Qos ayarında hangi cihazın qos1 hangi cihazın qos2 olduğunu nasıl anlıyoruz ?

Hemen hemen her binanın kendi hattı var. Genel arıza varsa sizin binadadır. Ama yoktur yani. Ttnet'le alakalı birşeydir sanırım arayıp günlerce dil dökmeniz gerek.
Dediğim gibi bence bizim binada arıza yok. Altyapımız iyi. Ben senelerdir burada oturuyorum. Hiçbir sıkıntı çekmedim. Yabancı sunucu bile 50 ping aldığımı düşünün. Eskiden hiçbir sorunum yoktu. (Sorunum hala devam ediyor)

Dediklerinizde haklısınız ama ethernet kablosunu nereden bulurum? Ben laptop kullanıyorum bu arada. Dağıtıcı bende yok şuanda ben modem kullanıyorum (ne olduğunu anlamadım). Alt yapımda bir sorun yok. Senelerce her şey gayet güzeldi. Son zamanlarda başladı bu ping olayı. Bu arada telefonlu değil internetim. Cevabın için teşekkürler. Dediklerinizin bazılarını anlamadım. Ben sadece bilgisayarla uğraşıyorum internetten pek anlamıyorum Biraz daha açıklayıcı konuşursanız sevinirim

1.'si benim evde sadece kardeşim bağlanıyor. O da youtube'den videolar izlemek için. İndirme veya güncellemeler yapmıyor kendisi. Eskiden 2 telefon daha bağlanırdı onda bir sıkıntı çekmezdik. Onun dışında Qos ayarı nasıl yapılır onu bir araştıracağım. Eğer Qos ayarını önceden biliyor olsaydım çoktan yapmıştım. Onun dışında Qos'u kendime daha fazla verir de ona az verirsem o sıkıntı çekebilir diye düşünüyorum. Çünkü ben çoğunlukla 6-7 saatimi bilgisayar, 3-4 saatimi de telefonda geçiririm. Bu arada modemin kablosuz ağ gücünü nasıl düşürürüm? Ben bunları ayarında yapmak istiyorum ki kardeşim de ağa bağlansın. Cevabın için çok teşekkür ederim bunu denedikten sonra geri döneceğim.

Selamlar,

qos cos bunlar paket verilerini sınırlar bir misafir ağ oluşturabilir yada sadece bir kişiye hattın %90 lık bölümünü ayırıp diğer kişilere %10 luk kısmı verebilirsiniz. Çözüm mü evet kurumsal bir şirkette misafir ağı için çözüm olabilir böylece misafirlere verilen ağlar hattın %100 unu kullanamaz. Sizin içinse kardeşinizin video izlerken çileden çıkmasıyla sonuçlanabilir.

Modem şifreleri 8 hane özel karakterlerde içeriyorsa kırılması pek mümkün olmayan şeyler "Brute Force" denemeleriyle yaklaşık iyi bir pc de bile 1 ay alır ki bunu yapan adamın bir nedeni olmak zorunda ve tespiti çok kolaydır. Modem ara yüzünden bağlanan cihazların mac adresleri karşılaştırılır farklı bir tane bulunursa kaçak yada misafir olarak kullanan kişi budur.

Ethernet kablosu normalde modemin içinden çıkar. Çok pahalı bir şey değildir 5 - 10tl gibi bir ücrete satılır ki ani ping yükselmeleri genelde kabloda yaşanmaz çünkü wifi dalgaları gibi sinyal havada gitmez yada havada oluşan dalgalar gibi savrulmaz. Wifi oluşan her sinyalden etkilenme potansiyeline sahiptir microdalga fırın çalışırken wifi az çeker gibi yada televizyon eğer eskiyse bu dalgaları kesebilir.

Dediğim gibi denemenizde fayda görüyorum en azından sorunu çözmeye bir adım daha yaklaşmış olursunuz.

Kolay Gelsin..

İlk olarak şifrem o kadar da güçlü olmayabilir. Ama girdiklerini sanmıyorum çünkü çoğunlukla BilmemneWatcher(?) ile taratıp bakıyorum. Sadece ben ve kardeşimin telefonu görünüyor. 2.si ethernet kablosunu takmayı deneyeceğim. Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Gelişme olursa tekrar cevap vereceğim

Merhaba, arkadaşlar ping sorunları modem ile çözülecek bir olay değildir. Modemi fabrika ayarlarına çeviriniz zaten modeminiz sizin için iyi akış verecek şekilde ayarlı oluyor. Modem zaten bu zamana kadar aynı ayarla ping sorunu vermeden çalışmış, ping yükselince mi modem ayarlarına geliyorsunuz.

Bakın ben eskiden çok sorun yaşıyordum. Özellikle online oyunlarda örnek verecek olursam CS:GO Türkiye sunucularında 60 ping alırken rekabetçi modunda 120 görünce sevinenlerdendim. Her yere başvurdum. İnternetim böyle falan anlattım. Adamlar kapıya kadar geldi. Türk Telekom'dan geldiler. Binanın dışındaki kabloya beraber indik.

16Mb. internet kullanıyorum. Ellerindeki cihazla apartmanın dışındaki kutunun ne kadar internet hızı aldığını gösterttiler. Maximum veri 18.742Mb hız. Bu hıza modem arayüzünden de ulaşabilirsiniz. Bu sizin sisteminize gönderilen hızı göstermektedir. Apartmana kadar sorun yok.

Eve geldiğimizde internet hızı 10Mb 14 Mb hız arası git gelliydi. Evdeki tüm kabloları baştan aşağı CAT6 kablo ile döşedik. Modemim bağlantı kablosunu çok kısa tuttuk.

Mobil telefonun wifi gücü bilgisayarınkin den çok daha güzel ve iyi telefonla wifi ye bağlandım. Hzı testi yaptım. 16.463Mb şuan ölçtüğüm hız. Her neyse daha sonra 70 TL'te notebook a yeni bir network kartı aldım.

ASUS USB N14 harici internet karını kullanıyorum. Herşey dört dörtlük tam veriye ulaşabiliyorum sağlıklı bir şekilde.

Peki şimdi ne mi oldu.

CS:GO Türk serverleri 30 ping MAX:35
CS:GO Rekabetçi 80 - 90 PİNG, MAX:100

İnternet Hız ölçümü speedtest'den yapıyorum notebook. 16mb hız alıyorum.

Birde önemli olan internet şirketlerinin mah. alt yapısı bilgisine kadar inceleme yapınız. Apartmanınıza gelen interneti de gözden geçirin. Sonra şirketleri suçlayın. Bire bir sağlam internet hızı almak istiyorsanız sağlıklı temiz kablolarsa sağlıklı bir internet ortamı ayarlamanız gerekiyor.

BU ARADA ESKİDEN KABLOLU BAĞLANTI KULLANIYORDUM. ŞİMDİ WİFİ İLE İYİ SONUÇLAR ALIYORUM SİZ DÜŞÜNÜN TAŞININ.

Arkadaşlar ping sorununa tek çözüm fiber internet aksi halde hangi online oyunu oynarsanız oynayın hangi servis sağlayıcısını kullanırsanız kullanın en iyi şartlarda bile ping minimum 60-70 olacaktır... Fiber internet bu iş için kökten çözüm.

Fiber kablolar akışkan bir kablo olduğu için ping sorunu yaşamazsın evet hiper ve ultra internetler ise bakır kablo kullanmaktadır. Verilerin git gel olayı fibere göre daha yavaş olduğu için ping sürekli oynak ve yoğunluğa göre yükselik göstermektedir. Fiberde ise öyle bir sıkıntı yok su gibi akıp gittiği için ekmek elden su gölden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…