Yüksek FPS'te görsel yırtılmalar nasıl çözülür?

wAy 0ut

Decapat
Daha fazla  
Bundan aylar önce yaşadığım bir sıkıntıydı aslında. Bütün değerlere bakınca oyun içerisinde 144 Hz almama rağmen her oyun fark etmeksizin sanki G-Sync açılmamış gibi görsel yırtılamalar donmalar ve kasmalar mevcuttu. Bu da oyun kalitesini aşağıya çekiyordu. 2 ay önce falan durduk yere bu sorun kendiliğinden çözülmüştü. Fakat 2 gün önce oyun oynarken elektrik gidip gelmesiyle tekrar başladı. FPS maksimum düzeyde fakat Valorant-CS-rocket ve aklınıza gelebilecek her oyunda aldığım FPS 200 üzeri iken görselde sanki 55-60 Hz gibi bir oran var 100 lerce yol denedim. Ekran kartı driver sil yükle 144 Hz özel çözünürlükler eski sürümlerde driver denemelere kadar hiçbir şey işe yaramıyor ve bu benim PC başına geçmememe kadar gidiyor. Oyunlardan keyif alamıyorum. Birçok konu ve forum gezdim fakat hiçbir şekilde çözümü yok. Oyun içi değerlerde gördüğüm anormallik işlemci gecikmesi olarak görülüyor. 2 gün önce 5 ms olan gecikme şimdi anlık 6'dan 12'lere kadar çıkıp geri düşüyor. Bu stabilize bir şekilde ilerlemediği için kaynaklandığını düşünüyorum. Gerçekten bu sorunun çözümünü net bir şekilde bulan uygulayan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. İnanın oyun oynamak bile gelmiyor içimden. Çünkü çok çok fazla takılıyor.

Sistem: i5 11400F - RTX 3060 12 GB - 16 GB 2x8 RAM - 500 GM M.2 - 500 GB SSD. Monitör: Dell S2421HGF 144 Hz.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: 557
G-Sync kapatın drıver ve monitörden kapatın V-Sync'yi açın veya açmadan deneyin.

Bu sorunu bir video ile veya fotoğraf ile görsellendirebilirseniz belki daha iyi tavsiye verebiliriz.

144 fps sabitleyince 144hz hissettiriyor mu?
Hiçbirşekilde hissettirmiyor hocam sanki 60 hz takılmalar mevcut. Mesela fps oyun oynarken koştuğun zaman sağa sola çevirdiğin zaman felaket takılmalar oluyor.
Bu sorunu bir video ile veya fotoğraf ile görsellendirebilirseniz belki daha iyi tavsiye verebiliriz.
Hocam nasıl bir tablo istiyorsunuz. Mesela ben video çeksemde size attığım videoda takılmalar eğer monitör kaynaklıysa sizde görnmeyecek ya da başka birşey ise. Yani 2 gün önce hiçbir sorun olmayan şeyin durduk yere böyle yapması aşır saçma geliyor. Şöyle anlatim. Araba sürerken ya da ne bilim fps oyunlarda sağa sola dönerken koşarken takılmalar ve input laglar meydana geliyor. DP kablosu olmasına rağmen
G-Sync kapatın drıver ve monitörden kapatın V-Sync'yi açın veya açmadan deneyin.
Hocam G-SYNC farklı V-Sync farklı biri nvidia biri amd. Bende nvidia var doğal olarak sadece gsync var. Onuda kapatınca monitör iyice sapıtyor

Peki. O zaman tutun telefonu ekrana kapatın sesi çekin monitörü ek olarak ekran kartınız NVIDIA ise ALT - R yapıp kenardaki performans istastiklerini de gösterebilirsiniz bize.

Peki. O zaman tutun telefonu ekrana kapatın sesi çekin monitörü ek olarak ekran kartınız NVIDIA ise ALT - R yapıp kenardaki performans istastiklerini de gösterebilirsiniz bize.
Hocam dediğiniz gibi yaptım Problem büyük ölçüde %99 fps ile normal fps arasındaki uçurum farkında olabilecek gibi. Çünkü %99 fps düştümü takılmalar artıyor fakar yükselince normal akıcı duruyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba. Elimde videolarda var buraya atamıyorum isterseniz bir şekilde onlarıda size ileteyim

Bide ayrıca gecikme oranı 2 gün önce 4-5 ms lerde gezerken birden 12-13 ms lere çıkıp 9-10 lara düşüp stabil bir görüntü sağlamıyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…