Merhaba, ben 5 yıldır yüzücüyüm. Çok eskiden yüzmeye başladım ve iyi bir kulüpte yüzmüyorum. Belirgin kaslarım yok, yakından görülebiliyor. Ben yüzmenin yararlı olduğunu bilerek yüzüyorum ve ailem de yüzmemi istiyor ama eğlenmiyorum. Yüzmeyi bırakmak da istemiyorum. Asıl konuya gelelim, ben 1 yıl futbol antrenmanına gittim ve tekrar gitmek ve kaleci olmak istiyorum, kalecilikte de eğleniyorum. Ya da fitnessa gitmek ve aynı zamanda dövüş eğitimi almak istiyorum ve eğleneceğimi düşünüyorum. Fakat ailem yüzmenin yumuşak kas yaptığını, futbol, fitness, dövüş gibi sporların sert kas yaptığını, bu yüzden kramp gireceğini ve ters kas yapacağını söylüyor.
Yani iki sporu aynı anda yaparsam işe yaramaz diyorlar.
Benim iki arkadaşım aynı günlerde yüzmeye ve futbola gidiyor, yüzerken kramp girdiğini söylüyor, futbola gitmeyen bir arkadaşıma da futbola gitmemesine rağmen kramp giriyor. İki arkadaşım rol yapıyor, bir arkadaşım kötü yüzüyor olabilir bilmiyorum ama söyleyeyim dedim.
Şimdi şunları sorayım: Hem yüzmeye hem futbola gidersem sert kas yumuşak kas olayı olur mu, hem yüzmeye hem fitness ve dövüşe gidersem sert kas yumuşak kas olayı olur mu?
Verdiğiniz bilgilere göre doktora danışacağım, lūtfen tam bilmiyorsanız belirtir misiniz? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.