Yüksek internet hızına rağmen web sayfaları yavaş yükleniyor

• Konuyu başlatan r00ts
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 384

r00ts

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Frankfurt
Daha fazla  
İnternet hızım 120 Mbit gibi oldukça yüksek olmasına rağmen, web tarayıcımda sayfalar (örneğin sarı sayfalar gibi) neden çok yavaş yükleniyor? Bu sorunun sebebi ne olabilir ve nasıl çözebilirim?

İnternet hızım 120 Mbit gibi oldukça yüksek olmasına rağmen, web tarayıcımda sayfalar (örneğin sarı sayfalar gibi) neden çok yavaş yükleniyor? Bu sorunun sebebi ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Bu sorun sadece internet kaynaklı değildir.

-Kullandığınız tarayıcı.
-Tarayıcının kurulu olduğu depolama.
-İşlemci gücü.
-Girdiğiniz sitenin sunucu durumu.
-Sisteminizde veya internetinizde bulunan güvenli internet hizmetleri.

Gibi sebeblerde açılış süresini yavaşlatabilir. Farklı bir tarayıcı deneyin ilk olarak.

Bu sorun sadece internet kaynaklı değildir.

-Kullandığınız tarayıcı.
-Tarayıcının kurulu olduğu depolama.
-İşlemci gücü.
-Girdiğiniz sitenin sunucu durumu.
-Sisteminizde veya internetinizde bulunan güvenli internet hizmetleri.

Gibi sebeblerde açılış süresini yavaşlatabilir. Farklı bir tarayıcı deneyin ilk olarak.

-Farklı bir tarayıcı'da denedim ve hala aynı durum.
-İşlemci gücü %22-%30'larda ve AMD Ryzen 7 4800H.
-Tarayıcı kurulu olduğu depolama derken direk SSD olarak depolamaya kuruludur.
-Girdiğim sitenin sunucu normaldır yani Google'dan bir arama bakarken bile yavaşlama oluyor.

Acaba herhangi bir DNS kullanmadığım için mi böyle oluyor?

Acaba herhangi bir DNS kullanmadığım için mi böyle oluyor?
Şahsen DNS kullanmıyorum ve bir sıkıntıda yok. DNS kullanmayı deneyebilirsiniz, belki farklılık olur.

Ayrıca telefon içinde aynısı geçerlimi? Yoksa sadece bilgisayarda mı böyle durum var?

Şahsen DNS kullanmıyorum ve bir sıkıntıda yok. DNS kullanmayı deneyebilirsiniz, belki farklılık olur.

Ayrıca telefon içinde aynısı geçerli mi? Yoksa sadece bilgisayarda mı böyle durum var?

Telefonda bir sıkıntı yok, sadece Laptop'da böyle bir durum mevcuttur.

Telefonda bir sıkıntı yok, sadece Laptop'da böyle bir durum mevcuttur.
Windows kaynaklı bir yavaşlıkta olabilir. Dediğiniz gibi DNS açın, ayrıca herhangi bir bilgisayarda "İnternet koruması, güvenli internet, ad engelleyici" gibi şeyler varsa birde kapatmayı deneyin.
Siteyi açmaya çalıştığınız zaman belki tarama yaptığı için yavaşlatıyor.

Windows kaynaklı bir yavaşlıkta olabilir. Dediğiniz gibi DNS açın, ayrıca herhangi bir bilgisayarda "internet koruması, güvenli internet, ad engelleyici" gibi şeyler varsa bir de kapatmayı deneyin.
Siteyi açmaya çalıştığınız zaman belki tarama yaptığı için yavaşlatıyor.

Eğer Windows kaynaklı bir yavaşlık olursa yapabileceğim bir şey varsa söyler misiniz?
Az önce DNS ekledim fakat hala aynı değişen bir şey yoktur, Kaspersky kullanıyorum bir yandan ve güvenli internet dahil kapattım ve hala yavaşlığı görüyorum, ad engelleyici olmayan tarayıcıda bile denedim hala çözümü bulamadım.

Eğer Windows kaynaklı bir yavaşlık olursa yapabileceğim bir şey varsa söyler misiniz?
Az önce DNS ekledim fakat hala aynı değişen bir şey yoktur, Kaspersky kullanıyorum bir yandan ve güvenli internet dahil kapattım ve hala yavaşlığı görüyorum, ad engelleyici olmayan tarayıcıda bile denedim hala çözümü bulamadım.
Ne yazıkki hocam Windows tarafı için birşey söylemem. Bir ayar filan bilmiyorum tarayıcı kaynaklı.
Şunuda belirtiyim; sık sık girdiğiniz sitelerde önbelleğe kaydetme durumu oluyor, telefon içinde. Arama geçmişinizi veya verilerinizi, önbelleğinizi siliyorsanızda direk açılma durumu ortadan kaybolur. Kronometre ölçümü ile 5 saniyeden fazla sürmemesi lazım ilk açılışta tabi.

Ne yazık ki hocam Windows tarafı için bir şey söylemem. Bir ayar filan bilmiyorum tarayıcı kaynaklı.
Şunu da belirtiyim; sık sık girdiğiniz sitelerde önbelleğe kaydetme durumu oluyor, telefon içinde. Arama geçmişinizi veya verilerinizi, önbelleğinizi siliyorsanızda direk açılma durumu ortadan kaybolur. Kronometre ölçümü ile 5 saniyeden fazla sürmemesi lazım ilk açılışta tabii.

Şöyle söyleyim önbelleği yine bir temizlerimde, herhangi bir yeni tarayıcı indirdiğimde aynısı oluyor ama denerim, şöyle söyleyim sarı sayfaya girince örnek veriyorum herhangi bir şeye tıklarsam veya başka sitelere tıklarsam sürekli yükleniyor ve bekliyorum ama iki kez tıklayınca direk açılıyor yani her şeye çift tıklamam gerekiyor tek tıklasam loading screende bekletiliyor ama çift tıklayınca açılıyor.

Şöyle söyleyim önbelleği yine bir temizlerimde, herhangi bir yeni tarayıcı indirdiğimde aynısı oluyor ama denerim, şöyle söyleyim sarı sayfaya girince örnek veriyorum herhangi bir şeye tıklarsam veya başka sitelere tıklarsam sürekli yükleniyor ve bekliyorum ama iki kez tıklayınca direk açılıyor yani her şeye çift tıklamam gerekiyor tek tıklasam loading screende bekletiliyor ama çift tıklayınca açılıyor.
Anladım hocam. Aynı sorunu bende arada gördüğüm oluyor, net bir çözüm yok ne yalan söyleyeyim. Sağ tık ile "Yeni sekme." veya orta tuş (Teker.) ile açtığınızda benzer durum varmı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı