Yüksek gice sahip PSU donanıma zarar verir mi?

göktürk03

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar Zalman z3 plus ve aerocool KCAS 600w 80+ Bronze Psu almayı düşünüyorum. Bu ikisi 387 TL tutuyor ve toplayacağım parçalara rahat rahat yetiyor ama gezinirken şu kasayı buldum: ZALMAN Z3 PLUS Black 700LX kasa - inventus Diğer güç kaynağı 12v da 540 W verirken bu 696 W veriyor ve 388 lira. Sizce hangisi daha avantajlı olur gereğinden yüksek W parçalara zarar verir mi?

Şu zamana kadar öyle bir olayla karşılaşmadım. PSU ne kadar güçlü olursa olsun donanımlara zarar vereceğini düşünmüyorum.

Merhaba arkadaşlar Zalman z3 plus ve aerocool KCAS 600w 80+ Bronze Psu almayı düşünüyorum. Bu ikisi 387 TL tutuyor ve toplayacağım parçalara rahat rahat yetiyor ama gezinirken şu kasayı buldum: ZALMAN Z3 PLUS Black 700LX kasa - inventus Diğer güç kaynağı 12v da 540 W verirken bu 696 W veriyor ve 388 lira. Sizce hangisi daha avantajlı olur gereğinden yüksek W parçalara zarar verir mi?

İleride, sisteminize daha güçlü amiral gemisi kartlardan takmayı düşünüyorsanız, 12V kanalından 540 watt verebilen güç kaynağı daha iyi olur.

Ayrıca yüksek watt değerine sahip diye parçalara zarar vermez. Güvenilir bir marka ve en az 80+ sertifikalı olması yeterlidir.

Emin olmamakla birlikte, daha yüksek gücü olan bir PSU almanın şöyle bir avantajı olabilir diye düşünüyorum tamamen düz mantık, yanlış olabilirim:
Bir PSU, maksimum gücüne yaklaştığında fanlarını hızlı döndürür (bu özelliği olanlar için geçerli). Yani gücü 500W olan PSU'da orta halli ayarlarda oyun oynarken fanlar hızlanabilir. Fakat mesela 700W olursa, aynı işlemde PSU belki yarı performansında olacağı için fanları o kadar hızlanmayıp sessiz kalacaktır.
Bu tamamen düz mantığa dayalı bir çıkarım, yanlışım varsa bilen arkadaşlar uyarırlarsa ben de aydınlanırım. Saygılar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı