Yüksek puan ile sözel mi yoksa düşük puan ile sayısal mı?

possessive

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
9. sınıfım. Okul hayatım boyunca sözelim hep sözelim iyi oldu (çalışmamama rağmen). Sözelim ne kadar iyi olsa da sayısalım kötü. Sizce sözel seçip yüksek puan almak mı yoksa sayısal seçip düşük puanla iş mi bulmak?

Hocam yapmak istediğim bir meslek şu an aklımda çok yok. Kara harp istiyorum ama eğer olmaz ise aklımda pek bir şey yok. Sözelde gastronomi, sayısalda ise dijital oyun tasarımcılığı dikkatimi çekti.

Okullar yeni açıldı, sayısal dersleri işledikçe fikriniz değişir. Elde tutulur bir sayısal bilgisi her zaman iyidir. 4 sene sonra YKS'ye gireceğiniz zaman daha da netleşir. 9. sınıf derslerinize çalışın yeter.

Hocam yapmak istediğim bir meslek şu an aklımda çok yok. Kara harp istiyorum ama eğer olmaz ise aklımda pek bir şey yok. Sözelde gastronomi, sayısalda ise dijital oyun tasarımcılığı dikkatimi çekti.

Çok farklı bölğmler ancak belli alana yönelik eğitimler istiyorsan dot, veri bilimi analitiği, yapay zeka ve makine öğrenimi, bilgi güvenliği teknolojisi vb bölümleride araştırmanı öneririm.(en iyisi bilgisayar mühendisliği de seçebilirsin)

Yapmak istediğiniz mesleğe bağlı da önünüzde dört koca sene var bunu unutmayin. Sayısal yapamıyorum diye boslamak yerine çalışmaya gayret gösterirseniz, eninde sonunda yapabileceksiniz zaten o dersleri.

Hocam sözelde ve sayısal alanda sevdiğim meslekler var. İkisinden birini seçmek arasında kaldım aslında. Yukarıda hangi meslekler olduğunu belirttim.

9. sınıfım. Okul hayatım boyunca sözelim hep sözelim iyi oldu (çalışmamama rağmen). Sözelim ne kadar iyi olsa da sayısalım kötü. Sizce sözel seçip yüksek puan almak mı yoksa sayısal seçip düşük puanla iş mi bulmak?

Düsük puanla iş bulmak diye bir seçenegı aklindan silmen lazım zaten başarılı olmak istiyorsan. Lise dersleri ortaokula göre daha farkli 11'e geçince sayısal ya da eşit ağırlık seçiyorsun zaten çalışırsan yaparsın ama harbi çalışman gerekir sayısalda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı