Yulaf nasıl tüketilmeli?

891307

Yoctopat
Tarif olarak demiyorum. Yulaf sonuçta bir tahıl. Uzun süre suda bekletmeli miyiz? Pişirmeli miyiz? Nişastasını yıkamalı miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sütle karıştır ye gitsin bir şey olmaz. Yulafı suda bekleteni, yıkayarak tüketeni hiç görmedim. Tek başına saman gibi bir şey zaten, tarifsiz yenecek bir şey değil.
Şunu memlekette bir seven benim heralde sek kaşık kaşık yiyorum çerez gibi en kral cipsten daha güzel tadı var bence 😂 (yeşil doritos hariç o çok güzel)
Tarif olarak demiyorum. Yulaf sonuçta bir tahıl. Uzun süre suda bekletmeli miyiz? Pişirmeli miyiz? Nişastasını yıkamalı miyiz?
pişirirsen maksimum fayda görürsün kompleks karbonhidrat olduğu için sindirimi çok zor , faydayı arttırmak ve selülozlarının yapısını bozmak için (dolayısıyla emilimi artacak) pişireceksin ama çorba gibi kaynatmana gerek yok üzerine kaynar su döküp bi 15-20 dk dahi beklesen yeterli. Veya sütte beklet bir gece önceden sütü emer hacmi büyür öyle de güzel olur. Sek kuru yeme sadece fena gaz yapar öyle yaparsan. Onun dışında en çok nası beğeniyorsan öyle ye

Arkadaşı etiketlemişsin ama istersen cevap vereyim. Ben tariflerimde 100gr kullanıyorum. 100 gram bile fazla 1 bardak 80 gram oluyor. 80'den hesap et istersen.
Sorun yok. Yulafı kahvaltıda yersek neyi çıkarmamız gerekir? Çünkü 350 kalori falan yapıyor yüksek bence. Mesela peyniri mi yoksa yumurtayı mı?

Sorun yok. Yulafı kahvaltıda yersek neyi çıkarmamız gerekir? Çünkü 350 kalori falan yapıyor yüksek bence. Mesela peyniri mi yoksa yumurtayı mı?
Kendi öğünümde sadece yulaf tarifim var, ayrıca başka bir şey tüketmiyorum. İçerisinde elma, mandalina, portakal, elma aromalı l-carnitine, creatin ve 400 ml süt koyuyorum yaklaşık 500 kalori civarı yapıyor. Senin alman gereken kaloriye göre öğününü şekillendirmen gerekiyor.

Kendi öğünümde sadece yulaf tarifim var, ayrıca başka bir şey tüketmiyorum. İçerisinde elma, mandalina, portakal, elma aromalı l-carnitine, creatin ve 400 ml süt koyuyorum yaklaşık 500 kalori civarı yapıyor. Senin alman gereken kaloriye göre öğününü şekillendirmen gerekiyor.
Hocam 500 kalori nasıl yapıyor? 100 gr yulaf + 400 ml süt zaten 500'i geçmiyor mu? Meyve falan da varmış. Neyse, anladığım kadarıyla kahvaltıda yulaf ile beslenenler yulaf merkezli bir tarif hazırlıyor. Ben şey düşünmüştüm normal sağlıklı kahvaltının yanına ek yapmayı düşünmüştüm. Mesela yumurta, peynir, ceviz ve yulaf. Böyle de olur muhtemelen ama porsiyonları biraz düşürmek gerekecek sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı