Yüzdeki sivilcelerden nasıl kurtulunur?

• Konuyu başlatan tkn87
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 685

tkn87

Decapat
Daha fazla  
Selamünaleyküm arkadaşlar. Yaşım 16 yüzümde bayağı bir sivilce var. Sivilcelerim bir türlü geçmedi cildime hiç bakım yapmıyorum ne önerirsiniz? Nasıl bakım yapmalıyım? Hangi kremleri kullanmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamünaleyküm arkadaşlar. Yaşım 16 yüzümde bayağı bir sivilce var. Sivilcelerim bir türlü geçmedi cildime hiç bakım yapmıyorum ne önerirsiniz? Nasıl bakım yapmalıyım? Hangi kremleri kullanmalıyım?
Bende aynı problemi yaşadım ve yaptığım en etkili şey yüz yıkama jeli almak oldu onu alıp her sabah yüzümü yıkadım ve aynı zamanda yağlı yemeyi bıraktım cips tarzı tabi ki yemeklerde yağ var fakat abur cuburu bıraktım 1 ay da yüzüm temizlenmeye başladı ve artık yüzümde hiç sivilce yok.

Doktor tavsiyesi ile kullanmalısınız çünkü sivilcelerin ana sebebi yağ, doktor belirli tahliller yapıyor sonrasında hap veriyor. Hap daha net çözüm tabii ki doktor yanında cildin nemlenmesi için vs de belirli kremler veriyor. Ondan dolayı doktora gitmeni tavsiye ederim.

Yağlı ve paketli gıdaları tüketmeyi derhal bırak. Haftada 1 yüzüne maske yap. Her akşam yatmadan gül suyu veya sprey şeklinde lavanta özü gibi tonikler ile suratını temizle. Sabahları soğuk su ile yüzünü yıka ve suratını kaşıma veya sivilceleri gerekmedikçe patlatma. Suratın benim gibi inatçı olsa bile 2 haftaya gözle görülür bir değişim yaşıyorsun.

Cidden benim de yüzümde çok var.Birde siyah noktalar var onlar ne oluyor?

1- Yağlı yemekler, özellikle kızarmış yağlı yemekleri kes.
2- Cips, kraker vb gibi paket gıdaları bırak.
3- Asitli içecekleri bırak.
4- Düzenli yüzünü yıka.
5- Bol bol su iç. Günde 2.5 litre civarı.
6- Her gün 1 tane yeşil elma ye.

Bunlar kendinin yapabileceği şeyler. Medikal yollarla çözmek istiyorsan doktora danış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı