Yüksek verimli ders nasıl çalışılır?

Bir de her zaman çalışma isteğini o andaki yaptığım işe nasıl verebilirim? Veya şöyle sorayım. Bazen duygusal olarak çalışmak istemiyor insan. O andaki düşüncelerin filan karmakarışık oluyor
Ben benim işim ne, iki yıl sonunda sınava gireceğim ve gelecek yıllarımı belirleyecek, geleceğimden önemli ne olabilir gibi sorularla düşüncemi yönlendiriyorum. Ders çalışamadığım zaman canım sıkılıyor diyebilirim. Kendini beyninde hisset ve duygularının seni yönlendirmesine izin verme. Doğru mantık ile düşüncelerini yönlendir.
İçinde bulunduğumuz ruhsal duruma göre kendi çalışmalarımızı yönlendirebilir miyiz?
Mola verebilirsin ama hiçbir şeyin seni alıkoymasına izin verme. Ben yazılımcı olduğum için geleceğimin algoritmasını kuruyorum ve bu algoritmadan sapmamaya çalışıyorum. Düşüncelerini, beyin gücünü istediğin işe yoğunlaştırmayı nasıl yaparsın bilmiyorum ama benim metodum bu şekilde. Bazı felsefe kitapları var ve düşünmeyi öğretiyor. Bazıları bunu yaparken dinden çıkarmaya çalışıyor. Dinine bağlı felsefecilerden düşünmeyi öğreten birkaç kitap ve felsefenin temellerini öğrensen çok iyi olabilir. Düşünmeyi öğretmek derken kontrol etmek.
 
Anladım. Birkaç felsefe kitabı vardı aslında onları kütüphaneden edinip en kısa zamanda okuyacağım. Bir de şu durum var. Her ne zaman geleceğimi belirleyecek sınavlar var, onlara çalışayım desem de hep eğitim sistemini düşünüyorum. Yani okulumuzda ve fen bilimleriyle alakalı hiçbir deneysel metot uygulanmıyor. Hep teorik olarak öğreniyoruz. Sadece kimya dersinde -sağolsun hocamız okulda deney yapan tek kişidir- 4 ders saatini feda ederek bize birkaç deney filan yaptırttı. Laboratuvar malzemelerini tanıttı da bir şeyler öğrendik. Okulumuzun 2 tane laboratuvarı olmasına karşın hiç kullanılmıyor.

Ben de hep deneysel ve teorik bilgiyi bir araya sokmak istemişimdir ancak mümkün olmuyor. Evde birkaç şey yaptım. Evde küçük fizik deneyleri yapmaya başladım sizce vakit kaybı mıdır? Başka bir yer olsa orada öğrenmeye çalışacam ancak olmuyor.
 
Eskiden deneyleri görmek, gözlemlemek için sizin yapmanız gerekiyordu ancak şimdi binlerce video var çoğu İngilizce. Teoriyi öğrendikten sonra onları inceleyebilirsiniz. Ben fiziği sevmediğim için pek bir şey diyemeyeceğim. Benim için fizik Lys'de üniversite 2. sınıfa kadar var ve hayatımda kullanmayacağım. Yazılım mühendisliği seçeceğim. Bizde de fizik ve kimya dersi verimli geçmiyor. Evde öğrenmem lazım, yazında dershane tabi. Sizin hedefiniz çok daha farklı, Uludağ üniversitesinde öğretim üyeleriyle gidip konuşun bence. Elektronik, mekatronik, yaptıkları işler hakkında detaylı bilgi alın. İyi bir yere gelmek için o işin uzmanı olmak lazım. Bana kalırsa siz şimdiden ygs, lys odaklı çalışmaya başlayın ve boş vakitlerinizde sizi yönlendirecek fizikten anlayan birinin yönlendirmesiyle fiziğe ayırın. Büyük insanlar bu tip şeyleri seviyorlar, herkes birbirine yardım ediyor. Birde Tübitak falan diye başka şeylerinizi ihmal etmeyin. Şuan yapılacak projelerden çok üniversite yıllarında yapılacak şeyler önemli ve proje yapabilmek için iyi üniversitelere girmelisin. O zamana kadarda teorileri iyi öğrenmeli ve deneylerle kavramalısın. Benim düşüncem bu ama fizikten anlamıyorum mantıksal olarak düşünüce sonuç bu oluyor. Kesin sonuç için Uludağ üniversitesine git. Doğru insanları bulursan çok iyi yere gelebilirsin.
 
Anladım. Şimdi düşündüm de lisede diğer dersleri çok fazla önemsemiyordum. Daha doğrusu sevmiyorum da diyebilirim. Sizin dediklerinizden birçok anlam çıkardım. Bunlardan biri de sadece fiziğe çalışmamak. Olimpiyatlara hazırlanırken adamların amaçları bilim insanı yetiştirmek ancak sanırım tarih-coğrafya da öğrenmem gerekiyor. Anlatamadım ancak yazdıklarınızın önemi benim için çok büyük. Çok teşekkür ederim.

Üniversiteye giderim ancak daha okulumda beni önemsemeyen insanlar varken oraya gidip de eli boş dönmek istemiyorum. Daha doğrusu egosu yüksek bazı hocalar var ise benim hevesimi kırmalarından korkuyorum. "Daha lisedesin ne bekliyorsun" gibi şeyler söylemelerini de doğal karşılarım. Gerçi ordaki akademisyenler nasıl bilmiyorum ama böyle demeleri muhtemeldir bana kalırsa. Şu anlık yaşıtlarımı araştırıyorum. 4-5 tane arkadaş buldum fizikle ciddi anlamda uğraşan. Eğer vakit bulursam üniversiteye de giderim. Çok teşekkür ederim tekrardan.
 
Ben yazılıma başladığımda yazılım mühendisi abiler soruların olursa sor, hata olursa TW geliriz dediler, yönlendirdiler.
ygs nedir, lys nedir, sınav sistemi, puan türleri, üniversite puanları, üniversitelerde önemli kriterler, hedefine nasıl bir çalışmayla ulaşabileceğini hesapla. Ona göre kendini, ne zaman çalışmaya başlayacağını ayarlarsın.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı