Rehber Yurt dışı Android süreçleri

Yer
Berlin
Öncelikle merhaba değerli Technopat sakinleri.

Bugün sizlere yurt dışı Android cihaz nedir yurt dışı kavramı nedir bunların zararı var mı yararları nedir özellikle iPhone değil de Android olan yurt dışı telefonların ekstrası nedir kullanılır mı veya kafam ağrıyacak mı bela gelir mi gibi çeşitli çeşitli sorulara cevap getirmek isterim ve yanıtlamak isterim daha çok burada görecekleriniz "soru cevap" gibi olacaktır gerisini sadece biraz mantık yaparak anlamanız arz ve rica edilir teşekkür ediyorum ve iyi okumalar dilerim ve son olarak bu bir önceki yaptığım Yurt Dışı iPhone Süreçleri adlı rehberimede bakabilirsiniz aslında aralarındaki fark çok yok orada olan cevaplanmış soruları burada görmeniz de gayet normal.

Öncelikle ön açıklama yapmak gerekirse:
Yaşadığımız ülkede yani Turkiye Cumhuriyeti'nde malum ,devletin telefonlar üzerinde verdiği fiyatlar ve vergiler ,belli cihazın kendisi vergisiz halinde ucuz olsa da ülkeye giriş yapıp ana satıcılara ulaşıp ardından üstüne vergisi ,zammı ,kar marcı gibi şeyler katıldığında çok fazla fiyat farkı çıkabiliyor .örnek veriyorum ,Samsung S24 Ultra ,bu cihazın ülkeye girişi 30-35 bin civarıdır ama vergisi ,kârı vesaire katıldığında 60 bin hatta 80 bin gibi fiyatlara alıcılara ulaşıyor ve bunu almakta ben ,sen veya sizler ya da halk diyelim ,çok fazla insan zorlanıyor .bu tüm cihazlar için geçerli .yolun yordamında olmayan bile Xiaomi'nin en düşük telefonları 7-8 bine satılıyor ama ülkeye girişleri 3-4 bin civarı anca ediyor. üstüne bir telefon devlete hediye ediyorsunuz .ilk rehberde dediğim gibi ,sonumuz hayırlısı diyelim ve ilk en büyük soruya gelelim.

1. soru: yurt dışı telefon nedir?
  • cevap: yurt dışı telefon halk adıyla kaçak telefon diye geçer ."kaçak iPhone, kaçak Xiaomi veya kaçak telefon" gibi kavramlar buradan gelmektedir .kaçak telefonların IMEI adresleri devlet tarafından semi-bloke edilir .devlet sizden kayıt ettirmenizi ister .eğer ettirmezseniz 8 aylık bir kullanım süresine sahip olduğunuz IMEI miktarınca kullanabilirsiniz ve uyarı yapmak gerekirse bir telefonun en fazla 2 IMEI adresi olabilir .ben 3 adet IMEI adresine sahip telefon hayatımda görmedim.
2. soru: Türkiye'den herhangi bir "telefoncu" bayiden veya şahıstan ikinci el yurt dışı bir Android almadan önce nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
  • cevap: öncelikle telefon önünüze geldiğine klasik olan tüm testleri yapın. bunlar "kamera, ekran, arama, şebeke, kozmetik hasarı, FRP kiliti var mı, çalıntı mı vs" diye gidecektir .bunları yapıp sizin tarafınızdan onay alırsa, yani siz cihazı beğenirseniz bir de satın alacağınız şahısa da bir sorun değişeni kırığı vuruğu var mı, bu işi habersiz yapmayın. Eğer bunları yaptınız, bir sorun yok gibi görünüyorsa, telefonu mümkünse bir kablo ile bilgisayara bağlayıp bazı Android teknik kontrol uygulaması indirip ne var ne yok ,arızası var mı ,hangi ülkede üretilmiş, nereye ait ,kimin nesi diye bakabilirsiniz.
3. soru: alınan cihazı Türkiye içerisinde kaç ay kullanabilirim süresiz yapabilir miyim? Hilesi hurdası bug bir şey var mı?
  • cevap: cihazı Türkiye içerisinde sadece en fazla 8 ay kullanım hakkına sahipsiniz .bu, IMEI miktarınıza göre değişir .tek bir IMEI adresiniz varsa 4 ay, eğer çift IMEI adresiniz varsa toplam 4+4 8 ay kullanım hakkına sahipsiniz .bunlar 1 fiziksel SIM, 1 e-SIM olabilir ya da çift fiziksel SIM veyahut çift e-SIM olabilir .buraya dikkat etmenizde fayda var .çift e-SIM telefonlar masraflıdır, çift fiziksel alırsanız daha kurtarıcı olabilir. Bu da örnek veriyorum cihazı ocak gibi sıfır açtıysanız ve 8 ay kullanıma sahipse ağustos ve eylül arasında tahminimce süresinin bitmesi gerekir. Eğer kullanırsanız ama kullanmazsanız SIM takmazsanız eğer cihaza süresi işlemez, kenarda süreleri kalabilir. elbette son olarak bu işin herhangi bir hilesi hurdası bulunmamaktadır. Ne yaparsanız yapın süresiz olamaz ,sadece parayı basıp kayıt ettirmeniz gerek maalesef. Eskiden bir iki teknik vardı ama onları anlatmayacağım. Artık hiçbiri çalışmıyor. "iPhone telefonlarda olduğu gibi buraları detaylı maalesef anlatamıyorum çünkü olayın Android kısmında çok detaylık bir şey yok."
4. soru: cihazı kayıt ettirmeye değer mi yoksa değmez mi?
  • cevap: Çok paranız varsa ve yurt dışında yaşıyorsanız, orada ucuza alıp Türkiye'de kayıt ettirmek istiyorsanız ve bu işten hadi biraz kâr ile durmak istiyorum diyorsanız, evet ettirebilirsiniz. Ama onun dışında hayır. Çünkü amaç bu işten kâr yapmaktır. Nasıl olacak bu derseniz de, Android cihazların Türkiye'deki fiyatları bellidir. Amiral gemisi seviyesinde olanların giriş seviyesi 25-30 bin TL olup en iyi seviyesinde ise 80 bin TL gibi bir fiyat vardır. Ama yurt dışından giriş seviyesi ortalama 10-15 bin TL gibi sıfır kapalı kutusunu alıp, en üst seviyesi olanı da 30 bin TL gibi bir seviyeye almanın hissi vardır. Son modeli alıp o kullanımı tatmanın hissi vardır. Siz onu oradan alıp burada kayıt ettirirseniz bundan bir şey anlamazsınız. Yurt içi almak daha mantıklı olacaktır.
5. soru: Telefonumun 8 aylık süresi bitti ve kapandı. Kullanmak için alternatif yol olarak ne yapabilirim ya da cihazı satıp aradan çıkartmalı mıyım?
  • Cevap: Cihazınızın 8 aylık kullanım süresi, yani iki IMEI numarasından da kullanımı bittiğinde, en genel başvurulan yol iki telefon kullanmaktır. Bu nasıl oluyor derseniz, iki telefon kullanmaya başlıyorsunuz; bu artık tuşlu bir telefon olur, arama yapabileceğiniz ve SMS atabileceğiniz ya da eski-yeni fark etmez, iPhone ya da Android cihaz ile de kullanabilirsiniz. Süresi biten telefonunuzun Wi-Fi’sini açıp diğer cihazdan da Wi-Fi’sini açarsınız. Asıl işlerinizi yurt dışı telefondan, aramalarınızı ve SMS’lerinizi ise diğer telefondan alabilirsiniz.

Ya da bununla uğraşmam derseniz, ikinci telefonunuzdan Wi-Fi paylaşımı yaparak iPhone cihazınızı ona bağlayıp eşinizi dostunuzu WhatsApp üzerinden arayabilirsiniz. Bu ilk teknik. Bir de farklı bir yol var: eş kart (tek SIM kartın diğer fiziksel kopyası) çıkartıp iki telefona da SIM kartları taktıktan sonra ana telefon üzerinden arama almaya devam edebilirsiniz. Burada aracı size açık olan yurt içi telefon olacaktır. Ancak SMS konusu hakkında bir yorum yapamıyorum maalesef.

• Alternatif cevap: Aynı ya da farklı bir Android yurt dışı cihazdan bir tane daha ekstra alıp 4+4 ay onu da kullanabilirsiniz. Ocak ayı geldiğinde diğer kapanan cihazınız açılacağı için ona tekrar geçebilirsiniz ve ikisi de Ocak ayında açılacağı için süreleri sıfırlanmış olur. Toplam 16 ay bedava sayılır. Bunu yapan çok fazla birey bulunmakta.
6. soru: Her yıl başında kullanım süreleri yenileniyor mu?
  • Cevap: Evet, her yıl başında, özellikle Ocak ayının ilk 2 haftası içerisinde Türkiye’de kaydı yapılmamış tüm yurt dışı telefonların 8 aylık kullanım süreleri sıfırlanır ve açıldığı andan itibaren tekrar 8 ay kullanabilirsiniz. Bu bir döngüdür.
7. soru: Satın aldığım kişi bana, "İşte kullanım süresi bittiğinde 3 ay, 6 ay, yok 9 ay daha uzatırız, sen gel," dedi. Bu gerçek mi? Uzattırma yapabilir miyim?
  • Cevap:Hayır, böyle bir şeyin ihtimali bile yok. Bu telefonları bırakın 3 ay, 3 gün bile uzattıramazsınız. Bu tamamen bir dolandırıcılık tekniğidir. Parayı aldıktan sonra, "Yarım saat, bir saat sonra şebeke gelir," derler ama gelmez. Bir de şu son zamanlarda 2 ay uzatma olayı var. O da şöyle: Yurt dışı vatandaşlığına sahip birisine cihazın IMEI adresini verirseniz, o kişi e-Devlet’e girip kendi adına 2 ay uzatabilir. Aynı şekilde istediğiniz SIM kartı takarsınız.

Bunu paralı yapan çok insan var; 5000-6000 TL gibi fahiş fiyatlarla yapanlar da mevcut. Ancak bu dolandırıcılığı yapanlar da çok fazla. Bu tür insanlar cihazın kapanacağı ay, yani ortalama Eylül gibi ortaya çıkar, Ocak’a doğru yok olurlar. Cihazların kapanma ve açılma tarihlerini beklerler. Buna dikkat edelim. Ayrıca bu 2 ay uzatma, her cihaza onaylanan bir şey değildir. Devletin reddetme ihtimali vardır.
8. soru: Satarken çok ölü fiyata alıyorlar. Ne yapacağım, satamıyorum cihazı.
  • Cevap: Bu cihazları esnafa veya telefonculara, her neyse artık, onlara satarsanız aşırı ölü fiyata alırlar. Zaten satışı yasak, onların da elinde patlayabilir. Bir de tercih edilmiyor, satılmıyor yani. Bu yüzden Sahibinden üzerinden şahıs kişilere satmak daha mantıklı veya çevrenizden birine isteyen olursa onlara satabilirsiniz. Ek olarak belirtmek gerekirse, Android yurt dışı cihazlar esnaf tarafından tercih edilmez. Kısaca satılması zordur, talep yok denilecek kadar az bir seviyededir.
9. soru: İKOS K7 nedir, kullanmaya değer mi veya MAG2SIM alsam son 4 ayı da öyle kullansam işe yarar mı?
  • Cevap:İKOS ve MAG2SIM aslında aynı cihazlar, yani farklı modeller ve tasarımlar ama aynı görevi görüyorlar. Sadece MAG2SIM cihazı MagSafe özelliği barındırmakta; eğer cihaz destekliyorsa, arkaya yapışık şekilde kullanabilirsiniz.

Önemli olan soruya gelelim: Bu cihazlar nedir, ne işe yarıyor? Dostlar, bu cihazların dahili bir IMEI numarası bulunmakta. Bunların Play Store üzerinde uygulamaları var, bu uygulamaları indirip cihazın içine SIM kartınızı takıyorsunuz. Ardından cihazın üzerindeki butonlardan Wi-Fi’yi aktif edip mevcut yurt dışı cihazınızı bağladığınız zaman, Play Store’daki uygulaması üzerinden arama ve SMS alabilirsiniz. Böyle bir şeye imkan veren, gerçekten aşırı iyi bir seçenek.

Ancak olayın diğer yüzü şu: Bu cihazları ülkeye sokamazsınız. Direkt satışı yok ve yasak. Sahibinden üzerinden 6-9 hatta 10-12 bin TL’ye satan insanlar var, alabilirsiniz. Şarjı ortalama 1-2 hafta gidiyor diyorlar ama ben hiç denemedim. İkinci telefon taşımak yerine bunu yanınızda taşıyabilirsiniz, gayet iyi bir seçenek. Ek olarak, bu cihazlar da yurt dışı cihaz yerine geçtiği için IMEI numaraları bulunuyor ve her bir SIM kart için 4 aylık bir kullanım süresi var. Tabii siz cihazınız kapandıktan sonra kullanacağınız için bir sorun olmayacaktır.
11. soru: telefoncu veya bir tanıdığım ya da ben kendim IMEI atabilir miyim, atılabilir mi, attırmak suç mu?
  • Cevap: Evet, atabilirsiniz ama "suç mu?" derseniz, bunları yapmak evet, suç. Bir gün BTK ağına düşerse cezai işlem gelebilir, tebligat kağıdı gelebilir. Polis tarafından telefon ile aranabilirsiniz, telefonun kayıtlarına dair evraklar, faturalar istenebilir. Kısaca başınız ağrıyabilir.
12. soru: Yurt dışı Android cihazlar ülkede neden çok talep görmüyor?
  • Cevap: Şöyle bir cevap vermek iyi olur: Bizim ülkemizde çok yoğun bir iPhone sevdası var ve telefoncular da, eğer getirecekse, iPhone cihazlarını kaçak bir şekilde getirtiyor. Samsung, Xiaomi, Vivo, Huawei gibi daha arka planda kalan yurt dışı telefonları ise getirtmiyorlar, çünkü talep yok. Ama cidden talep yok. Kendi bulunduğum mevkide bir sürü telefoncu gezdim; 2 günde belki 30 tane gezdim ve bu 30 telefoncunun sadece 4 tanesinde Samsung ve Xiaomi yurt dışı cihaz bulunuyordu. Getirtmek isterseniz, "Talep yok, bu işten kârımız yok," deyip geçiştiriyorlar.
    Sizin olduğunuz şehirde, köyde, mahallede belki getiren vardır. İlla talep görmüyor diyemeyiz, alanı ve satıcısı illa çıkar. Bu işin piyasası esnafta değil, Sahibinden üzerinden döner.
Peki hocam, bu işin artı yönleri nelerdir? Diyenlere şunu diyeceğim: Zaten bu ufak çaplı yaptığım soru-cevaplardan az çok ne yanlış, ne kötü, ne iyi, ne yararlı diye çıkarmışsındır diye umut ediyorum.

Değerli okurum, birincisi, bu yurt dışı cihazları neredeyse %50 hatta %60 daha ucuza alıyoruz ve bildiğiniz gibi o telefonun tüm seçeneklerine aktif bir şekilde ulaşabiliyoruz. Ses ise ses, kamera ise cidden kamera; kalite ise kalite ve kalite tesadüf değildir. Eğer bir iPhone alıyorsanız Apple kalitesi bellidir ya da Samsung alıyorsanız son nesil olan S24 gibi ya da S23 gibi modellerin kalitesi bellidir.

Dışarı çıktığınızda yüksek ihtimalle kimse size "Yurt dışı mı?" diye sormayacak. Siz de keyfinize bakarak, milletin 100.000 TL verip kullandığı 16 Pro Max'i, sadece 40-45 bin liraya aldığınız için mutlu olabilirsiniz. Onların o kadar para harcayıp sizin bu kadar ucuza almanıza sevinmeniz bile bir artı yöndür.

Kalanına buradan devam etmek istiyorum. Aklıma bu kadarı geldi dostlar. Burada detaylı bir rehberi kısaca soru-cevap niteliğinde yaparak bitirdim sayıyorum. Ekstradan ise şunu demek isterim: Bazı soruları ve paragrafları diğer bir konum olan "Yurt Dışı iPhone Süreçleri Rehberi" konusundan almak zorunda kaldım. Anlamayan olursa ya da ekstra sorusu olan olursa, bu rehber konusu altında elbette cevaplamak isterim. Ya da yukarıda belirttiğim "Yurt Dışı iPhone Süreçleri Rehberi" konusuna tıklayıp oradaki cevaplara ve sorulara da bakabilirsiniz. Hatta burada ne yazıyorsa, orada aynısı yazmakta, sadece az biraz farklısı.

3 yıldır yurt dışı cihaz kullanıyorum ve şikayetçi değilim. Ama işin ucunda şu son 4 ay olayı çok sıkıntı.
Kimi insan iki telefon taşıyamıyor, imkanı olmuyor. Almak istediğiniz zaman binbir sorun çıkabilir; dolandırılabilirsiniz, anneniz, babanız ya da aile bireyleriniz size karşı çıkabilir veya arkadaşlarınız dalga geçebilir, çünkü kayıtsız bir cihaz alacaksınız. Diğer bir yandan sıkılma ihtimaliniz çıkabilir. Bunlara dikkat edelim ve almadan önce de iyi düşünelim. İyi bir sorumluluk sizi bekliyor. Alışırsanız da benim gibi, bir bakmışsınız 3 yıl olmuş.

Kısaca, yeri gelir başınız ağrır, yeri gelir ağrımaz; hatta alışırsınız, olur, geçer, biter dediğim gibi. Son olarak, eğer alırsanız da kaçak köçek kayıt ettirip başınızı rahatlatabilirsiniz ve ailenizin dırdırından kurtulabilirsiniz. Onlara bir iki yalan atarak, doğruyu söyleyerek ya da hiç söylemeyerek halledebilirsiniz. Sonuçta bu bir Android cihaz; iPhone gibi illa kayıt ettireceksiniz diye bir derdi yok. Kaçak köçek illa yapılır ama yapılmadan önce belirtmeliyim, bu bir suçtur.
:)

Eğer ekstradan bilgi katmak isteyen olursa, aşağıya bekliyorum. Yanlışımı düzeltebilecek deneyimli dostlarımız varsa, hatalarımı düzeltirlerse sevinirim. :)

Okuduğunuz için teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yurtdışının IPhone'u Samsung iken bizim ülkemizde yerin dibine batırılıyor tamam arkadaşlar en havalı sizsiniz iphonunuz var elmalı melmalı anladık 😂😂.

Bu arada rehber başarılı olmuş teşekkürler.

Maalesef öyle oluyor bizim ülkede pahalı telefon daha kalitelidir algısı var ve biraz da hava cıva tabii S24 Ultra çıktığında 15 Pro Max'i sollayan bir sürü noktası vardı ve resmen 2 kat daha ucuz. Kamera arayana ciddi bir kamera veya ekran arayana iPhone telefona göre daha iyi bir ekran sunabiliyor ama işte ne yaparsanız yapın bu algı doğu ülkelerinde bitmez elin arabıda iPhone kullanıyor suriyeliside türküde.

Bir dahakine Kanada malı iPhone 14 Pro Max'imi satma kararı alırsam alacağım telefon yurt dışı bir Samsung S23 ya da S24 Ultra veya Vivo X100 olacağı kesin gibi.

Hocam ben yakında X6 Pro alacağım. Satın alacağım kişi yazılım ile IMEI atıyorum sınırsız kullanabilirsin dedi. Böyle bir şey var mı? Direnç değil yazılım ile atıyoruz dedi.

@Justosious

POCO X6 Pro için bilinen bir yazılımsal IMEI repair halen çıkmadı ve çıkacak gibi de durmuyor direnç IMEI repair atacaklardır yüksek ihtimalle bunu yaparkende size söylemeyecekler gibime geliyor zaten en fazla 1-2 direnç üzerinde oynamalar yapıyorlar. Yazılımsal olarak server kayıt olsa bile çok pahalı olacaktır server yaptırmak yerine direnç kayıtı tercih ederim gibi. Düz sade IMEI repair de yeni nesil cihazlarda eskisi gibi olmuyor bunlarda hiç olmaz.

POCO X6 Pro için bilinen bir yazılımsal IMEI repair halen çıkmadı ve çıkacak gibi de durmuyor direnç IMEI repair atacaklardır yüksek ihtimalle bunu yaparkende size söylemeyecekler gibime geliyor zaten en fazla 1-2 direnç üzerinde oynamalar yapıyorlar. Yazılımsal olarak server kayıt olsa bile çok pahalı olacaktır server yaptırmak yerine direnç kayıtı tercih ederim gibi. Düz sade IMEI repair de yeni nesil cihazlarda eskisi gibi olmuyor bunlarda hiç olmaz.
Hocam peki direnç ile yaptırmalı mıyım sence ? Güvenilir bir satıcıdan ucuza buldum çünkü. 100 satışı var, 11800'e veriyor. 0 fiyatı 18500. Bir sorun olur mu aldıktan sonra? Çok istiyorum çünkü telefonu.

Bazıları telefonun parmak izi, NFC gibi özellikleri çalışmaz. Telefona reset atamazsın, güncelleme yapabilirsin ama dedi.

Şu site işime yarayacak gibi.

Xiaomi Repair - Xiaomi Kayıt Olan Cihazlar Listesi

Son düzenleme:
Hocam peki direnç ile yaptırmalı mıyım sence ? Güvenilir bir satıcıdan ucuza buldum çünkü. 100 satışı var, 11800'e veriyor. 0 fiyatı 18500. Bir sorun olur mu aldıktan sonra? Çok istiyorum çünkü telefonu.

Bazıları telefonun parmak izi, NFC gibi özellikleri çalışmaz. Telefona reset atamazsın, güncelleme yapabilirsin ama dedi.
Parmak izi ve NFC olayını ilk kez burada duydum. Şöyle açıklayabilirim: İşini çok iyi yapan bir yerde yaptırırsanız zaten bir sorun çıkmaz. Direnç kaydı, teknik bir işlem olup sonraki işlemler yazılımsaldır ve telefona reset atsanız bile bu işlem silinmez. Ancak bu işlemin işini iyi bilen bir yerde yapılması şarttır. Bu yüzden birçok kişi direnç kaydının sağlıklı bir yöntem olmadığını söyler. Evet, doğru; zaten çok sağlıklı bir yöntem değildir. Kısaca, herhangi bir sorun yaşanmaz, böyle bir şey yok, ama mutlaka işini bilen birine yaptırın. 11.800 TL de güzel bir fiyat, kaçırılmaz.

Hocam peki direnç ile yaptırmalı mıyım sence? Güvenilir bir satıcıdan ucuza buldum çünkü. 100 satışı var, 11800'e veriyor. 0 fiyatı 18500. bir sorun olur mu aldıktan sonra? Çok istiyorum çünkü telefonu.

Şu site işime yarayacak gibi.

Xiaomi Repair - Xiaomi Kayıt Olan Cihazlar Listesi

Evet o site çok işinize yarayacak.

Teşekkür ederim bilgiler için. Sitenin Telegram adresine girdim ve X6 için yazılımsal IMEI yapılıyor yazmışlar. Site güvenilir geldiği için doğru söylüyor olabilirler. Ne düşünüyorsunuz? 8 ay kullandıktan sonra yapmaya götürmeli miyim?

Güvenilir bir arkadaş buldum direnç işlemi için ona götüreceğim sanırım.

@Justosious Hocam 8 ay imei atılmadan sorun olur mu güncelleme vs. açısından?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim bilgiler için. Sitenin Telegram adresine girdim ve X6 için yazılımsal IMEI yapılıyor yazmışlar. Site güvenilir geldiği için doğru söylüyor olabilirler. Ne düşünüyorsunuz? 8 ay kullandıktan sonra yapmaya götürmeli miyim?

@Justosious hocam 8 ay IMEI atılmadan sorun olur mu güncelleme vs. açısından?

8 ay sonra veya önce götürmek veya götürmemek sizin kararınız ben 3 yıldır kullanıyorum yurt dışı cihazları ve hayatım boyunca yasa dışı olan ya da yasal olan hiçbir kayıt yöntemini kullanmayı düşünmedim çünkü gerek yok 8 ay kullanıp 4 ayda çift telefon Wi-Fi ile vesaire illa herkes kullanır zorluğu yok sadece abartılıyor en fazla eşofmanınız ağırlıktan birazcık düşer :D ve 8 ay IMEI atılmadan hiçbir sorun çıkmaz her şey yerli yerinde sabit çalışmaya devam eder.

Çok telefonun IMEI numarasını değiştirdim. Hala aktif kullanılan birçok telefon var. IMEI ile ilgili ceza alan hiç duymadım. En fazla aynı IMEI numarası aynı anda iki telefonda kullanılıp IMEI numarası bloke edilir. Devletin IMEI işi için cezai yaptırımlara girişmesi çok zor. Çünkü milyonlarca böyle telefon var piyasada. Hangisini yakalayıp ceza vereceksiniz? Bir de kim bunu kabul edecek. En fazla internetten birinden aldım cihazı diye ifade verirsiniz. Hangi savcı bu ifadenin gerçek olmadığını ispat edebilecek? 8 ay çift sim kart ile geçirilip, geri kalan sürede çift telefon veya yedek telefon kullanmak en mantıklısı. Her telefonda IMEI değişimi olmuyor. Qualcomm işlemcili telefonların yöntemleri daha basit ve internette daha kolay bulunuyor. MTK işlemciler eskiden çok basitti. Root yetkisi ve bir tane dandik uygulama ile istediğinizi yapıyordunuz.

@Justosious Hocam 8 ay imei atılmadan sorun olur mu güncelleme vs. açısından?
Ben bugüne kadar hep yazılımsal yöntemi kullandım. Telefonu açtırıp oynamalarını hiç istemem. Bence dirençten önce diğer yöntemleri deneyin. Bir tane servet üzerinde çalışan program var. 80 dolar lisans istiyorlar. 3-5 telefonu toplayıp bir lisans parası ile telefon başına 15-20 dolara bu işlemi yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı