Yurt Arkadaşı Sorunu

SkyHawking

Hectopat
Katılım
6 Nisan 2021
Mesajlar
812
Çözümler
3
Arkadaşlar merhaba.

Devlete ait toplam kapasitesi 2840 kişi olan, her odada 4 öğrencinin bulunduğu bir KYK yurdunda kalıyorum.

Hikayeyi biraz anlatmak istiyorum. Bu kısmı okumak zorunda değilsiniz.
//

Bulunduğum odada yakın bir akrabam olduğu başvuru sırasında bu odayı tercih ettim. İlk zamanlarda odada bizim dışımızda kalan 2 kişiyle gayet iyi anlaşıyorduk.
Biri sürekli arkadaşlarının odasına gittiği için neredeyse hiç görmezdik. Kendisi de bir ay geçtikten sonra arkadaşlarının bulunduğu odadaki bir yabancıyla yer değiştirdi. Bu arkadaş x olsun. Daha sonra bu arkadaşa değineceğim.
Odada kalan diğer arkadaş da yurttan ayrılmak istiyordu, sürekli bunu dile getirip duruyordu. Memleketi yakın olduğu için hafta sonları göremezdik kendisini. Kendisi de 1.5 ay sonra bir eve çıktı.
Odada 3 kişi kalmıştık. Yeni gelen x arkadaşımız gayet sakin ve efendi biriydi. Kendisiyle hiçbir problem yaşamadık. Bazen kendisinin y adında bir arkadaşı odaya gelirdi ve sohbet ederlerdi. x ve y liseden beri arkadaşmış.
Alrabamın tanışmışlıkları eskiye dayanan iki de arkadaşı vardı. Onlar da z ve t olsun. z ve t ile yemekhaneye iner, odalarına gidip hafta sonu öğle yemeği için ortak yemek siparişi verirdik. Yani gayet içli dışlıydık kendileriyle.
Gün geçtikçe y'nin odaya gelme sıklığı arttı. O derece arttı ki okuldan ne zaman yurda dönsem kendisini sandalyemde telefonuyla oynarken görüyordum. y ağzındaki baklayı çıkardı ve odamıza taşınmak istediğini söyledi. Her ne kadar 3 kişi yaşamak çok konforlu olsa da kendisini iyi bildiğimiz için kabul ettik ve ertesi gün taşındı. Kendisi ile ilk haftamız sorunsuz geçti.
//
Ancak ilerleyen dönemde y (yeni gelen arkadaş) ile sorunlar yaşamaya başladık. Geceleri telefonundan gelen son ses bildirim sesiyle çok kez uyanıyorduk. Sessize alması için uyarmamıza rağmen yine bu sorun devam etti. Bir zaman sonra buna alıştık artık uyanmıyoruz.
Arkadaş gecemin 11'inde bizler çalışırken sarhoş nidalarıyla bağırarak şarkı söylüyor. Sesi de çok irite edici... Hadi buna da alıştık, bu da sorun değil artık. Ancak öyle iki problem var ki alışmak imkansız.
-Arkadaşın tuvalet eğitimi almadığını düşünüyorum. Sifonu çekilmediğini gördüğüm iğrenç görüntüyle çok defa şahit oldum. Arkadaşa sifonu çek diye uyarıda bulunmaya bizim yüzümüz el vermedi...
-Arkadaşın vücudu galiba ekstra özel yalıtımlı. Havalar soğukken çıplak uyur ve pencereyi açar.
Pencere tarafına en yakın yatakta uyuduğum için pencerenin açılmasından çok kötü etkileniyorum, soğuk rüzgar direkt yüzüme vuruyor.
Biz gece pencereyi kapatıp uyuruz ama arkadaş gidip tekrar açıyor. Sırf bu yüzden 4 defa hastalandım. Arkadaşı yirmiden fazla kez uyardık ancak hala açmaya devam ediyor, özellikle biz uyurken!
Arkadaşın laftan anladığı da yok. Biz kapatıyoruz, inadımıza o açıyor. Odada döngü bu şekilde ilerliyor.

Bizim ne yapmamız gerekiyor? Burada paylaşıp fikir almak istedim.

Not: Akrabamdan ayrılmak istemediğim için 2 kişi aynı odaya taşınmak istiyoruz. Yurtta da maalesef öyle bir oda yok.
//
z ve t ile konuşup bizim odamıza taşınmalarını istedik. Ancak z kabul etmedi. (Sanırım yeni kız arkadaşı yaptığı için yalnız takılmak istiyor.)
//
 
Vallahi yarısında okumayı bıraktım ama ben yurtta kalırken bir kural vardı bir kimse başka birini odasında olamaz, hatta biz 4 arkadaş sohbet için arkadaşımızı odaya çağırdığımız zaman eğer kat görevlisi, nöbetçi vs. görürse odasına geçmesi için uyarırdı, yasak sanırsam.
 
Vallahi yarısında okumayı bıraktım ama ben yurtta kalırken bir kural vardı bir kimse başka birini odasında olamaz, hatta biz 4 arkadaş sohbet için arkadaşımızı odaya çağırdığımız zaman eğer kat görevlisi, nöbetçi vs. görürse odasına geçmesi için uyarırdı, yasak sanırsam.
Kaldığımız yurtta yasak değil diye biliyorum. Çünkü çoğu kişi öyle yapıyor, kat görevlisi de görüyor bir şey demiyor.

Ayrıca yurdumuzda kat görevlisi yok sanırım. Odaları temizleyen abi var, sadece sabah temizlik vakti koridoru gezer. Başka da yetkili kimse görmedim.
 
De ki oğlum sen sorunlu musun bilerek mi yapıyorsun kaç kere uyardık seni akli dengen yok mu senin.
Gerekirse X arkadaşla konuş hallet. Böyle bencil insani kim çekebilir abi.
Gerekirse yurt görevlisi öğretmen ile konuş sıkıntı yaratiyor aklı dengesi yok rahatsiz ediyor de odasını değiştirsinler.
 
Yurt yönetimine gitmeyi düşündünüz mü?
Devlet yurdunu bilirsiniz. Yurt yönetimi her şeyi öğrenciye bırakan sorumsuz kişilerdir. Kendiniz halledin deyip gönderirler.
Ben diyorum ki a kişisinden şikayetçiyseniz geri kalan 3 kişi evet oyu versin 3 evetle a'yı uğurlayalım. :D
Liseden beri arkadaşı olan x odada:D O durum olmaz maalesef
De ki oğlum sen sorunlu musun bilerek mi yapıyorsun kaç kere uyardık seni akli dengen yok mu senin.
Gerekirse X arkadaşla konuş hallet. Böyle bencil insani kim çekebilir abi.
Gerekirse yurt görevlisi öğretmen ile konuş sıkıntı yaratiyor aklı dengesi yok rahatsiz ediyor de odasını değiştirsinler.
Kendisiyle konuşmak hiçbir işe yaramıyor. Yurt yönetimi de bu konularda pasif :(
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı