Yüksek RAM kullanımı sonucu kasma ve donmalar oluyor

AimRaiXE

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim laptopum var oyun açık değilken sadece Google ve Discord açıkken %67 bellek kullanıyor ve bu yüzden çok fazla kasma veya donma oluyor ne yapmalıyım.

Not: 8 GB RAM

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (268).png
    Ekran Görüntüsü (268).png
    222,6 KB · Görüntüleme: 81
  • Ekran Görüntüsü (269).png
    Ekran Görüntüsü (269).png
    140,5 KB · Görüntüleme: 89
Bu adımları uygulayın cihazı yeniden başlattıktan sonra tekrar kontrol edin çünkü sistemi sadece gereksiz programlar ve hizmetler kullanıyor.

• Kaspersky Free sürümünü indirin ve kurun, Defender'a göre daha az kaynak tüketir.
  • Buradan kontrol ederek gereksiz hizmetleri kapatın.
  • Başlangıçta açılan hizmetleri ve programları kontrol edin kullanmadıklarınız var ise kapatın.

Bu adımları uygulayın cihazı yeniden başlattıktan sonra tekrar kontrol edin çünkü sistemi sadece gereksiz programlar ve hizmetler kullanıyor.

• Kaspersky Free sürümünü indirin ve kurun, Defender'a göre daha az kaynak tüketir.
  • Buradan kontrol ederek gereksiz hizmetleri kapatın.
  • Başlangıçta açılan hizmetleri ve programları kontrol edin kullanmadıklarınız var ise kapatın.
Arkadaşa en basit yöntemi sundum. Senin beğenip beğenmemen kimsenin umurunda değil.

Arkadaşa en basit yöntemi sundum. Senin beğenip beğenmemen kimsenin umurunda değil.
Bence senin bayağı bir umurunda olmuş ki kuyruk acısından cevap yazma gereği hissetmişsin. Ben önerini beğenmedim ve beğenmediğimi belirttim, sen beğenmişsin beğenmemişsin pek umurumda değil.

İşin gerçeğine gelecek olursak MemReduct gibi programlar geçici çözüm sağlar. FPS arttırdığını, sistemi rahatlattığını sanan varsa yanlış bir bilgidir. Ayrıca uygulamada sözde bellek temizlemeden sonra disk kullanımının 5-10 saniyeliğine arttığını rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz, bu da uzun kullanımda hard diske zarar vermesi demek. Ayrıca İşletim sisteminde önbelleği sürekli temiz tutmak, düşündüğünüz zaman gereksiz bir işlemdir. Windows, gerektiğinde kendisi yapıyor zaten temizleme işlemlerini. Ayrıyeten uygulamaların açılış/yüklenme süresi olarak da yavaşladığını görebilirsiniz. Orada kullanılan RAM belleğinin miktarını düşürmek sadece kişisel tatmin olma çabası bana kalırsa. Bunun yerine arka planda çalışan gereksiz Windows hizmetlerini kapatarak sistemi rahatlatabilirsiniz. Veya riski alabiliyorsanız Debloat yaparsınız.

Bir programı kullanıyorsunuz diye o program en iyisi olmak zorunda değildir. Herkese de aynı programı kullandırmak zorunda değilsiniz.

Dual kit olması çok önemli.
8 GB RAM yeterli değil.
Sistem özelliklerini de paylaşır mısınız?
sistemim: GTX 1650
İ5- 10300H
8 GB RAM
240 GB SSD

Bence senin bayağı bir umurunda olmuş ki kuyruk acısından cevap yazma gereği hissetmişsin. Ben önerini beğenmedim ve beğenmediğimi belirttim, sen beğenmişsin beğenmemişsin pek umurumda değil.

İşin gerçeğine gelecek olursak Mem Reduct gibi programlar geçici çözüm sağlar. FPS arttırdığını, sistemi rahatlattığını sanan varsa yanlış bir bilgidir. Ayrıca uygulamada sözde bellek temizlemeden sonra disk kullanımının 5-10 saniyeliğine arttığını rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz, bu da uzun kullanımda hard diske zarar vermesi demek. Ayrıca işletim sisteminde önbelleği sürekli temiz tutmak, düşündüğünüz zaman gereksiz bir işlemdir. Windows, gerektiğinde kendisi yapıyor zaten temizleme işlemlerini. Ayrıyeten uygulamaların açılış/yüklenme süresi olarak da yavaşladığını görebilirsiniz. Orada kullanılan RAM belleğinin miktarını düşürmek sadece kişisel tatmin olma çabası bana kalırsa. Bunun yerine arka planda çalışan gereksiz Windows hizmetlerini kapatarak sistemi rahatlatabilirsiniz. Veya riski alabiliyorsanız debloat yaparsınız.

bir programı kullanıyorsunuz diye o program en iyisi olmak zorunda değildir. Herkese de aynı programı kullandırmak zorunda değilsiniz.

Virüs bulaşmış olabilir mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı