Yüksek Ping Değeri ve SNR Düşüklüğü

emircanylmaz1

Decapat
Öncelikle herkese merhaba. Yaklaşık 7 aydan beri internet sıkıntısı çekiyorum ve hat değerlerim de resimdedir, burda bir anormallik var mı? Pingim CS:GO'da 200'den aşağı inmiyor hızdan şikayetçi değilim ama ping değerleri çok yüksek ne yapmalıyım sizce? Ankastreden gelen kabloyu direkt modeme bağladık RJ45 soketi olmadan, ondan kaynaklı olabilir mi?
Ekran Alıntısı.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
ADSL abonesi olarak mı kullanıyorsunuz ?
Abone olduğunuz paket detayları nedir ?

Hat zayıflaması çok yüksek olduğu için SNR değeriniz düşük. Kopma sınırında hatta.
Binaya gelen ana telefon kablo hattının ucundan modeme kadar eksiz cat 6 kablo çektir.
Eksiz olarak modeme kadar gelen cat 6 varsa eğer sağlayıcınıza durumu bildirin.
Sizden kaynaklı bir durum yoksa gerekli onarımı sağlamak zorunda sağlayıcınız.

Hat zayıflamasından kastınız nedir? Kabloyu yanlış hatırlamıyorsam diafon kablosu veya normal telefon kablosu çekmişlerdi. ADSL 16Mbps kullanıyorum
ADSL abonesi olarak mı kullanıyorsunuz ?
Abone olduğunuz paket detayları nedir ?

Hat zayıflaması çok yüksek olduğu için SNR değeriniz düşük. Kopma sınırında hatta.
Binaya gelen ana telefon kablo hattının ucundan modeme kadar eksiz cat 6 kablo çektir.
Eksiz olarak modeme kadar gelen cat 6 varsa eğer sağlayıcınıza durumu bildirin.
Sizden kaynaklı bir durum yoksa gerekli onarımı sağlamak zorunda sağlayıcınız.

Sana tavsiyem iç tesisat hat kablosunu değiştir. İki telli telefon kablosu kırılmalara çok müsait. Esnediği gibi tellerde kopma durumları çok oluyor. Cat 6 kablosu çektir kablo olarak.

Sorunun büyük bir ihtimalle düzelecektir.
Düzelme olmazsa eğer iç hat tesisatı zaten sorunsuz olacağı için İnternet sağlayıcı şirket kimse saha ekibi gönderip dış hat kontrolü yapacaktır.

ADSL 16Mbps abonesi olan birinin altyapısında veya iç hat tesisatında sorun yoksa 13 Mbps değerini rahatlıkla görüyor.
Ben ADSL abonesi olduğum dönemde Türk Telekom hız testi ile 14 Mbps görürken modem arayüzünde 16 Mbps değerinin üzerinde görüyordum aktif değerin.

Hat zayıflaması dediğimiz durum altyapının sorunlu olmasından tut saha dolabının uzak olması gibi durumlardan oluşur. Bunun sonucunda değer kaybı yaşanır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı