Yüksek FPS takıntısı

Makaleler
5
Forumda özellikle şu kart şu oyunu kaç FPS oynatır tarzında birçok soru geliyor. Bunlardan en çok e spor oyunları benim gözüme çarpıyor hele ki CS:GO, anlamıyorum monitörleri 60-75-144Hz olan insanların bu oyundan 300 FPS alma arzularını benim bilmediğim bir şey mi var siz ne düşünüyorsunuz?

Forumda özellikle şu kart şu oyunu kaç FPS oynatır tarzında birçok soru geliyor. Bunlardan en çok e spor oyunları benim gözüme çarpıyor hele ki CS:GO, anlamıyorum monitörleri 60-75-144Hz olan insanların bu oyundan 300 FPS alma arzularını benim bilmediğim bir şey mi var siz ne düşünüyorsunuz?

Yüksek FPS düşük tepki süresi ve daha hızlı oyun.

Dostum göz'e bağlı ben CS:GO oynayan birisi olarak 75 Hertz'de oynuyorum.
Şimdi mantıken 75FPS'nin üstünün bana etki etmemesi lazım ama FPS 120 130'un altına düştüğü zaman kasma hissediyorum Hertz'in en az iki katı olması lazım bana göre. FPS oyunları için konuşuyorum tabii.

Dostum göz'e bağlı ben CS:GO oynayan birisi olarak 75 Hertz'de oynuyorum.
Şimdi mantıken 75FPS'nin üstünün bana etki etmemesi lazım ama FPS 120 130'un altına düştüğü zaman kasma hissediyorum Hertz'in en az iki katı olması lazım bana göre. FPS oyunları için konuşuyorum tabii.
Bu piskolojik bir şey dostum.

Hocam FPS 60 olunca CS:GO gibi oyunlar oynanamaz hale geliyor.

Bu piskolojik bir şey dostum.
Gerçekse bu : "Tazeleme hızı monitörlerin 1 saniye içerisinde gösterebildiği kare sayısına verilen addır. Hz ise belirtilen değeri gösterir. Yani 60 Hz monitör saniyede 60 kare görüntü sunabilirken, 240 Hz monitör ise saniyede 240 kare gösterim sunabilir."

- Kaynak: Hz ve MS nedir? Monitörde tazeleme hızı ve tepki süresi neden önemli? | TUF Gaming VG27BQ.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı