Yüksek FTP boyutlu hosting önerisi

Lightsail üzerinden yine VPS kiralamış oluyorlar. Sadece çeşitli paketleri otomatik olarak kuran blueprintleri var. S3 için Mountpoint kullansalar bile kod üzerinde değişiklik yapmaları gerekecek. Mesajımda tam olarak bunlardan bahsettim zaten.

S3'de sadece depolama kullanacaklar gerek yok yazılımı S3'e atmaya. AWS söylediğim paketi 1 yıl ücretsiz veriyor sonrasında aylık 5$. S3'ün maliyeti dosya başına ucuz olduğu için maliyeti epeyce düşük olacaktır standart bir VDS'e yeni disk eklemektense.

S3'te sadece depolama kullanacaklar gerek yok yazılımı S3'e atmaya. AWS söylediğim paketi 1 yıl ücretsiz veriyor sonrasında aylık 5$. S3'ün maliyeti dosya başına ucuz olduğu için maliyeti epeyce düşük olacaktır standart bir VDS'e yeni disk eklemektense.

Yazılımı S3 üzerinde barındıracaklar demiyorum. Kullandıkları yazılımın dosyaları S3 üzerinde barındırabilmesi için düzenlenmesi gerektiğini söylüyorum. Direkt dosya sistemi üzerinden erişebilmek için Mountpoint veya s3fs kullanmaları gerekiyor. Bunun dışında S3 disklerine API aracılığıyla erişiliyor.

Hetzner üzerinden VPS sunucu alıp içerisine PHP destekleyen bir web sunucusu kurabilirsiniz. Depolama alanı yetersiz gelirse aynı zamanda sunucuya ek disk eklenebiliyor.

Normalde veri depolamayı bu iş için özel olarak ayrılan alanlarda sunucudan bağımsız yapmanız daha mantıklı ancak kullandığınız scriptte (PHP kodu) çeşitli değişiklikler yapmanız gerekiyor. Değişiklik yapmadan yukarıda belirttiğim yöntemle kullanabilirsiniz.
VPS içine web sunucu nasıl kuracağım tam olarak? Kılavuz var mı bunun ile ilgili. Hiç hakim olmadığım bir konu…

Yazılımı S3 üzerinde barındıracaklar demiyorum. Kullandıkları yazılımın dosyaları S3 üzerinde barındırabilmesi için düzenlenmesi gerektiğini söylüyorum. Direkt dosya sistemi üzerinden erişebilmek için Mountpoint veya s3fs kullanmaları gerekiyor. Bunun dışında S3 disklerine API aracılığıyla erişiliyor.
Kod düzenleme API bağlama gibi durumlara girmek istemiyoruz açıkcası. Kısa sürede geçiş ve yazılımın tekrar aktif olması önemli bizim için. Bir süre bakıma almak işimizi aksatacaktır.

Çok uçuk maliyetler olmadığı sürece çözüme kavuşacaksak eğer AWS’yi de kurcalayabiliriz. Çözüme kavuşacaksak ama…

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı