Yüksek lisans ile askerlik tecili nasıl uzatılır?

umut_arslan

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben 2023 yılında lisans eğitimimden mezun oldum ve yine 2023 yılında yüksek lisans eğitimine başladım. Şu an e-Devlet'te askerlik tecilinin (ertelemesinin) bitmesine 11 ay var ve erteleme sebebi olarak da 'mezun' görünüyor. e-Devlet'te şu an 11 ay erteli göründüğünden ertelemeye dair bir ekran göremiyorum. Seneye bu zamanlar bitecek gibi görünüyor tecil ve önümüzdeki sene tez senem olduğundan seneye bu zamanlarda sorun yaşamak istemiyorum. Sorum askerlik ertelemesi halihazırda varken ben ertelemeyi uzatabilir miyim?

Yaşınız kaçtı? Her ne kadar eğitim görseniz de belli bir yaşa kadar uzatabiliyorsunuz.

Anlıyorum. Mezuniyetiniz sonrası okul 1-2 sene tecil hakkı tanıyor. O yüzden mezun konumda gözüküyorsunuz. Teciliniz bittiğinde hâlâ yüksek lisans öğrencisi gözükürseniz ya da doktoraya başlarsanız askerliğiniz tekrardan tecil olur.

Üniversiteniz tarafından Enstitüye yerleştirildikten sonra askerlik şubesine gidin ve şube görevlisi personele "Yüksek Lisans Öğrenci Tecili için geldim." diyerekten sorun onlar yardımcı olur.
Tecilin bitme zamanı ile yüksek lisansın bitme zamanları çok yakın. Bu yüzden biri diğerine sorun oluşturabilir diye düşünüyorum. Şubeye gitmem gerekiyor sanırım.

Üniversiteniz tarafından Enstitüye yerleştirildikten sonra askerlik şubesine gidin ve şube görevlisi personele "Yüksek Lisans Öğrenci Tecili için geldim." diyerekten sorun onlar yardımcı olur.
Şu anda enstitünün öğrencisiyim. Şubeye giderken herhangi bir belge götürmem gerekir mi? Öğrenci belgesinin çıktısını götürmeli miyim?

Hocam öğrenci belgesini alın sonra zaten mezun olduğunuz için verilen bir tecil var size verilen tecil o olması lazım onun biteceğini fakat yüksek lisans öğrencisi olduğunuz şubedeki askeri personele açıklayın sonra size belge vs. sorarlar öğrencilik belgesini verin ardından gene tecil edilir.

Öğrenci tecilleri 2030 gibi uzun yıllarca veriliyor fakat bu mezun olduktan sonra bir anda 2026 gibi bir tarihe düşebilir şaşırmayın çünkü mezun olunca sistem öğrencilikten düşürüyor o yüzden yüksek lisans eğitiminiz bitince mutlaka tekrardan şubeyi ziyaret edin.

Yani belgeleri verin mezun tecili kaldırırlar sonra tekrardan öğrenci tecili verirler.

Ama tecil sınırsız değil sanırım 32 veya 28 yaş son gibi bir şey.
Ayrıca istenen belgeler için şubeyi arayabilirsiniz ama kimlik ve öğrenci belgesi yeterli olur diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Peki, anladım. Teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…