Yurt dışı iPhone 15 alınır mı?

ozzzzy

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 7700
Asus Prime B650M-A Wİ Fİ
Corsair 32 GB 6000MHz
Corsair Rm850e
Corsair 4000d Airflow
Samsung 970 EVO Plus 1 TB
Asus Rog Strix 3090 White OC 24GB
Arkadaşlar merhaba,

Bir tanıdığım vesilesiyle yurt dışı iPhone 15 Pro'ya da Pro Max almak istiyorum. İlk defa yurt dışı cihaz alacağım için tavsiyelerinize ihtiyacım var.

1.sorum alırken hangi model olmasına dikkat etmek lazım? Alacağım kişi Çin bölgesi için olan cihazı alırsam 4+4 ay kullandıktan sonra yaklaşık 1000 TL gibi bir ödeme sonrası 4 ay daha uzatarak kullanabileceğimi söyledi (FaceTime kullanılmadan). Fakat Avrupa modelini alırsam bunun mümkün olmadığını 4 ay başka cihaza hattımı takarak kullanabileceğimi söyledi. Sizce hangi modeli almak daha mantıklı?

2.sorum ise bu telefonu elimden çıkarmak istediğimde fazla değer kaybına uğrar mıyım? 15 Pro için fiyat 32 bin, 15 Pro Max için fiyat 40 bin.

Kullananlardan yorumlarını ve tavsiyelerini bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçici uzatma işi yapanlar var o şekilde kullanılabilir. Fakat şunu unutmayın her 4 ayda bir e-sim ve fiziksel sime geçtiğinizde tüm banka gibi yerlerde sim blokesi oluşuyor her seferinde tek tek bu blokeleri kaldırtmanız gerekiyor. Onun dışında kullanılabilir zamanında bende 14 Pro Max kullanmıştım. Değer kaybı ise cihazın kalan kullanım süresine ve kozmetiğine göre değişiyor. Çok aman aman bir kaybı olmuyor.

Geçici uzatma işi yapanlar var o şekilde kullanılabilir. Fakat şunu unutmayın her 4 ayda bir e-sim ve fiziksel sime geçtiğinizde tüm banka gibi yerlerde sim blokesi oluşuyor her seferinde tek tek bu blokeleri kaldırtmanız gerekiyor. Onun dışında kullanılabilir zamanında bende 14 Pro Max kullanmıştım. Değer kaybı ise cihazın kalan kullanım süresine ve kozmetiğine göre değişiyor. Çok aman aman bir kaybı olmuyor.
4 ayda bir sim blokesi oluşmasının sebebi ne hocam? Bir de diyelimki 4+4den sonra arama yönlendirme ile hattımı eski bir telefona taktım. Sadece arama mı geliyor? yoksa SMS vs. sorun oluyor mu?

Tanıdığınız vasıtasıyla gelecekse zaten üstüne hat alıp açtırın. Kendim kullandığım için söylüyorum uğraştırıyor.
Üstüne hat alıp açtırın derken hocam? Tanıdığım burada bi telefoncu yani kendi yurtdışından getirmedi.

Hocam e-sime geçtiğinizde yeni hat almışsınız gibi görünüyor ondan dolayı bloke oluşuyor can sıkıcı bir durum. Diyelim kullanım süreniz doldu, iphone cihazı wi-fi'a bağlıyken arama ve sms olarak kullanabiliyorsunuz fakat sürekli bir wifi'a bağlı kalması lazım. Yanınızda ekstra bir cihazla internet paylaşımı yaparak kullanabilirsiniz.

Hocam e-sime geçtiğinizde yeni hat almışsınız gibi görünüyor ondan dolayı bloke oluşuyor can sıkıcı bir durum. Diyelim kullanım süreniz doldu, iphone cihazı wi-fi'a bağlıyken arama ve sms olarak kullanabiliyorsunuz fakat sürekli bir wifi'a bağlı kalması lazım. Yanınızda ekstra bir cihazla internet paylaşımı yaparak kullanabilirsiniz.
Peki bununla uğraşmamak için Çin bölgesi için üretilmiş olan modeli alıp 8 ayda bir kayıt ücreti vererek bu durumu kaldırmak nasıl fikir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı