Şu an 11. sınıfa geçiyorum. Yunus polisi olmak istiyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Sizce yunus polisliği mantıklı bir karar mı?
Polis okulu mezunu olman gerek ve mesleği işini sevmen gerek.Şu an 11. sınıfa geçiyorum. Yunus polisi olmak istiyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Sizce yunus polisliği mantıklı bir karar mı?
Türkiye'de birçok meslek sahibi olmak zor olduğu gibi polis olmak da zordur. Mesaisi ücreti falan yok, amirin ne derse o. Ne zaman ararsa kalkıp gideceksin. Ve meslek içinde çok fazla mobbing var.
İlla "belimde silah olan bir meslek olsun" diyorsan hava kuvvetlerinde piyade subay ol. Merkez üslerinde takılırlar ve ne çatışmaya girerler, ne sınır ötesi harekâta katılırlar, ne de başka bir şey. Rahattır. Zaten orgeneralliğe kadar yolun var. Polisten çok daha rahat olur ve daha fazla para kazanırsın. Ayrıca daha prestijli.
Birbirlerine çok uzak olmadıkları için alternatif bir tavs.
Kara Kuvvetlerinde piyade subay her yere koşar. Irak, Suriye, Hakkari gibi yerlerde uzun süre görev yaparlar. Ordunun yükü Kara Kuvvetlerinde, onun içinde de piyade sınıfının omuzlarına yüklüdür.Peki hocam hava kuvvetlerinde piyade subayı ne yapar ne gibi görevlere katılır nasıl yükselir ne mezunu olmak gerek anlatabilir misin?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.