Yüksek RAM kullanımı sonucu kasma ve donmalar oluyor

AimRaiXE

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim laptopum var oyun açık değilken sadece Google ve Discord açıkken %67 bellek kullanıyor ve bu yüzden çok fazla kasma veya donma oluyor ne yapmalıyım.

Not: 8 GB RAM

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (268).png
    222,6 KB · Görüntüleme: 81
  • Ekran Görüntüsü (269).png
    140,5 KB · Görüntüleme: 89
Sistemim: GTX 1650
i5- 10300H
8 GB RAM
240 GB SSD

8 GB RAM sisteminiz için yeterli değil.
Oyundayken diğer arka planda çalışan tarayıcı olsun render işlemleri olsun,
İşlemcinizin daha stabil çalışması için RAM takviyesi şart.
Mümkünse 16 GB Dual kit aynı frekans RAM kullanmanız gerekiyor.

Virüs bulaşmış olabilir mi?
Sanmıyorum öyle olsaydı daha farkı tepki verirdi sistem.

Ayrıca RAM takviyesi yap diyen arkadaşlara özellikle söylüyorum arkadaş RAM takviyesi yapabilecek durumda olsaydı buraya bu konuyu açmazdı bile, 8 GB RAM günlük kullanımda gayet yeterli bir düzeyde sadece sistemde biraz hafifletme çalışmaları yapılmalı o kadar.

Görev yöneticisinde fazla RAM kullanan uygulamalara bakarken 2-3 exe gördüm Google'dan isimlerini yazdım mining yapan korsan dosyası falan yazdı bende dosyaları sildim belki bu yüzden virüs bulaşmış olabilir mi diye sordum.

ESET veya Kaspersky gibi bir AV indirip taramaya yapabilirsiniz zaten öyle bir şey varsa karşınıza çıkar.

Temiz çıktı.

@262364 abi Discord'dan yardım edebilir misin ekran açsam.
En basit yolu gösterdik daha onu yapmadan en zor yoldan çözmeye çalışıyorsunuz. Sizi anlamıyorum. O zaman şunu dene ama kesinlikle dene ; Arama çubuğuna msconfig yaz Enter bas ,çıkan ekranda Hizmetler'i tıkla. Direk sol altta Microsoft Hizmetlerini Gizle var ona tik koy. Ekranda kalan programlardan Ekran kartı sürücüne ve oynuyorsan Valorant Vanguard'a (vgc olarak görünür) tik koy ,diğerleri boş kalsın. Uygula de Bilgisayarı yeniden başlat.

Intel NVIDIA Steam ve realtekidemi kapatayım.

Kanka Discord'a sesim gitmiyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…