Yurt dışı çift e-SIM iPhone alınır mı?

rashnikko

Kilopat
Selamlar, elimdeki cihaz ile tanıdığım bir telefoncu arkadaşımdan 15 pro veya 16 ile takas yapacağım. Cihazlar kapalı kutu fakat ikiside çift e-SIM modelmiş. Yani ben tam anlamadım, elimdeki SIM kartı bu telefonlara takamıyorum sanırım. Peki ya nasıl 8 ay boyunca bu telefonu kullanacağım ben? Olayı açıklayabilirseniz sevinirim. Normal fiziki simlerle ne farkı var bir dezavantajı var mı yoksa önemli değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba öncelikle şunu belirtelim çift e-SIM olan cihazların ikinci elde satımı biraz daha zor satılır ama minik ucuza gider ufak bilginiz olsun alırken yani bir süre sonra ben sıkıldım bunu verip üstüne para vermeden kaliteli bir yurt dışı Android'e ya da farklı bir hat sistemine sahip olan yurt dışı telefona geçmek isterseniz halihazırda üstüne muhtemelen para vereceksiniz. (tahmini konuşuyorum çok fark yokken 1 fiziksel 1 e-SIM almak daha mantıklı) ve sorunun cevabına gelelim çift e-SIM olan hiçbir telefona hat takılamaz bu yüzden e-SIM kullanılır bunada dijital SIM denir dijital simler sahip olduğunuz Telekom şirketine bağlı olarak ücretleri değişebilir Vodafone birkaç defalığına ücretsiz yapıyordu bu olayı ama sonra ise buna para veriyorsunuz yani kısaca 8 aylık kullanım sürenizi düşünün ve ilk e-SIM hat bölümünüzden kullanımınızı açtınız bunu da bağlı olduğunuz Telekom şirketinin merkez bayisine giderek hallettiniz ve 4 ay kullandınız bitti sonraki gelen SIM içinde tekrar bir e-SIM açtırmanız gerek onu da kullanıp bittikten sonra 8 ayı bitiriyorsunuz sonra 4 ay zaten boşsunuz sonra kalan süreçte ocak gelecek iki hattınız açılacak ve tekrardan bir e-SIM başlatmanız gerekecek bu da zamanla artık parayla olmaya başlacak ve ciddi paralar 300-500TL civarı belki daha fazla. Bunun farklı bir yöntemi App Store üzerinde var ucuza oradan halledebilirsiniz ama ne kadar kapsamlı olur cidden fikrim yok benim yaptığım rehberde bazı arkadaşlar bunu bayağı uzun konuştular oradan fikir edinebilirsiniz benim naçizane tavsiyem 1 fiziksel 1 e-SIM almanız olur en azından 1 fiziksel üzerinden SIM kart tutup e-simi App Store üzerindeki uygulama ile beleşe bile kapatırsınız.

Merhaba öncelikle şunu belirtelim çift e-SIM olan cihazların ikinci elde satımı biraz daha zor satılır ama minik ucuza gider ufak bilginiz olsun alırken yani bir süre sonra ben sıkıldım bunu verip üstüne para vermeden kaliteli bir yurt dışı Android'e ya da farklı bir hat sistemine sahip olan yurt dışı telefona geçmek isterseniz halihazırda üstüne muhtemelen para vereceksiniz. (tahmini konuşuyorum çok fark yokken 1 fiziksel 1 e-SIM almak daha mantıklı) ve sorunun cevabına gelelim çift e-SIM olan hiçbir telefona hat takılamaz bu yüzden e-SIM kullanılır bunada dijital SIM denir dijital simler sahip olduğunuz Telekom şirketine bağlı olarak ücretleri değişebilir Vodafone birkaç defalığına ücretsiz yapıyordu bu olayı ama sonra ise buna para veriyorsunuz yani kısaca 8 aylık kullanım sürenizi düşünün ve ilk e-SIM hat bölümünüzden kullanımınızı açtınız bunu da bağlı olduğunuz Telekom şirketinin merkez bayisine giderek hallettiniz ve 4 ay kullandınız bitti sonraki gelen SIM içinde tekrar bir e-SIM açtırmanız gerek onu da kullanıp bittikten sonra 8 ayı bitiriyorsunuz sonra 4 ay zaten boşsunuz sonra kalan süreçte ocak gelecek iki hattınız açılacak ve tekrardan bir e-SIM başlatmanız gerekecek bu da zamanla artık parayla olmaya başlacak ve ciddi paralar 300-500TL civarı belki daha fazla. Bunun farklı bir yöntemi App Store üzerinde var ucuza oradan halledebilirsiniz ama ne kadar kapsamlı olur cidden fikrim yok benim yaptığım rehberde bazı arkadaşlar bunu bayağı uzun konuştular oradan fikir edinebilirsiniz benim naçizane tavsiyem 1 fiziksel 1 e-SIM almanız olur en azından 1 fiziksel üzerinden SIM kart tutup e-simi App Store üzerindeki uygulama ile beleşe bile kapatırsınız.
Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi 1 fiziksel 1 e-sim aldığım zaman sorun yaşamadan 8 ay kullanabilirim değil mi? Peki direkt çift fiziksel almanın ne farkı var. Yanlış hatırlamıyorsam asya bölgesi için olduğundan bir şeyleri değişiyordu yazılımsal olarak. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? Eğer çift e-sim alırsam para ödemeden direkt takas edebilirim fakat diğer iki seçenekte ekleme yapacağım. 1 fiziksel 1 e-sim ve çift fiziksel olursa yani.

Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi 1 fiziksel 1 e-SIM aldığım zaman sorun yaşamadan 8 ay kullanabilirim değil mi? Peki direkt çift fiziksel almanın ne farkı var. Yanlış hatırlamıyorsam Asya bölgesi için olduğundan bir şeyleri değişiyordu yazılımsal olarak. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? Eğer çift e-SIM alırsam para ödemeden direkt takas edebilirim fakat diğer iki seçenekte ekleme yapacağım. 1 fiziksel 1 e-SIM ve çift fiziksel olursa yani.

1 fiziksel 1 e-SIM aldığınızda kalan e-SIM ücretini App Store'deki uygulamalar üzerinden ücretsiz kapatırsınız yöntemi YouTube'da bol bol var hatta rehberimde anlatıldı yapımı ama çift e-SIM de dediğim gibi fiziksel olmadığı için taktiği kullanamıyorsunuz bu yüzden 4 ayda bir masraf çıkar başınıza son olarak çift fiziksel SIM olan cihazlar direkt iki SIM kart yuvası ile gelir e-SIM ile uğraşmanız gerekmez hattınızı çıkarıp ötekine takar 4 aylık sürecinizi başlatırsınız mantık basit ve yazılımsal olarak değişen bir şey yok eğer bir farklılık varsa o ülkeye özgü var o telefon ülke dışına çıkıp bölge değişimi yaptığında o yazılımsal farklılık ortadan kalkmakta. Benim tercihim tam orta halde bir fiyat verip 1 fiziksel 1 e-SIM almak ama eğer biraz daha fazla para verip uğraşmam diyorsam elbette çift fiziksel bir nimet. Siz üstüne ne kadar bir ekleme yapıyorsunuz ve cihaz ne kadar takas verdiğiniz telefon ne?

1 fiziksel 1 e-SIM aldığınızda kalan e-SIM ücretini App Store'deki uygulamalar üzerinden ücretsiz kapatırsınız yöntemi YouTube'da bol bol var hatta rehberimde anlatıldı yapımı ama çift e-SIM de dediğim gibi fiziksel olmadığı için taktiği kullanamıyorsunuz bu yüzden 4 ayda bir masraf çıkar başınıza son olarak çift fiziksel SIM olan cihazlar direkt iki SIM kart yuvası ile gelir e-SIM ile uğraşmanız gerekmez hattınızı çıkarıp ötekine takar 4 aylık sürecinizi başlatırsınız mantık basit ve yazılımsal olarak değişen bir şey yok eğer bir farklılık varsa o ülkeye özgü var o telefon ülke dışına çıkıp bölge değişimi yaptığında o yazılımsal farklılık ortadan kalkmakta. Benim tercihim tam orta halde bir fiyat verip 1 fiziksel 1 e-SIM almak ama eğer biraz daha fazla para verip uğraşmam diyorsam elbette çift fiziksel bir nimet. Siz üstüne ne kadar bir ekleme yapıyorsunuz ve cihaz ne kadar takas verdiğiniz telefon ne?
Takas verdiğim cihaz Huawei P40 Pro Plus modeli. 15 Pro veya düz 16 ile direkt takaslıyorum fakat dediğim gibi sime göre fiyat değişiyor. Eğer çift fiziki alırsam yanlış hatırlamıyorsam 8 bin lira gibi bir ödeme yapmam gerekiyor. 1 fiziksel 1 e-sim sormadım ama tahminimce 4-5 bin lira eklemem gerekir. Aslında bahsettiğim cihazı seviyorum ve tüm ürünlerimde Huawei. Bir çalışıyorlar ve ekosistemi hoşuma gidiyor ama bir değişiklik yapmak istedim teklif gelince. Takas yapacağım kişi tanıdığım bir telefoncu yıllardır, zaten de arkadaşım oluyor kendisi. Üzerine dahada ekleyerek 16 pro da düşünüyorum. Yurtdışı telefon evet illa ki eksi yönleri var ama ülkemizde bir telefona asla 100 bin liralar bayılamam. Varsın garanti olmasın, 4 ay farklı bir yolla aramalarıma cevap vermiş olayım. Çok bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum.

Eğer yakın fiyat farkları çıkıyorsa iki seçenekte çift fiziksel olanı alacağım sanırım en mantıklısı ve uğraş gerektirmeyeni o gibi. Ama madem dediğiniz gibi 1 fiziksel 1 esim olduğunda ücretsiz halletme yollarım var, çokta fiyat farkı varsa düşünmeden bu şekilde alacağım. Çok teşekkür ederim hocam, her şey için. Çok yardımcı oldunuz.

Hocam birde çok önceden yurtdışı Xiaomi almıştım, idarelik 1-2 ay kullanmıştım. Mesela sıfırlayınca direkt imeide gidiyordu. Bu iPhone'da olay farklı galiba değil mi? Yani aslında resmi olarak ben 8 ay kullanıyorum, cihazı etkileyen bir şey yok. Direkt devletin tanıdığı hak olarak bir imei için 4 ay. Sıfırlama, güncelleme gibi şeylerden sonra sorun yaşamam değil mi?

Takas verdiğim cihaz Huawei P40 Pro Plus modeli. 15 Pro veya düz 16 ile direkt takaslıyorum fakat dediğim gibi sime göre fiyat değişiyor. Eğer çift fiziki alırsam yanlış hatırlamıyorsam 8 bin lira gibi bir ödeme yapmam gerekiyor. 1 fiziksel 1 e-SIM sormadım ama tahminimce 4-5 bin lira eklemem gerekir. Aslında bahsettiğim cihazı seviyorum ve tüm ürünlerimde Huawei. Bir çalışıyorlar ve ekosistemi hoşuma gidiyor ama bir değişiklik yapmak istedim teklif gelince. Takas yapacağım kişi tanıdığım bir telefoncu yıllardır, zaten de arkadaşım oluyor kendisi. Üzerine daha da ekleyerek 16 Pro da düşünüyorum. Yurt dışı telefon evet illaki eksi yönleri var ama ülkemizde bir telefona asla 100 bin liralar bayılamam. Varsın garanti olmasın, 4 ay farklı bir yolla aramalarıma cevap vermiş olayım. Çok bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum.

Eğer yakın fiyat farkları çıkıyorsa iki seçenekte çift fiziksel olanı alacağım sanırım en mantıklısı ve uğraş gerektirmeyeni o gibi. Ama madem dediğiniz gibi 1 fiziksel 1 esim olduğunda ücretsiz halletme yollarım var, çok da fiyat farkı varsa düşünmeden bu şekilde alacağım. Çok teşekkür ederim hocam, her şey için. Çok yardımcı oldunuz.

Hocam bir de çok önceden yurt dışı Xiaomi almıştım, idarelik 1-2 ay kullanmıştım. Mesela sıfırlayınca direkt IMEI'de gidiyordu. Bu IPhone'da olay farklı galiba değil mi? Yani aslında resmi olarak ben 8 ay kullanıyorum, cihazı etkileyen bir şey yok. Direkt devletin tanıdığı hak olarak bir IMEI için 4 ay. Sıfırlama, güncelleme gibi şeylerden sonra sorun yaşamam değil mi?

P40 Pro Plus gayet iyi bir cihaz 5 senelik ama hala idaresi var bence ayrıca 16 yerine 15 Pro tercih edin boşunu almak yerine dolusunu alın en azından boş görünmez en iyi tavsiyem budur diyelim telefonu takas ettiniz peki alacağınız iPhone sıfır mı ve onun fiyatı ne kadar? 8 bin lirada neye göre arkadaşınız bile olsa en azından kazıklanmayın size bir fiyat çıkaralım çünkü piyasada çok uygunsuz satışlar var son olarak yurt dışı cihazların bence çok bir eksiği yok ya garantiyi umursayan yok zaten bende 3-4 yıl oldu galiba saymayı bıraktım yurt dışı cihaz kullanıyorum son 4 ay bir tane Samsung Galaxy J5 kullansam bir zararı dokunmaz şu an kullandığım S24 Ultra bile yurt dışı bir cihaz ve 18 bin TL'ye aldım aşırı ucuz olup kapasitesinin aşırı iyi olması beni bitiriyor tadı hissi resmen farklı bu ülkede saf dolandırılıyoruz vergiler yüzünden. Bir telefona 80-90 bin TL vermek ufakta olsa enayilik.

Hocam bir de çok önceden yurt dışı Xiaomi almıştım, idarelik 1-2 ay kullanmıştım. Mesela sıfırlayınca direkt IMEI'de gidiyordu. Bu IPhone'da olay farklı galiba değil mi? Yani aslında resmi olarak ben 8 ay kullanıyorum, cihazı etkileyen bir şey yok. Direkt devletin tanıdığı hak olarak bir IMEI için 4 ay. Sıfırlama, güncelleme gibi şeylerden sonra sorun yaşamam değil mi?

O Xiaomi cihaz yazılım üzerinden IMEI yediği için gitmesi çok normal server ya da donanım üzerinden işlem görmesi gerek ki gitmesin ama değmez attır 300-400 liraya kullan seneler boyunca Xiaomi'yi zaten ömürlük kullanmak biraz hayat sınavı gibi bir şey yani bu bahsettiğiniz durum Android bandına özgü bir şey iPhone cihazlarda bulunmaz bulunsa bile iPhone X ve önceki modellerde bulunur onlarda çeşitli yöntemler ile IMEI atılabiliyor. Yani siz ne yaparsanız yapın 8 aylık süreçler her türlü stok olarak kalacaktır zaten sistem tarafından otomatik tanınıyor bunlar SIM kartı taktığınız zaman telefon artık devlete kayıtlanıyor ve 8 aylık süreç veriliyor.

Kısaca hiçbir şey olmaz keyfine bak hatta üstteki mesajı hiç okuma.

Eğer yakın fiyat farkları çıkıyorsa iki seçenekte çift fiziksel olanı alacağım sanırım en mantıklısı ve uğraş gerektirmeyeni o gibi. Ama madem dediğiniz gibi 1 fiziksel 1 esim olduğunda ücretsiz halletme yollarım var, çok da fiyat farkı varsa düşünmeden bu şekilde alacağım. Çok teşekkür ederim hocam, her şey için. Çok yardımcı oldunuz.

En iyi mantık o zaten 1 fiziksel 1 e-SIM alıp App Store üzerinden redteago gibi uygulamalar ile bedava deneme sürümü vesaire yollarını kullanarak e-simi aradan çok rahat çıkartırsınız hadi diyelim bir sıkıntı çıktı en fazla 100 lira verirsiniz kullanırsınız ve rica ederim daha sorunuz olursa ben buradayım.

Son düzenleme:
P40 Pro Plus gayet iyi bir cihaz 5 senelik ama hala idaresi var bence ayrıca 16 yerine 15 Pro tercih edin boşunu almak yerine dolusunu alın en azından boş görünmez en iyi tavsiyem budur diyelim telefonu takas ettiniz peki alacağınız iPhone sıfır mı ve onun fiyatı ne kadar? 8 bin lirada neye göre arkadaşınız bile olsa en azından kazıklamayın size bir fiyat çıkaralım çünkü piyasada çok uygunsuz satışlar var son olarak yurt dışı cihazların bence çok bir eksiği yok ya garantiyi umursayan yok zaten bende 3-4 yıl oldu galiba saymayı bıraktım yurt dışı cihaz kullanıyorum son 4 ay bir tane Samsung Galaxy J5 kullansam bir zararı dokunmak şu an kullandığım S24 Ultra bile yurt dışı bir cihaz ve 18 bin TL'ye aldım aşırı ucuz olup kapasitesinin aşırı iyi olması beni bitiriyor tadı hissi resmen farklı bu ülkede saf dolandırılıyoruz vergiler yüzünden. Bir telefona 80-90 bin TL vermek ufakta olsa enayilik.

O Xiaomi cihaz yazılım üzerinden IMEI yediği için gitmesi çok normal server ya da donanım üzerinden işlem görmesi gerek ki gitmesin ama değmez attır 300-400 liraya kullan seneler boyunca Xiaomi'yi zaten ömürlük kullanmak biraz hayat sınavı gibi bir şey yani bu bahsettiğiniz durum Android bandına özgü bir şey iPhone cihazlarda bulunmaz bulunsa bile iPhone X ve önceki modellerde bulunur onlarda çeşitli yöntemler ile IMEI atılabiliyor. Yani siz ne yaparsanız yapın 8 aylık süreçler her türlü stok olarak kalacaktır zaten sistem tarafından otomatik tanınıyor bunlar SIM kartı taktığınız zaman telefon artık devlete kayıtlanıyor ve 8 aylık süreç veriliyor.

Kısaca hiçbir şey olmaz keyfine bak hatta üstteki mesajı hiç okuma.

En iyi mantık o zaten 1 fiziksel 1 e-SIM alıp App Store üzerinden redteago gibi uygulamalar ile bedava deneme sürümü vesaire yollarını kullanarak e-simi aradan çok rahat çıkartırsınız hadi diyelim bir sıkıntı çıktı en fazla 100 lira verirsiniz kullanırsınız ve rica ederim daha sorunuz olursa ben buradayım.
P40 Pro + gerçekten muazzam bir cihaz. Bizzat deneyimlediğime göre iPhone 14 Pro modelinden bence daha iyiydi fakat 15 Pro ve üstünden iyi olacağını artık sanmıyorum. Test etmedim ama mantıken birisi 1 senelik bile olmamış diğeri nerdeyse 5 seneyi dolduracak çıkışı. Alacağım telefon direkt kapalı kutu, sıfır yani. 15 Pro ile birebir takas yapacağım sadece dediğim gibi sime göre biraz fark ödeyeceğim. Bendeki cihazı birebir 15 Pro gibi bir cihazla takaslamazlar normalde diye düşünüyorum. Arkadaşım olmasa kim neden 5 yıllık cihazla yeni bir cihazı takas etsin. Yurtdışı olsa bile mantıksız olur. O yüzden ben her türlü karlı bir şey yapıyorum gibi. Son olarak ben çok çok önceden kullanmıştım ios yani iphone x falandı ve kısa süre kullandım. Alacağım cihaz 128 gb fakat arkadaşımın dediğine göre iPhone telefonlarda depolama biraz farklı işliyormuş. Yani atıyorum aynı kalitede 100 video 15 Proda 10 GB kaplıyorsa, android bir cihazda 15-20 GB kaplıyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum fikriniz varsa paylaşabilirseniz sevinirim bu konuda. 256 süper olur ama hem elinde yokmuş, hemde ios için 128in bana yeterli olacağını söylüyor. Oyun oynamıyorum bu arada, sosyal medya ve fotoğraf falan bu kadar yapacağım iş.

P40 Pro + gerçekten muazzam bir cihaz. Bizzat deneyimlediğime göre iPhone 14 Pro modelinden bence daha iyiydi fakat 15 Pro ve üstünden iyi olacağını artık sanmıyorum. Test etmedim ama mantıken birisi 1 senelik bile olmamış diğeri neredeyse 5 seneyi dolduracak çıkışı. Alacağım telefon direkt kapalı kutu, sıfır yani. 15 Pro ile birebir takas yapacağım sadece dediğim gibi sime göre biraz fark ödeyeceğim. Bendeki cihazı birebir 15 Pro gibi bir cihazla takaslamazlar normalde diye düşünüyorum. Arkadaşım olmasa kim neden 5 yıllık cihazla yeni bir cihazı takas etsin. Yurt dışı olsa bile mantıksız olur. O yüzden ben her türlü karlı bir şey yapıyorum gibi. Son olarak ben çok çok önceden kullanmıştım iOS yani iPhone X falandı ve kısa süre kullandım. Alacağım cihaz 128 GB fakat arkadaşımın dediğine göre iPhone telefonlarda depolama biraz farklı işliyormuş. Yani atıyorum aynı kalitede 100 video 15 Pro'da 10 GB kaplıyorsa, Android bir cihazda 15-20 GB kaplıyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum fikriniz varsa paylaşabilirseniz sevinirim bu konuda. 256 süper olur ama hem elinde yokmuş, hem de iOS için 128'in bana yeterli olacağını söylüyor. Oyun oynamıyorum bu arada, sosyal medya ve fotoğraf falan bu kadar yapacağım iş.

Arkadaşınıza güveniyorsanız elbette bir sorun yok fazla soru sormanın manasıda yok. Depolama konusuna gelirsek iPhone cihazlarda evet bu biraz daha farklı sayılır uygulamalar ve fotoğraflar videolar çok fazla yer kaplamıyor sayılır en son 5 ay önce 14 Pro Max kullanıyordum ve 128 GB idi sanırım 7-8 binden fazla fotoğraf ve video vesaire vardı uygulamada boldu o halde bile yine yer vardı bayağı kısaca Android'den daha kaarlı olduğu o konuda kesin şu an kullandığım cihaz 256 GB ama telefon kendi kendine yer bitiriyor resmen ve kullanmadığım uygulamalar bile kendi kendine yer arttırıyor bir ara baktığımda 198 GB yer vardı şu an 120 ve hiçbir şey yapmadım galerimde o kadar fotoğraf videoda yok sayılır size 128 yetecektir.

Arkadaşınıza güveniyorsanız elbette bir sorun yok fazla soru sormanın manasıda yok. Depolama konusuna gelirsek iPhone cihazlarda evet bu biraz daha farklı sayılır uygulamalar ve fotoğraflar videolar çok fazla yer kaplamıyor sayılır en son 5 ay önce 14 Pro Max kullanıyordum ve 128 GB idi sanırım 7-8 binden fazla fotoğraf ve video vesaire vardı uygulamada boldu o halde bile yine yer vardı bayağı kısaca Android'den daha kaarlı olduğu o konuda kesin şu an kullandığım cihaz 256 GB ama telefon kendi kendine yer bitiriyor resmen ve kullanmadığım uygulamalar bile kendi kendine yer arttırıyor bir ara baktığımda 198 GB yer vardı şu an 120 ve hiçbir şey yapmadım galerimde o kadar fotoğraf videoda yok sayılır size 128 yetecektir.
Anladım. Sayenizde her şeyi çözdüm, oturmuş oldu kafamda. Teşekkür ederim size her şey için. Tavsiyelerinize uyacağım. :)

Merhaba tekrar hocam, bir şey daha sormak istedim
Bugün birkaç yere daha sordum acaba dedim daha uyguna bulursam cihazımı satıp almak mı mantıklı olur diye. 10 yere girdiysem 5'i yurtdışı 15 serisinin sahte toplama olduğunu orijinal bulamayacağımı söylüyor. Ama neden böyle olsun ki diğer kalan 5 kişide böyle söyledi. Neden sahte olsun ki zaten sahte olsa anlamaz mısın dedi. Arada kaldım acaba 15 Pro'yu alsam birebir sıfır orijinal gibi kutulayıp paketleyebilirler mi ki? Sahte olsa mutlaka fark ederim herhalde.

Son düzenleme:
Anladım. Sayenizde her şeyi çözdüm, oturmuş oldu kafamda. Teşekkür ederim size her şey için. Tavsiyelerinize uyacağım. :)

Merhaba tekrar hocam, bir şey daha sormak istedim.
Bugün birkaç yere daha sordum acaba dedim daha uyguna bulursam cihazımı satıp almak mı mantıklı olur diye. 10 yere girdiysem 5'i yurt dışı 15 serisinin sahte toplama olduğunu orijinal bulamayacağımı söylüyor. Ama neden böyle olsun ki diğer kalan 5 kişide böyle söyledi. Neden sahte olsun ki zaten sahte olsa anlamaz mısın dedi. Arada kaldım acaba 15 Pro'yu alsam birebir sıfır orijinal gibi kutulayıp paketleyebilirler mi ki? Sahte olsa mutlaka fark ederim herhalde.

Bu toplama cihaz füryası 13 Pro ve 14 Pro serisi ile başladı sonra durdu diye biliyorum hala 15 ve 16 için yapanlar Irak'ta illa vardır ama bunun imalatı masrafı enayisine göre halledilir 14 Pro ve Max modeli çıktıktan sonra en çok toplama o cihaz için üretildi peşinden de 13 Pro ve Max modeli gelir bunun dışında olan cihazların toplama ihtimali olması aşırı düşük sayılır bunu tabii 15 ve üstü modeller için diyorum ülkede özellikle doğudan veya doğulu olan vatandaşlarımızın esnaflarından alışveriş yapıyorsanız bir takım ihtimal onlarda cihazlarını Irak, Suriye veya arabistan gibi yollardan sokuyorlar özellikle Irak'tan geçen cihazların birçoğu hatta 10 üzerinden bir orantı verecek 10 üzerinde 4-5 orantısı ile toplama gelme ihtimali var ve Türkiye'de bu telefon doğudan geldi denilirse korkun zaten biraz. Kısaca ben buna çok inanmıyorum bu fürya 15 serisi çıkınca aşırı derecede düştü çünkü yiyen yok alan yok Irak'taki türklerde bunları ucuz diye alıyorlar onlarda milletimizi ayakta yemek için bir şeyler yapıyor hatta geçen sene S23 ve S24 Ultra modelinin toplamasının yapıldığı söyleniliyordu merdiven altında ama ne kadar doğrudur hiç fikrim yok ayrıca evet sıfır gibi paketlerler çok rahat YouTube üzerinde Apple kutularının ısı ile yapışkanları hiç erimeden nasıl çıkartıcılığana dair tonla video var hatta bir tane Irak malı telefon bende de var bende olan model Amerikan kasada olan 13 Pro Max "adamlar kasayı bile yanlış takmış" ama telefon 12 Pro Max kutusu ile bana geldi gayet iyi çalışıyor yani sıfır bir 13 Pro maxten cidden farksız ekran bile birebir aynı pixeli pixeline uyuyor ben bir süre onu kullandım merak edip tabii tavsiye etmiyorum dolandırılmayın veya ucuz diye almayın ben gibi. (10 bin TL'ye mal olmuştu bana ve bu arada cihazlar sahte değil. Toplama yani içindeki parçalar çıkma iphone cihazlardan yada aliexpress gibi yerlerden imal ediliyor sonra toplayıp uyguna satıyorlar yenilenmiş gibi düşünün)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı