Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmlerinin vasatlığı

Yüzüklerin Efendisi vasat mı? Ne? Üzüldüm. Hobbit evet. Ama ilk üçleme muhteşem bence.
Hobbit kötü gerçekten ama diğer seri hiç de öyle değil. Katılıyorum. Yüzüklerin Efendisine vasat demek için, dah başka eleştiriler bulmalı bence insanlar. Kitaptan filme kurgularken bir takım basit değişiklikler olmaso doğal. Kitabın aslına çok iyi bir şekilde sadık kalarak çekilmiş filmler. Savaş sahneleri bile sonrasında çekilen bir çok filme örnek oldu.

Screenshot_1.png

Filmlere laf ettim diye linç yiyeceğimi sanmıyorum.

Filmleri vasattır. Tek iyi kısım savaş sahneleridir. O da bi' Miğfer Dibi kuşatması bi' de Minas Tirith kuşatması. Bi' ihtimal de Morannon Kapıları'nın önündeki savaştır.

İzlenileceğine okunmak daha sağlıklıdır. Evrene girilecekse kitaplarla girilmelidir

Umut fakirin ekmeğidir.
Ama herkese göre değişir izlemeyin ve önermeyin demek hoş bir cümle değil.

Rivayete göre Yüzüklerin Efendisi filmelerini eleştirenleri Karanlık Lord mezarından kalkıp kılıcı ile ikiye ayıracağı gün gelecekmiş. Bu eleştiri üzerine elfler ile cücelerin iş birliği yapmasını bir yana bırak orklar bile katılıp seni paramparça ederler. Kutsal filmlere laf edilmeyeceğini herkes bilir, ölümü seçmişsin.

Ama herkese göre değişir izlemeyin ve önermeyin demek hoş bir cümle değil.
Önermememin sebebi filmlerin karakterleri yanlış lanse etmesi. Başta verdiğim örneklerin yanında Gimli'nin grubun en sert üyesi olması gerekirken grubun en uysal üyesi olması, Saruman'un Sauron efendimdir demesi, Sam'in Frodo ile arasının bozulması, Faramir'in başta adi bir herif gibi gösterilmesi gibi pek çok şey vardır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı