Yüksek güç tüketimi sorunu

Devka

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar, her yerde aradım fakat böyle bir soruna ilk defa rastladım. Bilgisayarımı 31 ağustosta aldım, yani pek olmadı Win 10 kurdum kastı, sonra Win 8.1'i kurdum 2-3 hafta oluyor sanırım, her neyse her şey güzeldi kasmıyordu bilgisayarım. GPU Tweak'ten de kontrol ediyordum. Güç tüketimi 625 en fazla 700 oluyordu. Fakat bugün ilginç bir şey oldu ve GPU Tweak'ten güç tüketiminin 1062 olduğunu gördüm ve GPU Clock MHz'in 1987'ye kadar çıktığını gördüm. Fakat en çok sistem isteyen oyunlarda bile en en fazla GPU Tweak'te güç tüketimi 700 oluyordu ki clock MHz'i arttığı halde 700'ü geçmiyordu, güç kaynağım FSP'nin 750W'lığı, 850W'lara kadar çıkışlarda falan destekliyormuş kaliteli bir güç kaynağı yani. Her neyse bilgisayar acayip kasıyor zaten, konuyu mobilden açıyorum o derece fena kasıyor. Bunu nasıl düzeltirim sorun neyden kaynaklıdır? 1-2 saat oyun oynayayım diye aldığım bilgisayarım başıma bela oldu bu sorunu nasıl çözebilirim arkadaşlar? Aynı sistem arkadaşımda da var fakat onda güç tüketimi sistem boştayken 550w oyundayken vs. 650w oluyormuş en fazla. 50w'dan bir şey olmaz deyip önemsememiştim en başta, şimdi 1062W'a yükseldi bunu nasıl düzeltirim? Ekran kartımda sorun yoktur inşallah garantisi var fakat 2 bin liralık bir karttan bahsediyorum eğer bozuk çıkarsa emeğim gider çok üzülürüm. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekran görüntüsü:

oEqQJq.png

Sistem özellikleri:

• Windows 8.1 Pro.
  • Intel i7 6700K 4.0 GHz (OC yok)
  • MSI Z170A Gaming M5 anakart (OC ile sadece RAM hızı 3600'e yükseltildi)
  • 16 GB 3200 MHz Gskill RAM
  • Asus ROG Strix GTX1070 (OC yok)
  • FSP 750W Psu

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminize GPU ve CPU yu kullanan bir virüs bulaşmış olabilir. Bu da sisteminizin sürekli olarak tam yükte çalışmasına sebep olur. Ama ilk Windows 10 kurduğunuzda da bu problemi yaşadıysanız sorunun donanımsal olması muhtemel. Temiz Windows 10 kurulumu yapıp denemenizi öneririm eğer önemli verileriniz yoksa.

Engel yediğim için yazamadım, kusura bakmayın beklettiğim için.

Sisteminizde muhtemelen virüs vardır. Ayrıca bu sistem nasıl oluyor da Windows 10 kurunca kasıyor?

Bence size Miner virüsü var :D

Hocam origin, steam , uplay uygulamaları ve barındırdığı oyunlar dışında uygulama yok. Bir de CCleaner var ama onu daha dün yükledim, yani sorundan sonra yükledim.

@Devka

Merhaba;

Bilgisayarınızı ilk aldığınız günkü ayarlara getirip denediğiniz de yani varsayılan ayarlar da kullandığınız da bir sıkıntı oluyormuydu ? RAM'e OC yapmanıza gerek yok gibi.

Ram'e OC yapmadım hocam. Anakartta OC Settingsten sadece desteklenen ram hızını 3600 e yükselttim. Yani etkileyecek bir şey yapmadım, ram kendi hızında her şey kendi hızında. Sadece dediğim gibi anakartın OC Settings bölümünden desteklenen ram hızını 3600mhz e yükseltim. Bunun bir etkisi olacağını pek zannetmiyorum.

Bu arada, hepinize ilginiz için teşekkür ederim.

Edit: MSI'ın kendi sitesinden kat be kat fazlasıyla olmayan özelliklerle bile hesapladığımda kullanım olarak 598 watt olarak gözüküyor. Fakat benim bilgisayarım yaklaşık 2 katı güç tüketiyor 1062watt yani. Fazlasıyla hesapladığımda bile ki (Ek PCI Express Kartı, Ek PCI kartlarını, 2 tane fazladan fan, bluray okuyucusunu, dvd cd-rw comboyu, 1394 kartı) 598watt çıkıyor. Bu sorunu halledebilirsem artık daha da sorun kalmaz diye düşünüyorum.
upload_2016-9-28_22-49-56.png

Son düzenleme:
Virüs girdiğiniz siteden bile bulaşabilir. Mailinizden vs. bulaşabilir. Bundan dolayı tam bir virüs taraması yapmanızı öneririm.
Ayrıca sorun PSU'da da olabilir. Virüs taramasından sonra garantiye göndermenizi mantıklı buluyorum.

Bilgisayarı Ankara Söğütözü'nde bulunan Vatan Bilgisayar'a geri gönderdim, bana hiç bir sorun olmadığını söyleyip geri gönderdiler o yüzden psu'nun sıkıntılı olacağını düşünmüyorum. Virüs taramasından geçirmedim fakat dediğim gibi pek fazla siteye girmiyorum ve pekte uygulama yok. Youtube, Facebook, Technopat ve İsmini vermek istemediğim (reklam olmasın diye) bir kaç güvenilir ve eski oyun/teknoloji/pc inceleme sitelerine giriyorum. Virüs olmasını düşünmüyorum fakat yine de önerebileceğiniz uygulama var mıdır tarama için? Ne olur ne olmaz diye tarama yapmayı düşünüyorum yine de.

Bugün,bilgisayarı güvenli modda başlatıp GPU Tweak'ı ve Asus'un ekran kartı programlarını sildim ve kasma ilginç bir şekilde yok oldu. Ama ben o uygulamalardan ekran kartı rengini ve bilgisayarın harcadığı watt değerini falan hesaplıyordum. Yok mu bir yolu?

Şimdi tekrar bakıyorum da, eğer ekran kartının yazılımına dayanarak oradaki voltage'in bilgisayarınızın güç tüketimi olduğunu düşünüyorsanız yanlış düşünüyorsunuz.

Şimdi tekrar bakıyorum da, eğer ekran kartının yazılımına dayanarak oradaki voltage'in bilgisayarınızın güç tüketimi olduğunu düşünüyorsanız yanlış düşünüyorsunuz.

Ama asus genel tüketim olduğunu söylemiş , yani Vatan bilgisayarda çalışan eleman bana böyle aktarmıştı. Tabii bana da ilginç gelmedi değil işin açığı. Fakat yine de ortada fazladan harcanan watt var ki sadece ekran kartı 1062 watt harcıyorsa durum daha da vahim değil mi?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı