Qos ayarında hangi cihazın qos1 hangi cihazın qos2 olduğunu nasıl anlıyoruz ?Oyunlar o kadar yüksek bant genişliği istemez. Büyük ihtimal başka birisi sizin internete bağlanıyor bant genişliğinin tamamını kullanınca da ping 1000'i geçiyor. Evinizde başka birisi bağlanmıyorsa Wi-Fi kapamanız en iyi çözüm olacak çünkü sizin internete bağlanmak isteyen her türlü bağlanır. Eğer evinizde interneti kullanan varsa Qos ayarı yapıp önceliği kendine ayarlayarak internet bant genişliğinin %90 üstünü kendinize alın geri kalan %10 ise diğer bağlanan kişilere verin bu sayede ping hatırı sayılır seviyede düşecektir. Kablosuz ağ gücünü modem arayüzünden azaltın gerekiyorsa sinyal veren anteni kapatın bu sayede daha düşük sinyal gücü evin dışına çıkamaz. Eski modemin anteni koptuğu için sadece modemin olduğu odadan bağlanabiliyorduk ve bu özelliği başka türlü yapamazsınız. Evi kurşun plaka ile kaplasanız belki olur.Bu dediklerimi yaparsanız internet neredeyse size özel olur başkası bağlandığında tam olarak bağlanamaz. Düşük verimlilikte düşük bant genişliğinde bir şey indiremezler. Hatta Qos ayarında acımasız davranın %99 veya %100 yapın komşulara %1 verin interneti teknik olarak "vermiş" olursunuz.
Dediğim gibi bence bizim binada arıza yok. Altyapımız iyi. Ben senelerdir burada oturuyorum. Hiçbir sıkıntı çekmedim. Yabancı sunucu bile 50 ping aldığımı düşünün. Eskiden hiçbir sorunum yoktu. (Sorunum hala devam ediyor)Hemen hemen her binanın kendi hattı var. Genel arıza varsa sizin binadadır. Ama yoktur yani. Ttnet'le alakalı birşeydir sanırım arayıp günlerce dil dökmeniz gerek.
Dediklerinizde haklısınız ama ethernet kablosunu nereden bulurum? Ben laptop kullanıyorum bu arada. Dağıtıcı bende yok şuanda ben modem kullanıyorum (ne olduğunu anlamadım). Alt yapımda bir sorun yok. Senelerce her şey gayet güzeldi. Son zamanlarda başladı bu ping olayı. Bu arada telefonlu değil internetim. Cevabın için teşekkürler. Dediklerinizin bazılarını anlamadım. Ben sadece bilgisayarla uğraşıyorum internetten pek anlamıyorumSelamlar,
Öncelikle modeme girin ve hat değerlerinizi paylaşın modem size ne kadar verimli olduğunu hattın zaten söyleyecektir. Gürültü seviyesi bağlantı gücü gibi bunlar eğer normalse modemden tek kullanıcı olduğunuza emin olun wifi yi kapatıp Ethernet portundan bağlanarak test yapın. Eğer sonuç olumsuzsa hala pc de görev yöneticisini açın ve ağı bir şey kullanıyor mu kontrol edin.
Genelde böyle arzalar hangi firmaya geçerseniz geçin değişmeyecektir. Superonline biri yada başka bir firmaya geçtiğinizde gene ttnet alt yapısını kullanacaksınız bu ne demek. Demem o ki aldığınız destek telefonu değişecek ama gene sorun eğer binaya gelen hattaysa sabit kalacak ve 1 adım dahi ileri gidemeyeceksiniz.
Türkiyede şuan sadece 3 firma kendi alt yapısını kullanıyor adsl olarak deği. Dikkat edin ADSL ve VDSL TTNET dir. Bunlar Superonline fiber VDSL değil fiber. Uydunet Turksatın bir hizmeti ve TTNET bu 3 kuruluş kendi alt yapılarını kullanır eğer siz Uydunete geçerseniz bölge sorunsuz sa sorunu aşarsınız yada Superonline fibere başka türlü sorunu çözmeye uğraşmalısınız.
Sorun genelde binaya gelen kablolar yada pop noktasına giden hatlarda zayıflıktan oluyor. Bu zayıflık bağlantıyı yavaşlatıyor ve trafiği engelliyor bu durumda pinge yol açıyor. Bunların hiç biri olmasa bile pop noktasına uzaklığınız bile bunu etkiliyor. Demem o ki iyi araştırılmalı sorun bulunmalı ki sorunuz tamamen çözülsün..
Ayrıca aklıma gelmişken telefon kablosuna takılan splinterlar bir süre sonra bozuluyor ve gürültüyü kesemeyecek hale geliyor. Eğer telefon kullanıyorsanız telefonu iptal edip denemenizde yarar var. Splinterın görevi ses ve veriyi birbirinden ayırıp gerekli yere göndermektir. Eğer bunu yapamazsa kopmalar yavaşlamalar ve dalgalanmalara sebebiyet verebilir.
Şuan aklıma gelenler bunlar umarım yararı dokunur ve en kısa sürede bu sorunu aşarsınız.
Kolay Gelsin..
1.'si benim evde sadece kardeşim bağlanıyor. O da youtube'den videolar izlemek için. İndirme veya güncellemeler yapmıyor kendisi. Eskiden 2 telefon daha bağlanırdı onda bir sıkıntı çekmezdik. Onun dışında Qos ayarı nasıl yapılır onu bir araştıracağım. Eğer Qos ayarını önceden biliyor olsaydım çoktan yapmıştım. Onun dışında Qos'u kendime daha fazla verir de ona az verirsem o sıkıntı çekebilir diye düşünüyorum. Çünkü ben çoğunlukla 6-7 saatimi bilgisayar, 3-4 saatimi de telefonda geçiririm. Bu arada modemin kablosuz ağ gücünü nasıl düşürürüm? Ben bunları ayarında yapmak istiyorum ki kardeşim de ağa bağlansın. Cevabın için çok teşekkür ederim bunu denedikten sonra geri döneceğim.Oyunlar o kadar yüksek bant genişliği istemez. Büyük ihtimal başka birisi sizin internete bağlanıyor bant genişliğinin tamamını kullanınca da ping 1000'i geçiyor. Evinizde başka birisi bağlanmıyorsa Wi-Fi kapamanız en iyi çözüm olacak çünkü sizin internete bağlanmak isteyen her türlü bağlanır. Eğer evinizde interneti kullanan varsa Qos ayarı yapıp önceliği kendine ayarlayarak internet bant genişliğinin %90 üstünü kendinize alın geri kalan %10 ise diğer bağlanan kişilere verin bu sayede ping hatırı sayılır seviyede düşecektir. Kablosuz ağ gücünü modem arayüzünden azaltın gerekiyorsa sinyal veren anteni kapatın bu sayede daha düşük sinyal gücü evin dışına çıkamaz. Eski modemin anteni koptuğu için sadece modemin olduğu odadan bağlanabiliyorduk ve bu özelliği başka türlü yapamazsınız. Evi kurşun plaka ile kaplasanız belki olur.Bu dediklerimi yaparsanız internet neredeyse size özel olur başkası bağlandığında tam olarak bağlanamaz. Düşük verimlilikte düşük bant genişliğinde bir şey indiremezler. Hatta Qos ayarında acımasız davranın %99 veya %100 yapın komşulara %1 verin interneti teknik olarak "vermiş" olursunuz.
Selamlar,Dediklerinizde haklısınız ama ethernet kablosunu nereden bulurum? Ben laptop kullanıyorum bu arada. Dağıtıcı bende yok şuanda ben modem kullanıyorum (ne olduğunu anlamadım). Alt yapımda bir sorun yok. Senelerce her şey gayet güzeldi. Son zamanlarda başladı bu ping olayı. Bu arada telefonlu değil internetim. Cevabın için teşekkürler. Dediklerinizin bazılarını anlamadım. Ben sadece bilgisayarla uğraşıyorum internetten pek anlamıyorumBiraz daha açıklayıcı konuşursanız sevinirim
1.'si benim evde sadece kardeşim bağlanıyor. O da youtube'den videolar izlemek için. İndirme veya güncellemeler yapmıyor kendisi. Eskiden 2 telefon daha bağlanırdı onda bir sıkıntı çekmezdik. Onun dışında Qos ayarı nasıl yapılır onu bir araştıracağım. Eğer Qos ayarını önceden biliyor olsaydım çoktan yapmıştım. Onun dışında Qos'u kendime daha fazla verir de ona az verirsem o sıkıntı çekebilir diye düşünüyorum. Çünkü ben çoğunlukla 6-7 saatimi bilgisayar, 3-4 saatimi de telefonda geçiririm. Bu arada modemin kablosuz ağ gücünü nasıl düşürürüm? Ben bunları ayarında yapmak istiyorum ki kardeşim de ağa bağlansın. Cevabın için çok teşekkür ederim bunu denedikten sonra geri döneceğim.
İlk olarak şifrem o kadar da güçlü olmayabilir. Ama girdiklerini sanmıyorum çünkü çoğunlukla BilmemneWatcher(?) ile taratıp bakıyorum. Sadece ben ve kardeşimin telefonu görünüyor. 2.si ethernet kablosunu takmayı deneyeceğim. Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Gelişme olursa tekrar cevap vereceğimSelamlar,
qos cos bunlar paket verilerini sınırlar bir misafir ağ oluşturabilir yada sadece bir kişiye hattın %90 lık bölümünü ayırıp diğer kişilere %10 luk kısmı verebilirsiniz. Çözüm mü evet kurumsal bir şirkette misafir ağı için çözüm olabilir böylece misafirlere verilen ağlar hattın %100 unu kullanamaz. Sizin içinse kardeşinizin video izlerken çileden çıkmasıyla sonuçlanabilir.
Modem şifreleri 8 hane özel karakterlerde içeriyorsa kırılması pek mümkün olmayan şeyler "Brute Force" denemeleriyle yaklaşık iyi bir pc de bile 1 ay alır ki bunu yapan adamın bir nedeni olmak zorunda ve tespiti çok kolaydır. Modem ara yüzünden bağlanan cihazların mac adresleri karşılaştırılır farklı bir tane bulunursa kaçak yada misafir olarak kullanan kişi budur.
Ethernet kablosu normalde modemin içinden çıkar. Çok pahalı bir şey değildir 5 - 10tl gibi bir ücrete satılır ki ani ping yükselmeleri genelde kabloda yaşanmaz çünkü wifi dalgaları gibi sinyal havada gitmez yada havada oluşan dalgalar gibi savrulmaz. Wifi oluşan her sinyalden etkilenme potansiyeline sahiptir microdalga fırın çalışırken wifi az çeker gibi yada televizyon eğer eskiyse bu dalgaları kesebilir.
Dediğim gibi denemenizde fayda görüyorum en azından sorunu çözmeye bir adım daha yaklaşmış olursunuz.
Kolay Gelsin..
Arkadaşlar ping sorununa tek çözüm fiber internet aksi halde hangi online oyunu oynarsanız oynayın hangi servis sağlayıcısını kullanırsanız kullanın en iyi şartlarda bile ping minimum 60-70 olacaktır... Fiber internet bu iş için kökten çözüm.