Yürüyerek göbek eritilir mi?

DucaliaN

Hectopat
Arkadaşlar vücut tipim mezomorf o yönden şanslıyım ama evde oturmaktan gurbetçi bavuluna döndük. göbek meme yağlandı ,hamile gibi dolaşıyom ortada.
Dışarı çıkıp 1 2 saat yürüsem kalori açığı oluştursam karnım düzleşir mi yağlar erir mi?
Ayrıca gece gaza gelip sabah neden pes ediyorum?

Öncelikle yürüyerek göbek erimez o bence de var günde 12.kmden daha fazla yürüyorum o yüzden alakasız mekik eritir.

Kalori açığı yaratman yeter nasıl yaratacağın önemli değil. Bir de X kadar kalori alman gerekiyorsa X- kadar kalori al. A gr protein, B gram yağ, C gram karbonhidrat alman gerekiyorsa onları al.

@DucaliaN 92 kiloydum. Kendime bir hedef belirledim:

• Un ve şekerden uzak durdum. Ekmeği azalttım, market abur cuburu tüketmedim. Fast food yiyecekleri yemedim. Asitli içeceklerden, meyve sularından uzak durdum. Haftada bir kez 1 dilim tatlı yedim, 1 kez de sütlü tatlı yedim.
  • Her gün kilomun 1/30'u kadar litre su tükettim.
  • Günde 10.000 adım yürüdüm. Ama bu adım sabahtan akşama kadar olan süreç değil, akşam iş çıkışı başlayıp 1.5 saat boyunca aralıksız ve postacı yürüyüşü şeklinde oldu.
  • Sabah kahvaltısını doyurucu bir şekilde yedim. Öğle yemeğini 3 çeşit ev yemeği yedim. Akşam ise salata, bir kase çorba veya 1 kase yoğurttan birini yedim sadece. Ek olarak yanında az olması şartıyla meyve tükettim.
  • Bu süreçte vücudun sarkmaması için vücut sıkılaştırma hareketleri yaptım.
Bu şekilde 1 ayda 24 kilo vererek 68 kiloya düştüm. Ardından kararında olması şartıyla yemekleri, çalıştığım ortam ve harcadığım kaloriye göre biraz artırdım ve 74-75 kilo civarına çıktıktan sonra sabitledim. Son 2 yıldır yemek düzenim bozulduğu için kilo aldım ama yine aynı şekilde devam edersem verebiliyorum.

Sonuç olarak sadece yürüyüş yapmak sizi zayıflatmaz. Vücudun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde beslenmeye devam etmeli ve bol su tüketmelisiniz. Bunları yaptıktan sonra farkı hissedeceksiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı