Yüksek Sistem Gereksinimli Oyunlarda Hata Vermeden Atıyor

noob_user

Hectopat
Katılım
3 Eylül 2016
Mesajlar
23
Öncelikle herkese merhaba. Sorunum başlıkta yazdığı gibi yüksek sistem gereksinimli oyunlarda hata vermeden atması. Rainbow Six Siege'de orta grafik ayarlarında 80-100 FPS alırken 5-10 dakika oynamam sonrasında bazen hata vermeden ve hiç takılmadan direkt masaüstüne atıyor bazen oyun takılıyor 5-6 saniye sonra "Oh no, it's crashed" hatası alıyorum ve masaüstüne atıyor bazen de oyun takılıyor ve hiçbir şekilde bilgisayara komut veremiyorum ancak kasanın üstündeki reset düğmesiyle masaüstüne dönebiliyorum. Just Cause 3 ve PUBG'de orta ayarlarda 50-60 FPS almama rağmen 5-10 dakika oyun sonrası hata vermeden masaüstüne atıyor. GTA 5'de de aynı şekilde yüksek ayarlarda 60 FPS almama rağmen masaüstüne atıyor ve "Grand theft auto 5 exited unexpectedly" hatası alıyorum. Nadiren de olsa bu oyunlarda "Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor." hatası alıyorum.
Bunun aksine FS 19, PES 19, Arma 3 ve daha düşük sistem gereksinimli oyunlarda bu hatalara hiç rastlamadım.
Windows güncellemelerini yaptım, chkdsk, sfc/scannow komutlarını kullandım, Memtest86 ile RAM'i test ettim, driverlerim güncel, bu oyunlarda işlemci sıcaklık değeri 60 ekran kartı sıcaklık değeri 70 civarı.
İşlemci: Ryzen R3 2200G
Ekran Kartı: Asus Cerberus GTX1050 TI
Anakart: Asus Prime B350M-A
RAM: Adata Xpg Gammix D10 8GB
Bilgisayarı satın alalı sadece 1 yıl oldu.
Eğer sorunlar devam ederse format atmak zaten aklımda. Ancak sorunları formatsız çözmenin yolunu bulmak için yardımlarınızı bekliyorum.
Edit: Konuyu düzenleyemediğim için buraya yazıyorum.
Başka konulara da göz attım ve sorunun PSU'da olabileceğini düşündüm. HWiNFO64 programını kullandım ve ortaya çıkan sonuç beni doğruladı:
Ekran Görüntüsü (22).png

Kullandığım Corsair Builder VS450 sanırım bu sorunlara neden oluyor. Halbuki bundan tam 1 sene önce böyle problemler hiç yoktu. Muhtemelen yeni PSU alacağım.
Ekran Görüntüsü (23).png


Sistemim bu şekilde hangi PSU 'yu önerirsiniz? 🙂
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı