Öncelikle merhabalar. Almanya'dan 15 Pro almayı düşünüyorum ve bildiğim kadarıyla bu telefonlarda SIM ve E-sim var. 4+4 olarak 8 ay sorunsuz kullanabiliyoruz. Sanırım buraya herhangi bir sorun yok zaten. Olay son 4 ay. 3 arkadaşım da bu şekilde yurt dışından telefon getirdi ve kullanıyorlar. Bu ayın sonunda ise tanıdıkları olan telefoncudan IMEI'lerini 4 ay uzatacaklar. Birinin tanıdığı 500-600 lira gibi bir rakam söylemiş diğerinin ki ise 1500 lira civarı. Yılbaşında ise bu haklar yenilendiği için aynı döngü şeklinde devam edecekler. Ancak bazı kişiler bu yolun riskli olduğunu ve yakalanırsa IMEI'si kalıcı silineceğinden telefonun çöp olacağını söylüyor. Asıl sorum da burada. Açıkçası bu riski almak pek istemem. Bu yol dışında ne yapabilirim diye merak ettim. Şu an da 12 mini kullanıyorum. Son 4 ay yeni telefonumu kapasam ve SIM kartımı 12 minime takıp son 4 ay minimi kullanıp sene başı yine 8 ay yeni telefona geçsem olur mu? Ya da yeni telefonu kullanmaya devam etmek istersem iCloud aktarma olayı nasıl olur? Bu benim bildiğim yollar dışında başka bir yol var mıdır? Bir de oldu da ilk yöntemi yaptım ve imeim kalıcı olarak silindi. Bu durumda SIM kartıma bir şey olmuyor herhalde sadece telefon bir daha simli kullanılamıyor sanırım değil mi? Şimdiden teşekkür ederim.