Arkadaşlar selam.
16 yaşına geldim ve hala yüzme bilmiyorum. Küçükken çok fazla suyla haşır neşir olmamışım, şu son bir kaç yıldır öyleyim sadece. Ailemle gittiğimiz tatiller de, genelde çok fazla kalabalık olmadığı için plajda falan rahat ederdim ve kafama göre takılırdım. Şimdi ise arkadaşımla plaja gidiyoruz, gideceğiz.
Ben ise yüzme bilmediğim için utanıyorum orada. Halk plajı olduğu için bide kalabalık oluyor. Arkadaşım yüzme biliyor, ben bilmiyorum. O yüzerken ben sadece boyum yeten kısımda kendimce bir şeyler yapıyorum. Arkadaşım, "Öyle bakacağına yüzsene" gibisinden laflar ediyor da; yüz deyince de yüzülmüyor ki. Denemeye de utanıyorum. Dışardan bakılınca, yüzme bilmeyen ve çırpınan bir avel gibi gözükmek istemem kanımca.
Tek yapabildiğim sırt üstü suya yatmak. Başka bir şey yok. Geçen gittiğimizde, varillerden atladım bir kereliğine. Ağzıma burnuma deniz suyu kaçıyor, dolayısıyla kafamı çıkardığımda hoş bir deneyim olmuyor benim için.
Son olarak, dışardan baktığımda çok kolay bir aktivite gibi görünüyor yüzme işi. Çünkü bakıyorum, yüzme hareketlerinden sıra dışı saçma sapan hareketler yaparak da yüzenler oluyor. Lakin başaramıyorum. En kötüsü de, kendimden yaşça küçükler açılmalarına rağmen, ben avel avel bakınıyorum sadece...
Var mı benim gibisi? Neler önerirsiniz?