Yüksek işlemci kullanımı problemi

glaitaht

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Dizüstü bilgisayarımda henüz çözemediğim bir problem var. Bilgisayarın işlemcisi sürekli %100'de çalışıyor, bazen açıp kapayınca çoğunlukla ise kendi kendine, problem olmadan yapıyor bunu. Güç ayarları kısmından gelişmiş güç ayarlarına girip en düşük işlemci durumunu %5, en yüksek %70 şeklinde kullanıyorum ısınmadan dolayı bilgisayar yorulmasın diye. Son zamanlarda kendi kendine bu iki ayar %100 oluyor. Fanlar son hızda döndüğü için bir hayli rahatsız oluyorum.

Kontrol ettiğim zaman ntoskrnl.exe isimli sistem dosyası işlemcinin %15 kapasitesini kullanıyor devamlı. İşlemcinin %30-35'i kullanılırken kapasitenin %100 hali çalışıyor sürekli. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Yaptığım işlemleri şöyle anlatabilirim; hizmetleri kendime göre kısıtladım, başlangıç uygulamalarının hepsini kapadım, virüs taraması yaptım. Lakin problemin kaynağını bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev yöneticisinden işlemler kısmından CPU yu filtreleyip ekran görüntüsü alır mısın? Birde işlemci modeli nedir? Bilgisayarınızın özellikleri nedir?

İşlemci i7 4720HQ, Windows 10 Pro işletim sistemi yüklü.
368610
Arkadaşlar araştırmanın anahtar sözcüklerini biraz değiştirdim problemin kaynağını buldum.
Asus Smart Gesture isimli program bu problemi yaratıyormuş. Kaldırınca problemim çözüldü. Diğer arkadaşlara çözüm olması açısından yazıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı