- Makaleler
- 1
Zaten gelişim bozukluğu riskiyle doğup büyüdüm. Kafamın ve yüzümün kemik yapısında ufak asimetriler mevcut. Yatkınlığım olmasından korkuyorum. Dün saatlerce soğuk havada vakit geçirdikten sonra (hava o kadar da soğuk değildi. Rüzgar da pek yemedim) yemek yerken sol tükürük bezimde şişme meydana geldi. Ağzım kuruydu ve acı içinde yemeği yiyordum. Sanki her çiğnememde yanağımı tokatlıyorlar gibi oluyordu resmen. Gece acıdan doğru düzgün uyuyamadım. Sabah baktığım vakit çiğneme acısı biraz dinmiş ve mahvolmuş bir boyun postürü ile uyandım. Annemin yüzün şişmiş uyarısıyla sıcak havlu uyguladım. Ardından tesadüfen çiğnediğim sakız sonucu birden ağzımın sulanması ve o tükürük bezi şişkinliğinin indiğini hissettim. Saatler içinde şişkinlikten eser yoktu. Fakat sonrasında gözlerimin ufaktan şiştiğini. Sol gözümün biraz fazla şiştiğini fark ettim. Ayrıca sol gözümü tam kapattığım vakit titriyordu. Halen de öyle. İnternette birkaç araştırma yaptım ve yüz felci olabildiğimden şüphelendim. Fakat diğer tanılar kadar yüzüm yamulmamıştı. Sadece gülerken sol yanağım daha az yukarı kalkıyordu ve sol gözüm sürekli kuruyordu. Sanki gözdeki kontrolü kaybetmiş gibiyim. Aranızda böyle bir dönemi geçiren oldu mu? Olduysa neler yaptınız? Ne yapmalıyım? Yüzde şu an ciddi bir yamukluk yok fakat eğilim var diyebiliriz. Zaten çok sırıtmadığı için nur yüzümü pek göremeyen aile de fark edememiş olsa ki randevu almaya müsaade etmediler. 
Son düzenleyen: Moderatör: