"Yükselt" ile Windows 8.1'e düşürme

iloveichigo

Kilopat
Makaleler
13
Daha fazla  
Selamlar.
Annemde zamanında Windows 10'a yükseltilmiş bir laptop var.

Laptop:
Intel i3-4005U
4 GB DDR3 RAM
Sanırım 5400RPM bir HDD (HGST HTS545050A7E680)
Dahili Intel HD 4400.

Aşırı derecede yavaş durumda.
Hiçbir dosyanın karışmaması veya silinmemesi lazım. Çünkü her dosya çok önemli.
Ben buna Windows 7'den Windows 8'e yükseltir gibi Windows 10'dan Windows 8'e düşürmek istiyorum, yani dosyaların yerinde değişiklik olmaması sadece işletim sisteminin değişmesini istiyorum.
Özel değil de Yükselt seçeneğini kullansam sorun çıkar mı? Önemli dosyaların silinmemesi lazım.
Daha önce deneyen var mı?

Selamlar.
Annemde zamanında Windows 10'a yükseltilmiş bir laptop var.

Laptop:
Intel i3-4005u
4 GB DDR3 RAM.
Sanırım 5400RPM bir HDD (hgst hTS545050a7e680)
Dahili Intel HD 4400.

Aşırı derecede yavaş durumda.
Hiçbir dosyanın karışmaması veya silinmemesi lazım. Çünkü her dosya çok önemli.
Ben buna Windows 7'den Windows 8'e yükseltir gibi Windows 10'dan Windows 8'e düşürmek istiyorum, yani dosyaların yerinde değişiklik olmaması sadece işletim sisteminin değişmesini istiyorum.
Özel değil de yükselt seçeneğini kullansam sorun çıkar mı? Önemli dosyaların silinmemesi lazım.
Daha önce deneyen var mı?

Kurulum uygulamasının uyumluluk modunu Windows 7 yapabilirsiniz.

Ben denedim ve Windows 8.1'den Windows 8.1 Pro'ya yükselttim.

Verilerinizi bir USB belleğe yedekleyin. Ardından temiz kurulum yapmanızı öneririm. Yükselt seçeneğini hiç duymadım, o yüzden böyle bir şey önerdim.
200-300GB veri var.
Kurulum uygulamasının uyumluluk modunu Windows 7 yapabilirsiniz.

Ben denedim ve Windows 8.1'den Windows 8.1 Pro'ya yükselttim.
Mantıklı ama kesinlinkle belgeler silinmemeli.
Yükselt ile sürüm düşüremezsiniz hocam. Tavsiyem disk yöneticisinden diski bölüp, böldüğünüz kısma dosyaları yedekleyin.
Disk yöneticisi ve AOMEI Partition Manager ile denedim ve sanırım dinamik disk olmadığı için daha çok bölünmüyor, C: ve E: var şu an.

Geniş bir Flash Bellek alın. İçindeki bütün dosyaları atın. Sonra sıfırdan Windows 8.1'e düşürün. Düşürdükten sonra Flash bellektekileri bilgisayara aktarın. Hem Flash bellekte kalır , hem de bilgisayarda.
Güvenliğe çok önem vermiyorsanız Windows 7 kurun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı