glaitaht
Megapat
- Makaleler
- 2
Daha fazla
- Meslek
- Bilgisayar Mühendisi
Dizüstü bilgisayarımda henüz çözemediğim bir problem var. Bilgisayarın işlemcisi sürekli %100'de çalışıyor, bazen açıp kapayınca çoğunlukla ise kendi kendine, problem olmadan yapıyor bunu. Güç ayarları kısmından gelişmiş güç ayarlarına girip en düşük işlemci durumunu %5, en yüksek %70 şeklinde kullanıyorum ısınmadan dolayı bilgisayar yorulmasın diye. Son zamanlarda kendi kendine bu iki ayar %100 oluyor. Fanlar son hızda döndüğü için bir hayli rahatsız oluyorum.
Kontrol ettiğim zaman ntoskrnl.exe isimli sistem dosyası işlemcinin %15 kapasitesini kullanıyor devamlı. İşlemcinin %30-35'i kullanılırken kapasitenin %100 hali çalışıyor sürekli. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Yaptığım işlemleri şöyle anlatabilirim; hizmetleri kendime göre kısıtladım, başlangıç uygulamalarının hepsini kapadım, virüs taraması yaptım. Lakin problemin kaynağını bulamadım.
Kontrol ettiğim zaman ntoskrnl.exe isimli sistem dosyası işlemcinin %15 kapasitesini kullanıyor devamlı. İşlemcinin %30-35'i kullanılırken kapasitenin %100 hali çalışıyor sürekli. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Yaptığım işlemleri şöyle anlatabilirim; hizmetleri kendime göre kısıtladım, başlangıç uygulamalarının hepsini kapadım, virüs taraması yaptım. Lakin problemin kaynağını bulamadım.
Son düzenleyen: Moderatör: