Yüksek ping değerleri nasıl düşürülür?

Hattınız Fastpath'de değil. İlinizdeki en yetkili Türk Telekom'a gidin. Hattınızı Fastpath'e geçirmek istediğinizi söyleyin. Kablolu bağlanarak da biraz iyileşme sağlayabilirsiniz. Modeminizi de bir yeniden başlatmak artı getirebilir. Hepsini bir arada yapın düzeleceğinin garantisini veriyorum.

Güçlendirici de alsanız aynı olacak. Sorun hattınızın akış biçiminde. Alıp boşuna para vermeyin.

Yani bilgisayarın modeme uzaklığıyla ping dalgalanması alakasız diyosunuz doğru mu?

Yani bilgisayarın modeme uzaklığıyla ping dalgalanması alaksız diyosunuz doğru mu?
Alakasız değil. Ama durum şöyle ki: Uzaklık sizin bilgisayarınızı aşırı etkileyen bir durum gibi gözükmüyor Speedtest'e bakınca. Çünkü Jitter dediğimiz ping değişkenliği değeriniz oldukça düşük. Bunun sebebi hattın akış hızı ve türünün ping için elverişli olmamasından ve altyapınızın internet alışverişleri için akış kapasitesinin düşük olmasından kaynaklanıyor.

Alakasız değil. Ama durum şöyle ki: Uzaklık sizin bilgisayarınızı aşırı etkileyen bir durum gibi gözükmüyor Speedtest'e bakınca. Çünkü Jitter dediğimiz ping değişkenliği değeriniz oldukça düşük. Bunun sebebi hattın akış hızı ve türünün ping için elverişli olmamasından ve altyapınızın internet alışverişleri için akış kapasitesinin düşük olmasından kaynaklanıyor.
Teşekkürler hocam bu öğretici açıklama için.

Teşekkürler hocam bu öğretici açıklama için.
Ama yine de emin olalım isterseniz :)

Yapmanız gerekenler bilgisayarınızda Windows Tuşu ve R tuşuna aynı anda basmanız ve orada gelecek boşluğa cmd yazmanız.

Sonrasında ipconfig yazın ve eğer komut istemi İngilizce ise Default Gateaway kısmındaki numara dizisini not alın.

Eğer komut istemi İngilizce değilse karşılığı "varsayılan ağ geçidi" olarak da bilinir.

Yukarıdaki adımlarımızda bahsettiğim numarayı aklımıza koyduktan sonra yada bir yere yazdıktan sonra şu komutu yazalım:
ping -t [Varsayılan Ağ Geçidi adresi]

Bu komutu yaptıktan 5 saniye sonra CTRL ve C tuşuna aynı anda basın ve istatistiği bize yollayın hocam.
Varsayılan ağ geçidi dediğimizi numara dizisi şöyle olacak şekilde yazmalısınız:
192.168.abc.xyz gibi olmalı yani noktalarına kadar not alın hocam.

Arkadaşlar unutmadan yazmak istedim NetSpeed'e geçtim ve çok memnunum. Adamlar vaat ettikleri değerleri veriyorlar ve ping sorunuda çözüldü garanti olsun diye de odaya kadar Ethernet çektim.
resim_2021-02-16_004047.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı