Yurt dışı iPhone alıır mı?

Kerem9

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. Almanya'dan 15 Pro almayı düşünüyorum ve bildiğim kadarıyla bu telefonlarda SIM ve E-sim var. 4+4 olarak 8 ay sorunsuz kullanabiliyoruz. Sanırım buraya herhangi bir sorun yok zaten. Olay son 4 ay. 3 arkadaşım da bu şekilde yurt dışından telefon getirdi ve kullanıyorlar. Bu ayın sonunda ise tanıdıkları olan telefoncudan IMEI'lerini 4 ay uzatacaklar. Birinin tanıdığı 500-600 lira gibi bir rakam söylemiş diğerinin ki ise 1500 lira civarı. Yılbaşında ise bu haklar yenilendiği için aynı döngü şeklinde devam edecekler. Ancak bazı kişiler bu yolun riskli olduğunu ve yakalanırsa IMEI'si kalıcı silineceğinden telefonun çöp olacağını söylüyor. Asıl sorum da burada. Açıkçası bu riski almak pek istemem. Bu yol dışında ne yapabilirim diye merak ettim. Şu an da 12 mini kullanıyorum. Son 4 ay yeni telefonumu kapasam ve SIM kartımı 12 minime takıp son 4 ay minimi kullanıp sene başı yine 8 ay yeni telefona geçsem olur mu? Ya da yeni telefonu kullanmaya devam etmek istersem iCloud aktarma olayı nasıl olur? Bu benim bildiğim yollar dışında başka bir yol var mıdır? Bir de oldu da ilk yöntemi yaptım ve imeim kalıcı olarak silindi. Bu durumda SIM kartıma bir şey olmuyor herhalde sadece telefon bir daha simli kullanılamıyor sanırım değil mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Reklam olmasın fakat İlhami Özsolak babayı çok övüyorlar, ondan alınabilir gibi duruyor.
Açıkçası yakında yurt dışından tanıdıklar gelecek ve onlara aldırmayı düşünüyordum. Tanıdık telefoncu da var arkadaşın getiren ama çok detaylı bilmediğim için pek güvenemedim.

Öncelikle merhaba. Almanya'dan 15 Pro almayı düşünüyorum ve bildiğim kadarıyla bu telefonlarda SIM ve e-SIM var. 4+4 olarak 8 ay sorunsuz kullanabiliyoruz. Sanırım buraya herhangi bir sorun yok zaten. Olay son 4 ay. 3 arkadaşım da bu şekilde yurt dışından telefon getirdi ve kullanıyorlar. Bu ayın sonunda ise tanıdıkları olan telefoncudan IMEI'lerini 4 ay uzatacaklar. Birinin tanıdığı 500-600 lira gibi bir rakam söylemiş diğerinin ki ise 1500 lira civarı. Yılbaşında ise bu haklar yenilendiği için aynı döngü şeklinde devam edecekler. Ancak bazı kişiler bu yolun riskli olduğunu ve yakalanırsa IMEI'si kalıcı silineceğinden telefonun çöp olacağını söylüyor. Asıl sorum da burada. Açıkçası bu riski almak pek istemem. Bu yol dışında ne yapabilirim diye merak ettim. Şu an da 12 mini kullanıyorum. Son 4 ay yeni telefonumu kapasam ve SIM kartımı 12 minime takıp son 4 ay minimi kullanıp sene başı yine 8 ay yeni telefona geçsem olur mu? Ya da yeni telefonu kullanmaya devam etmek istersem iCloud aktarma olayı nasıl olur? Bu benim bildiğim yollar dışında başka bir yol var mıdır? Bir de oldu da ilk yöntemi yaptım ve imeim kalıcı olarak silindi. Bu durumda SIM kartıma bir şey olmuyor herhalde sadece telefon bir daha simli kullanılamıyor sanırım değil mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Telefonu bir sıkıntı olmadığı sürece gideceği yere kadar kullanacağım bu arada. Satma durumu falan yok.

Öncelikle merhabalar. Almanya'dan 15 Pro almayı düşünüyorum ve bildiğim kadarıyla bu telefonlarda SIM ve E-sim var. 4+4 olarak 8 ay sorunsuz kullanabiliyoruz. Sanırım buraya herhangi bir sorun yok zaten. Olay son 4 ay. 3 arkadaşım da bu şekilde yurt dışından telefon getirdi ve kullanıyorlar. Bu ayın sonunda ise tanıdıkları olan telefoncudan IMEI'lerini 4 ay uzatacaklar. Birinin tanıdığı 500-600 lira gibi bir rakam söylemiş diğerinin ki ise 1500 lira civarı. Yılbaşında ise bu haklar yenilendiği için aynı döngü şeklinde devam edecekler. Ancak bazı kişiler bu yolun riskli olduğunu ve yakalanırsa IMEI'si kalıcı silineceğinden telefonun çöp olacağını söylüyor. Asıl sorum da burada. Açıkçası bu riski almak pek istemem. Bu yol dışında ne yapabilirim diye merak ettim. Şu an da 12 mini kullanıyorum. Son 4 ay yeni telefonumu kapasam ve SIM kartımı 12 minime takıp son 4 ay minimi kullanıp sene başı yine 8 ay yeni telefona geçsem olur mu? Ya da yeni telefonu kullanmaya devam etmek istersem iCloud aktarma olayı nasıl olur? Bu benim bildiğim yollar dışında başka bir yol var mıdır? Bir de oldu da ilk yöntemi yaptım ve imeim kalıcı olarak silindi. Bu durumda SIM kartıma bir şey olmuyor herhalde sadece telefon bir daha simli kullanılamıyor sanırım değil mi? Şimdiden teşekkür ederim.
Yapacağınız en iyi yol son 4 ay iCloud arama yönlendirme ile sim kartı 12 miniye takıp yine yurt dışı cihazda internet paketinizi ve gelen aramaları alabilirsiniz. Eğer telefonculara uzatma topuna girerseniz BTK fark ederse iPhone IMEİ’si kalıcı olarak gider. Türkiye’de o cihaz çöp olur. Siz tüm yolları saymışsınız başka da yol yok zaten.

B

Yapacağınız en iyi yol son 4 ay iCloud arama yönlendirme ile SIM kartı 12 miniye takıp yine yurt dışı cihazda internet paketinizi ve gelen aramaları alabilirsiniz. Eğer telefonculara uzatma topuna girerseniz BTK fark ederse iPhone IMEI'si kalıcı olarak gider. Türkiye'de o cihaz çöp olur. Siz tüm yolları saymışsınız başka da yol yok zaten.

Bu yol ile 12 minimi yanımda, çantamda vs. taşıyarak yurt dışı cihazında internetimi kullanıyorum, gelen aramaları yanıtlayabiliyorum ancak ben normal arama yapamıyorum. Herhalde bu şekilde değil mi?

B

Bu yol ile 12 minimi yanımda, çantamda vs. taşıyarak yurt dışı cihazında internetimi kullanıyorum, gelen aramaları yanıtlayabiliyorum ancak ben normal arama yapamıyorum. Herhalde bu şekilde değil mi
Evet arama yapacağın zaman 12 mini’den araman gerekiyor.

En ihtimal yöntem çift SIM destekli alıp, 2 ay uzatma yöntemi ile toplamda 10 ay kullanmak. 2 ay da başka telefona takarsın hattını. Tabii uzatma yöntemi yasal değil.

Hocam Discord kullanmıyorum. Profilime yaz istersen veya buradan devam edelim.

Anladım. Aslında 12 miniden memnundum ve böyle bir düşüncem hiç yoktu ama çevremdekileri görünce dedim aslında neden alınmasın. Fakat uzatma yöntemi bir korkutmadı değil tabii. Aradaki fiyat farkı ve risksizliği de düşünülünce aslında arama yönlendirme yöntemi pek de problem değil gibi. Peki çift telefon kullanmak zor gelirse yurt dışı cihazını direkt hiç kullanmayıp 4 ay boyunca 12 minimi de kullansam olur herhalde değil mi?

En ihtimal yöntem çift SIM destekli alıp, 2 ay uzatma yöntemi ile toplamda 10 ay kullanmak. 2 ay da başka telefona takarsın hattını. Tabii uzatma yöntemi yasal değil.

Anladım hocam. Ama zaten uzatma yöntemi yapılacaksa 2 ay değil de 4 ay yapılır herhalde. Ama o da yasal değil sanırım tabii.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı