Ben gece kod yazmayı daha çok seviyorum, öğlen 11'den akşam 5'e kadarda ders çalışmak zevkli geliyor
Bence genelleme yapmak yanlış olur, kişiden kişiye değişir. Kendi üzerinde denemen lazım, hangisinde kendini iyi hissediyorsan ona yönelmelisin. Öncelikle düzenli uykunu almalısın, kalkıp yüzünü yıkadığında oh be çok iyiyim bugün çok iyi geçecek diyebilmelisin. Konsantrasyonunu dağıtacak şeylerden uzak durmalısın, mesela haftada bir gün oyun oynuyorsan ve aklına geliyorsa bırak o oyunu veya işi. Kendini motive edecek hedeflerin olmalı, ne kadar büyük tutarsan o kadar iyidir. Aklına başka işler gelince, onların sana fayda etmeyeceğini ve vakit kaybı olduğunu hatırla. Ben yazılımcı olduğum için önümü planlamadığım zaman içim karanlıklaşıyor sanki
Çabuk plan yapmalıyım diyorum. Ufak detayları hesap ediyorum. Karşıma çıkacak olası şeylere bakıyorum. Bunlar beni mutlu ediyor. Benim için plan, ışık, ses, ısı, havanın güneşli olması çok önemli şeyler. Sen çalışırken seni neyin mutlu ettiğini ve neyin mutsuz ettiğini bul.
Bence genel düşüncelere kapılma, kendine 3 gün ayır ve seni etkileyebilecek şeylerin listesini yap, nasıl bir insan olduğunu yaz, nelerin hoşuna gidip nelerin gitmediğini yaz ve mantıksal olarak sına, daha sevdiklerini arttırmayı ve kaybetmemeyi, sevmediklerini en az düzeye indirme yada yok etmeye çalış. Hani bir şey vardır, televizyon izlenmese bile açılır ve sesi kısıldıktan sonra öyle bırakılır. Açık olmadığında insan eksiklik hisseder
Kişiden kişiye göre değişiyor her şey. Son anda aklıma geldi, ben bir şeye çalışırken uzun vakit ayırırım. 2 Saat bana az geliyor. Bir şeye çalışacaksam 5 6 saat o gün ona ayırmam lazım, Tabi vakitler uymayabilir. Beni rahatsız eden şeylerden biri de zor testi çözmeme rağmen 2x20 soruda 1 yanlış yada boş olunca moralim bozuluyor ve bu konuyu üniversite sınavında yapabilmek için tekrar geçmeliyim diyorum, üniversite sınavından daha kolay soru olduğu açık ama içime sindiremiyorum. Mesela Ygs'ye 1.5 yılım var. Matematik ygs, lys daha sonra fizik ygs, lys daha sonra kimya diye ilerleyeceğim. Yazın günde kaç saat ayıracağımı hesapladım. Fizik seviyorsun, akademisyen olmak istiyorsun. Bence fiziğin en sevdiğin dalının mühendisliğine yönel. Eğer iyi fiziğin varsa ki var olduğu belli ve iyi üniversite kazanmak için çalışacak vaktin var ve bu işleri düşünüyorsun. Elektronik, mekatronik, makine gibi birçok mühendislik fizik demek. Ona daha sonra karar verirsin
Matematikte çalışmalarım sayesinde hem çabuk anlıyorum, ilerliyorum, unutmuyorum.
(Bende Bursa'da doğdum)