Yurt dışı iPhone 13 alınır mı?

Yurt dışı kimse önermez. Şahsen ben almazdım. Hem 4 ay başka cihaz kullanacaksınız hem içinizde devamlı cihaz acildimi vs... Kuşku olacak satmanız gerekse kolay kolay satmayacaksınız garanti olayı vs. De yok.

Yurt dışı kimse önermez. Şahsen ben almazdım. Hem 4 ay başka cihaz kullanacaksınız hem içinizde devamlı cihaz acildimi vs... Kuşku olacak satmanız gerekse kolay kolay satmayacaksınız garanti olayı vs. De yok.
Parça niyetine satabilir, iPhone un leşi bile para ediyor. :)

Ben iPhone 15 pro kullanıyorum. 256 GB'tını normalinden daha uyguna aldım arkadaşımdan. Zamanında ona ben satmıştım zaten. Gidip pasaporta kaydedicem. Kaydedecek bir durumun zamanla varsa ve şuan TR cihazı alamıyorsan,öyle alınır. Ama kaydettirmeden kullanmak mantık işi değil bence. Çok çin işkencesine dönüyor. Yok ikinci telefon üzerinden bağlan,yok açtırmanın yolunu bul vs. Uğraşılacak iş değil bence.

Tabii ki lakin normal TR cihazını 25'e alip 20'ye satabilirken bunu 17'ye alip Max 6 7'ye satabilir.

@non4me dislike atma sebebiniz nedir söylediklerimde yanlış bir şey mi var?

Yorumunuzda “17’ye alıp max 6-7’ye satılabilir” demeniz, konuyla ilgili yeterince bilgi sahibi olmadığınızı düşündürüyor. Ben, yurt dışından telefon alıp satan biri olarak, her zaman aldığım fiyatın üzerinde satış gerçekleştirdim ve halen de yapmaya devam ediyorum. Ayrıca, yurt dışı cihaz kullanımı; 4 aylık mevzuatın ötesinde, çocuk oyuncağı gibi değerlendirilebilir.

Görüşlerinizi paylaşmanız elbette önemli, fakat varsayımlarla konuşmak yerine deneyime dayalı bilgilerle ilerlemek daha sağlıklı sonuçlar verecektir.

Konu sahibi arkadaş için; YouTube üzerinde Metin Aygun adında bir kanal tüm detaylarıyla anlatıyor. Bilgi sahibi olmak adına kafanıza takılan başlıkları dinlemenizi tavsiye ederim.

Yorumunuzda “17'ye alıp Max 6-7'ye satılabilir” demeniz, konuyla ilgili yeterince bilgi sahibi olmadığınızı düşündürüyor. Ben, yurt dışından telefon alıp satan biri olarak, her zaman aldığım fiyatın üzerinde satış gerçekleştirdim ve halen de yapmaya devam ediyorum. Ayrıca, yurt dışı cihaz kullanımı; 4 aylık mevzuatın ötesinde, çocuk oyuncağı gibi değerlendirilebilir.

Görüşlerinizi paylaşmanız elbette önemli, fakat varsayımlarla konuşmak yerine deneyime dayalı bilgilerle ilerlemek daha sağlıklı sonuçlar verecektir.

Konu sahibi arkadaş için; YouTube üzerinde metin aygun adında bir arkadaş tüm detaylarıyla anlatıyor bilgi sahibi olmak adına kafanıza takılan başlıkları dinlemenizi tavsiye ederim.

Sanırım demek istediğimi ya ben anlatamadım veya siz anlamadınız. Tabii ki telefon ticareti yapmıyorum çevremde gördüğüm kadarıyla yorum yapıyorum.
TR cihazlarını da eğer kullanıcıya satarsanız üstüne kâr koyup satabilirsiniz lakin yurt dışı cihazları telefoncular ya almıyorum diyecek ya da 6-7-8 bin TL gibi bir teklif yapacaklar.
Şahsen ben 17 bin TL verdigim bir telefonu çocuk oyuncagi olarak vermem çünkü kalan 4 ay bana bir telefon daha lazım. 4 aydan sonra tekrardan dönmem lazım uygun olması için alıyorum zaten yurt dışı cihaz ama ekstra olarak bir telefon masrafi daha çıkıyor bana.

Belirttiğim durumlar varsayım değil.

Yurt dışı cihazlar tam da bu yüzden size göre olmayabilir. Çünkü bu cihazları tercih edenlerin beklentileri farklı; çoğunlukla kameraları, tasarımları ve diğer öne çıkan özellikleri için tercih ediyorlar. 17 bin TL’lik bir cihazı ‘çocuk oyuncağı’ olarak nitelendirmek, o cihazın sunduğu ekstra avantajları ve farklı kullanım dinamiklerini göz ardı etmek olur. Elbette, sizin de belirttiğiniz gibi 4 aylık kullanım süresi veya ek telefon masrafları gibi faktörler alım-satımda önemli rol oynayabilir. Ancak, bu durum yalnızca sizin şartlarınıza uyan bir senaryoyu yansıtıyor.

TR cihazlarıyla yurt dışı cihazları, piyasanın ve kullanıcıların beklentilerinin tamamen farklı olması nedeniyle doğrudan karşılaştırmak da yanıltıcı olur. Ayrıca, yurt dışı cihaz tercih eden kullanıcıların ticareti genellikle telefoncular aracılığıyla değil, ikinci el alışveriş siteleri aracılığıyla kullanıcıdan kullanıcıya gerçekleşmektedir.

Sanırım demek istediğimi ya ben anlatamadım veya siz anlamadınız. Tabii ki telefon ticareti yapmıyorum çevremde gördüğüm kadarıyla yorum yapıyorum.
TR cihazlarını da eğer kullanıcıya satarsanız üstüne kâr koyup satabilirsiniz lakin yurt dışı cihazları telefoncular ya almıyorum diyecek ya da 6-7-8 bin TL gibi bir teklif yapacaklar.
Şahsen ben 17 bin TL verdigim bir telefonu çocuk oyuncagi olarak vermem çünkü kalan 4 ay bana bir telefon daha lazım. 4 aydan sonra tekrardan dönmem lazım uygun olması için alıyorum zaten yurt dışı cihaz ama ekstra olarak bir telefon masrafi daha çıkıyor bana.

Belirttiğim durumlar varsayım değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı