Yüzmeyi, bisikleti ve vücut geliştirmeyi aynı anda yapmak

Makaleler
1
Haftanın üç günü spor yapmayı düşünüyorum. Son bir aydır çok fazla bisiklet sürüyorum. İlk fitness, sonra yüzme, ondan sonrada 2 km mesafeyi bisikletle gidip gelmeyi düşünüyorum. Haftanın 3 günü fitness, 3 günü yüzme yapıcaktım fakat kasların dinlenmesi için en az 40 saat gerekli olduğu için yeltenmedim. Sizce fazla mı olur? Triatlon gibi oldu bu. 😅

Haftanın üç günü spor yapmayı düşünüyorum. Son bir aydır çok fazla bisiklet sürüyorum. İlk fitness, sonra yüzme, ondan sonrada 2 km mesafeyi bisikletle gidip gelmeyi düşünüyorum. Haftanın 3 günü fitness, 3 günü yüzme yapacaktım fakat kasların dinlenmesi için en az 40 saat gerekli olduğu için yeltenmedim. Sizce fazla mı olur? Triatlon gibi oldu bu. 😅

Bilindiği gibi her şeyin fazlası zarardır. Her sporu yapabilirsiniz fakat orantılı yaparsanız yapabilirsiniz. Vücudunuzu çok fazla yormanıza gerek yok.

Haftanın üç günü spor yapmayı düşünüyorum. Son bir aydır çok fazla bisiklet sürüyorum. İlk fitness, sonra yüzme, ondan sonrada 2 km mesafeyi bisikletle gidip gelmeyi düşünüyorum. Haftanın 3 günü fitness, 3 günü yüzme yapıcaktım fakat kasların dinlenmesi için en az 40 saat gerekli olduğu için yeltenmedim. Sizce fazla mı olur? Triatlon gibi oldu bu. 😅

Hepsini yapıcaksanız illa, ard arda 3 gün yapmayın bana göre, kaslarınızı dinlendirmelisiniz. 1 gün arayla yapmanızı tavsiye ederim, mesela Pazar, Salı, Perşembe. Kaslarınızı dinlendirin, çok zorlamak iyi değildir, mesela su insan için önemlidir, su içmeyen insan ölebilir. Az su içerse vücuduna zararlı olur, Ama çok fazla su içersede, su zehirlenmesi yaşar, Herşeyin fazlası zarar sözündeki gibi.

Son düzenleme:
Kas gelişiminiz çok yavaş olacak, kaslarınıza dinlenme süresi vermediğiniz için sadece vücut geliştiren birine göre çok daha zor ve yavaş gelişecek, 3 spordan sadece birini öneriyorum. Bisiklet zaten kütle kaybına sebep olacağı için kaslı bir vücudunuz pek olmuyor, ben bu üçü arasında şahsen sadece yüzme yapardım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı