Yüzme Yağ Yakar mı?

Örnek vermeden geçmek istemedim konuyu.
Bizim komşunun oğlu. Çocuk 12 yaşında fazla kilo yüzünden zayıflamak için yüzme kursuna iki sene boyunca gitti. Bu senede gider herhalde.
70 kilo üzeri olarak başladı. Şuan çocuk 50 ile 55 arası anca vardır.

Zaten okul dönemi boyunca düzenli kardiyo yaptım ama fazlada yemek yiyince pek etkisi olmadı.Bu yaz yediklerime dikkat edip kardiyo + yüzme yapcam.

Beslenmene dikkat etmediğin sürece yapacağın hiçbir spordan verim alamazsın. Yüzme gibi sporlar kaslarını dayanıklılık anlamında geliştirir, güç anlamında pek bir gelişim yaşamazsın veya kasların hacim kazanmaz.

Bisiklet sürmeye başla derim, her zaman yüzmeye gidemezsin, üşenirsin veya bir süre sonra ara vermek istersin ancak bisiklet öyle değil, ekmeğe giderken bile yapabileceğin bir spor.

Ben de kilo almaya çalışan bir bireyim, düzenli bisiklet kullandığım dönemlerde asla kilo alamıyorum.

Eskisen çok bisiklet sürerdim feci bi kaza yaşayana kadar o zamandan beri korkuyorum sürmeye .

Omuz genişletir, boy uzatır, kas yaptırır (belki), yeni stiller öğrenebilirsin... Yani sadece yağ yakmış olmazsın.
(Kendimden biliyorum)

Yakar, hem de nasil yakar.
Suyun yogunlugu, havanin yogunlugundan 90 kat fazladir. Havada yani atmosferde yaptiginiz spor sizi az da olsa cokertir. Ama Suda yaptiginiz spor suyun 4 bir yandan yaptigi basincla sizi fitlestirir. Sarkmalari, selulitleri ice toplar.

Hele Hele dibe dalmayi, dipten gitmeyi seviyorsaniz benim gibi, vucudunuz suyun extra basinci ile toparlanir. Eklemler oturur. Iskelet ve omurga dogal acilimina ulasir. Ve hele hele ki yuzme eldiveniniz varsa 1 kulacta 3 kulaclik efor sarfetme imkaniniz olur, hem hizli yuzersiniz, hem yuzmek eglenceli olur, hem yag yakmaktan ziyade kaslariniz belirginlesir.

Son düzenleme:
Yüzme bütün kas gruplarını çalıştırıyor diye biliyorum. Günlük aldığın kaloriden fazla kalori harcarsan yağ yakabilirsin. Karbonhidrat alımını düşürüp, protein alımını arttırarak
yağ yakımını hızlandırabilirsin.

Her metabolizma farklıdır. Bana kilo aldırıyor. Kas yaptırmıyor. Ama dikkatimi ve dayanıklılığımı arttırdı. Sana kilo verdirebilir ve kas yaptırabilir ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…