Yurt dışı 4 kapılı araç seçimi

dionysoss

Kilopat
Katılım
4 Kasım 2017
Mesajlar
1.295
Çözümler
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, yurt dışında ikamet ediyorum öncelikle bunu belirteyim.

Şu an arabamı yükseltmeyi düşünüyorum 4 kapılı bir modelle. Halihazırda kuryelik yapıyorum ama yaz için işler yükselirken taksiye geçiş yapmak istiyorum bu yüzden 4 kapılı bir araba lazım.

Bütçe dahilinde şu an bulduğum modeller:
- Citroen C3 1.1 LPG 2007 155.000 KM
- Honda Jazz 1.3 LPG 2005 138.500 KM
- Nissan Almera 1.5 LPG 2006 200.000 KM
Bazen Hyundai Getz 1.4 LPG düşüyor ama şu an dahaca yakalayamadım, onu da bekleyebilirim. Şu an ilandaki Getz'ler 1.1 veya 1.3, onlar da karbüratörlü olduğu için tercih etmek istemiyorum. Bazen de 1.2 veya 1.4 Polo da düşebiliyor ama bir tık daha pahalı kaçıyor. Benim için önemli olan performans vs değil masraf çıkarmaması ve az yakması. Usta işi problem burda, tamir masrafları fazla.

Bu yüzden merak ediyorum siz ne tercih ederdiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ülkenizdeki usta, servis, parça vb. durumlardan bağımsız olarak konuşuyorum: Jazz alıp geçin. Zaten LPG uyumu konusunda kendini kanıtlamış bir motor, sorun çıkarmaz. Türkiye'de ustasını ve parçasını bulmak çok kolay, ancak sorunsuz bir araç olduğu için böyle bir ihtiyacınız olmaz.

Almera hakkında bilgim yok. C3 tavsiye etmem, hele Jazz söz konusu iken.
 
Hocam zaten ülkede japon çılgınlığı var, her türlü japon arabasının ustasını ve parçasını rahatça bulabilirim. Almeranın kaportası kusursuz o yüzden dahil ettim açıkçası, bir de biraz daha büyük diğer araçlara göre. Jazz ona göre daha kusurlu kaporta açısından ama buralarda pek önemsenmiyor. Belki Türkiye’de düzelttirebilirim geldiğimde. Jazz aklıma yattı açıkçası bir konuşacağım bakalım. Teşekkürler yardımınız için.

Hocam bir de Jazz’ın süspansiyonu nasıldır? Yollar baya bir kötü olduğu için olduğum şehirde şu an kullandığım Corsa’dan çok şikayetçiyim, kesinlikle yine sert bir süspansiyon kullanmak istemiyorum.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı