Yurt dışı iPhone alınır mı?

Bence de ikinci el temiz ve TR ürünü almak daha mantıklı. Satmak istediğinde de işin kolay oluyor TR ürünü olduğu için.

Yurt dışı kayıtlı cihazların daha kolay satıldığını düşünüyorum. Kolay satılmasa bu kadar ilan olmazdı bence.
Yabancı uyruklu kişiler bayağı tercih ediyorlar bu cihazları. Sahibinden üzerinden bakarsanız zaten her telefoncunun elinde muhakkak 50 telefon arasında 35'i YD kayıtlı cihazlar.

Alınmaz. IMEI ile uğraşacağım derken lanet etmeye başlarsınız. Diğer markalar gibi IMEI çakıp kullanmak ya da ucuza kalıcı IMEI yaptırmak kalmadı.

Tüm Apple ürünleri için bir listem var. Ancak fiyatlar tamamen Amerika bazlı çünkü dünya üzerinde Apple markasını en ucuz oradan alabilirsiniz. Ayrıca Amerika içinde vergiden muaf eyalet fiyatları baz alınmıştır. USD kuru, yurtiçi vergi gibi detaylar ile yapacağınız kar net bir şekilde çıkıyor. Saygılarımla.

11.jpg

Ben de bu aralar telefon bakıyorum. Yurt dışı cihazlar için kayıt yaptırılıyor tamam ama sormak istediğim birkaç soru var:
1-Bu cihazlar pasaportla mı kaydedilmek zorunda?
2-Pasaportla olsa da olmasa da kayıt yaptırılacak kişinin yurt dışına giriş çıkış mı yapması gerekiyor?
3-Kayıt yaptıran kişi kimse telefonda kullanılan hat onun adına mı olmak zorunda?
4-Yurt dışı alsak kendi kimliğimizle pasaport olmadan kayıt yaptırabiliyor muyuz?

Ben de bu aralar telefon bakıyorum. Yurt dışı cihazlar için kayıt yaptırılıyor tamam ama sormak istediğim birkaç soru var:
1-Bu cihazlar pasaportla mı kaydedilmek zorunda?
2-Pasaportla olsa da olmasa da kayıt yaptırılacak kişinin yurt dışına giriş çıkış mı yapması gerekiyor?
3-Yurt dışı alsak kendi kimliğimizle pasaport olmadan kayıt yaptırabiliyor muyuz?

1- evet. Pasaporta kayıt edilmesi lazım.
2- bilmiyorum tam olarak.
3. kendi kimliğinizle kayıt ettiremezsiniz. Getiren kişi kendi pasaportuna kayıt ettirip kendisine ait bir hat ile kullanabilir sadece telefonu. Yanlış bilmiyorsam 3 yıl sonra her hat takılabilir hale geliyor. 3 yıl içinde telefon zaten patatese döner.

1- evet. Pasaporta kayıt edilmesi lazım.
2- bilmiyorum tam olarak.
3. kendi kimliğinizle kayıt ettiremezsiniz. Getiren kişi kendi pasaportuna kayıt ettirip kendisine ait bir hat ile kullanabilir sadece telefonu. Yanlış bilmiyorsam 3 yıl sonra her hat takılabilir hale geliyor. 3 yıl içinde telefon zaten patatese döner.

E o zaman bu yurt dışı cihazların hiçbir anlamı yok. Yani IPhone'lerde bir yolu yordamı yok mu bunca insan nasıl kullanıyor?

E o zaman bu yurt dışı cihazların hiçbir anlamı yok. Yani IPhone'lerde bir yolu yordamı yok mu bunca insan nasıl kullanıyor?

Yasa dışı bir şeyler yapıyorlar çoğunlukla ama ne yapıyorlar bilmiyorum. Biz akrabamız için aldık şu anda onun adına onun hattıyla kullanıyor. 2 yıl sonra kendi hattını takabilecek.

Yurt dışı kayıtlı cihazların daha kolay satıldığını düşünüyorum. Kolay satılmasa bu kadar ilan olmazdı bence.
Yabancı uyruklu kişiler bayağı tercih ediyorlar bu cihazları. Sahibinden üzerinden bakarsanız zaten her telefoncunun elinde muhakkak 50 telefon arasında 35'i YD kayıtlı cihazlar.
O kadar çok YD ilan olma sebebi eskiden YD telefon almak neredeyse 1/3 fiyata denk geliyordu TR'ye kıyasla. Şimdi de insanlar telefon değiştireceği zaman ikinci el piyasasında YD yığılması oluyor. Türkler almadığı sürece yabancıların gelmesini beklemek zorunda kalıyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı