Arkadaşlar merhaba, sanalmarketim.com'da dolaşırken Corsair'e ait iki çeşit fan tipi olduğunu gördüm. Bunlardan 1.si "Yüksek Hava Akışlı" 2.si ise "Yüksek Statik Basınçlı" olanlar, bu ikisi arasında ki fark nedir ya da fark var mıdır, hangisi hangi amaçla kasanın neresinde kullanılır?
Arkadaşlar sorumun cevabını Corsair'in distribütör firması olan Dijital Trend'in internet sitesinden buldum, orada yazan şu;
"Yüksek Hava Akışlı:PC’nizin arka ya da tepe kısmına montaj edilerek kasanın ısınmasına sebep olan masa üstünüzün anakartından, işlemcisinden,grafik hız arttıcılar ve diğer bileşenlerden kaynaklanan sıcak havayı boşaltmak için idealdir.
Yüksek Statik Basınçlı: Daha az miktarda hava yoğunluğunun olduğu dahili disk takma bölümleri gibi kısıtlı alanlar ya da diğer dar alanlar için, yüksek statik basınç Air Serisi SP model fanlarına bakabilirsiniz."
Statik basınç soğutma bileşenlerinde, hava akışlı ise havayı tahliye etmekte kullanılıyor. O yüzden radyatörlerde vs. hep SP serisi tercih ediliyor, egsoz ve intake fanları için ise AF...
Peki arkadaşlar Corsair 500R kasamın üst tarafına havayı dışarıya tahliye etmesi için 2 tane fan almak istiyorum, benim kafamda şu 2 ürün var, sizlerin tavsiyeleri nelerdir?