Yüksek tansiyon için ne yapılır?

@Brummbar şu sıra tansiyon aleti almayı düşünüyorum 2 hafta her gün, gün içinde ikişer kere sabah ve akşam olmak üzere ölçüm yapacağım ona göre doktoruma da bilgi vereceğim bakalım sonumuz ne olacak.

@Brummbar şu sıra tansiyon aleti almayı düşünüyorum 2 hafta her gün, gün içinde ikişer kere sabah ve akşam olmak üzere ölçüm yapacağım ona göre doktoruma da bilgi vereceğim bakalım sonumuz ne olacak.
birde BÖT var doklarlar genelde bu terimi kullanır bu da beyaz önlük tansiyonudur yani hastane ortamında doktor ortamında tansiyon ölçünce fazla çıkma olayıdır tansiyon hastalarının %23'ü bu kategorideymiş DSÖ'ye göre
yani bende de öyleydi hastaneye ne zaman gitsem 14-9 15-9 olan tansiyonum eve gelince kendim ölçünce 11-7 12-8 oluyordu bir çok alet değiştirdim evde ki mi bozuk diye ancak durum değişmedi akıllı saatimde aynı sonucu verdi 4-5 tansiyon aleti de aynı sonucu verdi otomatik bilektek ölçer manuel hepsini denedim hastaneye gidince tansiyon fırlıyordu hastane fobim var büyük ihtimalle sende evinde ölç en iyisi not et günde 3-5 kez ölç benim periyodim

Sabah kalkar kalkmaz daha kafanı kaldırmadan yatağın yanında olsun hemen ilk işin koluna takıp ölç
önce sol kol sonra sağ kol sonra ikisi ni not et
öğlen yemek yersen yemekten sonra ve önce
akşamda yatmadan önce ve uykuya geçerken
günde 3-5 sefer böyle ölç 1 hafta tekrar et

eğer ki her zaman aynı rakamları alırsan problem yok
ama 1 sabah 12 olup diğer sabah 14 öbür sabah 11 gibi oynaksa doktora söylersin bunu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı