Yüksek lisans elzem mi?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben 25 yaşında bir makine mühendisiyim. Bir süredir de işsizim, bu süreçte her zaman deneyimlemek istediğim programlama kariyerime giriş yaptım, öğreniyorum ve çok zevk alarak ilerliyorum. Baştan yanlış mesleği seçtiğimi biliyordum her zaman bilgisayarla daha iç içe ve ilgiliydim.

Şu süreçte gerçekten kariyer değişimi yapmak istiyorum ve kararlıyım. İlla yazılım mühendisliği okumadan çalışabileceğimi veya kendim projeler yapabileceğimi biliyorum ama sizce yüksek lisansımı yazılım üzerinden yapmak benim kariyerime bir artı sağlar mı?

Sektördeki deneyimlilere danışıyorum açıkçası, işin içinde ve sektörün içindekiler benim ne demek istediğimi anlayacaktır. Çünkü özellikle büyük şirketlerin ilanlarında yazılım mühendisi vb mühendislik dallarından mezun şartı yazıyor, makine mühendisliğinin bu grup içine girdiğini sanmıyorum çünkü tek öğrendiğimiz Matlab ve C++'dı. Onları da hatırlamıyorum bile.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, ben 25 yaşında bir makine mühendisiyim. Bir süredir de işsizim, bu süreçte her zaman deneyimlemek istediğim programlama kariyerime giriş yaptım, öğreniyorum ve çok zevk alarak ilerliyorum. Baştan yanlış mesleği seçtiğimi biliyordum her zaman bilgisayarla daha iç içe ve ilgiliydim. Şu süreçte gerçekten kariyer değişimi yapmak istiyorum ve kararlıyım. İlla yazılım mühendisliği okumadan çalışabileceğimi veya kendim projeler yapabileceğimi biliyorum ama sizce yüksek lisansımı yazılım üzerinden yapmak benim kariyerime bir artı sağlar mı? Sektördeki deneyimlilere danışıyorum açıkçası, işin içinde ve sektörün içindekiler benim ne demek istediğimi anlayacaktır. Çünkü özellikle büyük şirketlerin ilanlarında yazılım mühendisi vb mühendislik dallarından mezun şartı yazıyor, makine mühendisliğinin bu grup içine girdiğini sanmıyorum çünkü tek öğrendiğimiz Matlab ve C++'dı. Onları da hatırlamıyorum bile.

Hocam ben de rehberlik öğrencisi son sınıfım 23 yaşındayım. Yüksek lisans yapmak kişiyi ne olursa olsun her zaman kağıt üstünde ileri taşır. Çalıştığım firmadaki genel müdür bana işe alım sürecindeki kademelerden örnek vermişti. Mesela yaşına bakarım, eğitim durumuna bakarım eğer üniversite mezunu değilse sallıyorum 100 CV'nin 50tanesini köşeye atarım diyordu. O CV'lerde belki gelecekte çok iyi olacak bir personel var ama sırf üniversite mezunu değil diye adamın cvsine bile bakılmıyordu öyle söyleyeyim size. Demem o ki branşımız farklı fakat yönetimsel düşünüldüğünde siz kendinizi ne kadar geliştirirseniz size o kadar fayda sağlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı