Yüksek Gerilim İle Fare Kapanı Yapımı (Proje)

Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Elektronikçi
Evet arkadaşlar bilirsiniz geçen gün TÜBİTAK için Tesla bobini yapmıştım. Şimdi başka bir proje yapıyorum.

Gördüğünüz gibi resimdeki devreyi yapacağım. Basit bir laptop pili kendi saracağım küçük bir trafo Transistör direnç ve gerilim çoklayıcı devresi. Yapınca videolu olarak size bildirim. Yüksek gerilim iç,in trafo sarmam gerekecek. Devre olarak ta bunu yapmayı düşünüyorum.

Devrenin çalışma prensibini anlatayım. Transistörler verilen anlık gerilim ile birbirinin beyzini anlık olarak tetikler ve bu da kare dalga üretir ve trafonun primerinde gerilim indüklenir. Tahminimce 500 V olan bu AC gerilim gerilim 4 leyici devresi sayesinde 2000 V DC ye kadar ulaşır. Fare peynire doğru ilerlerken ölür. Devre bu kadar. Ben açıkçası kullanmayacağım bu devreyi. Sadece fikir olsun proje olsun diye yapıyorum. Yoksa fare düşmanı değilim. Yorumlarınızı bekliyorum

Türk insanından böyle çalışmalar görmek güzel fakat Albert Einstein da atomu bilim için parçalamıştı.

Evet arkadaşlar fare kapanı projem bitti. 486 V çıkış veriyor. Yalnız videoda patlama sesleri iyi çıkmıyor. Gerçekte çok rahatsız edici ve güçlü patlıyor. Şimdi yeni projeme başlayacağım. Buyurun video.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada yukarıdaki resimdeki devreyi trafo bulamadığım için yapamadım. Onun yerine eski tip filmli flaşı olan fotoğraf makinesi buldum. Onun devresini aldım ve içindeki Transistör D965 i çıkarıp daha güçlü olan BD135 taktım. Çok kararlı ve verimli çalışıyor. İnsan üstüne basarsa bayılabilir. Hastanelik olabilir. Artık farenin halini siz düşünün.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilginiz var fakat aklınız için aynı şeyi söyleyemeyeceğim üzgünüm. Sonuçta bir hayvanın ölümü üzerine kurulmuş bir düzenek ve bu vicdansızlıktan başka bir şey değil !

Bilginiz var fakat aklınız için aynı şeyi söyleyemeyeceğim üzgünüm. Sonuçta bir hayvanın ölümü üzerine kurulmuş bir düzenek ve bu vicdansızlıktan başka bir şey değil !
Ah ah ah yine ön yargı yine ön yargı. Ben yukarıda da belirttim değil mi? Ben kullanmayı düşünmüyorum. Maksat proje olsun diye yapıyorum dedim değil mi? İşte sizin gibiler konuyu okumaz bir şeyler yazar sonra ha ben iyi bir şey yazdım zanneder. Aklım yokmuş. Gece gece iyi güldüm.

Sıkıntı yok. Fareler öldürülebilir. Güzel çalışma.
Sadece proje ben kullanmayı düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fareler neden ölmeyi hak eder ki böyle bir şey yapma ihtiyacı duydunuz ?

Evinizin içerisinde fare olması nasıl bir şey biliyor musunuz? Sinekler için yapılmış olanını gördüm aklıma fareler geldi. Sinekler sizin için önemli mi? Eğer önemli ise bunu tasarlayan mühendise de tepkinizi koyun. Eğer önemli değilse zaten fareler de sizi ilgilendirmiyordur.

Arkadaş hayvan da hayvan olsa fare sonuçta bu ve pis bir hayvan insanların sağlığına zararlı bir şey. Yani gidip de bu hayvana korumacılık yapmanın bir haklı tarafı yok.
Projeyi yapan arkadaşı tebrik ediyorum,güzel bir proje olmuş güçlü ve ölümcül.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…