Yükselen Donanım Fiyatları Ve Bulut Oyun Sistemi Hakkında

Geforce Now Beta'ya kabul edildikten sonra biraz denemiştim. İnternet hızım yeterli olsada gecikmelerden (ping) dolayı yaşadığım ufak tefek sorunlar dışında sistemleri gayet güzeldi. Steam hesabınıza giriş yapıp istediğiniz oyunu seçiyorsunuz ve sistem otomatik olarak cache'ten çekiyor oyunu. PUBG'yi bildiğiniz 15 saniye içerisinde kurdu. Ultra 4K ayarlarda 40-60 arası FPS alarak oynadım. Ancak, yayının çözünürlüğü en fazla 1080P olduğu için pekte bir anlamı yoktu 4K'da oynamanın. Deneme amaçlı o ayarlarda kullanmıştım.
Tabi her güzel şeyin bir sonu var. AKK'm dolduktan sonra internet hızım 50MBPS'den 24MBPS'ye düşünce paket kaybından oynayamaz oldum. Herhalde sistem (Geforce Now) internetimi 50MBPS olarak algıladığından kaynaklanıyor olsa gerek paket kaybı. Uzun sözün kısası orta halli bir laptobunuz ve iyi de bir internetiniz varsa bir çok oyunu çok rahat bir şekilde yüksek ayarlarda oynayabilirsiniz (=

Edit: AKK sıfırlanmışken tekrar deneyeyim dedim. Fare hareketleri eş zamanlıydı diyebilirim. Herhangi bir kasma veya gecikme hissetmedim. Cache'de olmayan oyunlarıda oynayabiliyorsunuz. Hatta bir, iki tanesini deneme amaçlı indirdim. İndirme hızlarını merak ediyorsanız EK'ten bakabilirsiniz (=
 

Dosya Ekleri

  • Hata Mesajı.png
    Hata Mesajı.png
    314,5 KB · Görüntüleme: 84
  • İndirme Hızı.png
    İndirme Hızı.png
    211,1 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleme:
O görüntüyü işlemeden Cloud'dan sizin ekranınıza getirmek o kadar kolay değil. Youtube videoları, Twitch yayınları işlenmiş şekilde elimize ulaşıyor. Ancak oyunu gecikmesiz şekilde oynamak/izlemek için RAW şekilde görüntüyü elde etmek gerek. RAW görüntünün boyutu işlenmiş görüntünün boyutundan 20-30 kat fazla oluyor. Yani anlayacağınız Türkiye'nin internet altyapısı bunu kaldıramaz.
Evet ama çok hızlı gelişen teknoloji dünyasında şuanın teknolojisinden ve şuanın internet altyapısından bahsediyorsunuz. Dediğim gibi firmalar bu konuda büyük yatırımlar yapıyorlar ve dediğiniz sıkıntıların 2-3 sene içerisinde çözüleceğinden eminim.
 
Evet ama çok hızlı gelişen teknoloji dünyasında şuanın teknolojisinden ve şuanın internet altyapısından bahsediyorsunuz. Dediğim gibi firmalar bu konuda büyük yatırımlar yapıyorlar ve dediğiniz sıkıntıların 2-3 sene içerisinde çözüleceğinden eminim.
Türkiye şartlarında çoğunluğun halen VDSL'e bile geçemediğini düşünürsek bence zor görünüyor. Geride kalırız bu bulut sektöründe. Zaten tüm ülkeden düzgün oyun oynayabilmek için Türkiye'de de sunuculara ihtiyacımız var. Ping yüksek olursa oyun deneyimi olumsuz etkilenecektir. Ankara, Kayseri civarında bir sonucu kırılırsa sorun kalmaz diye düşünüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı