Yurt dışı iPhone alınır mı?
O olay yalan ben kayıt ettirdim dostum. E-Sim ile normal Sim birleşik. ben Fiziksel sim imei sini kayıt ettirdim fakat E-Sim de kayıtlı görünüyor yani süre 8 ay falan değil. Sadece 4 ay.Bu arada 2. el XS almayı düşünüyorum adam 8 ay açık yazmış.
O olay yalan ben kayıt ettirdim dostum. eSIM ile normal SIM birleşik. Ben fiziksel SIM IMEI'sini kayıt ettirdim fakat ESIM'de kayıtlı görünüyor yani süre 8 ay falan değil. Sadece 4 ay.
Kayıt ettirmezsen 4 ay kullanıyorsun. Her yıl bu süre yenileniyor kendini turist gibi düşün kısaca her yıl 4 ay gelip kullan gidiyorsun. Bittiği zaman ise Acil aramalar dışında 112 gibi kullanamıyorsun. Operatör arayınca ulaşılamıyor tarzı bir robot konuşma ile servis dışı gibi şeyler söylüyor.Peki her yıl mı 4 ay kullanılıyor yoksa 1 kere 4 ay kullandıktan sonra kayıt ettirene kadar kapalı mı kalıyor?
Kayıt ettirmezsen 4 ay kullanıyorsun. Her yıl bu süre yenileniyor kendini turist gibi düşün kısaca her yıl 4 ay gelip kullan gidiyorsun. Bittiği zaman ise acil aramalar dışında 112 gibi kullanamıyorsun. Operatör arayınca ulaşılamıyor tarzı bir robot konuşma ile servis dışı gibi şeyler söylüyor.
Kayıt için pasaport yeterli fakat 6 ay içinde Yurt dışına ayağını sokup çıkarmış birisi olması gerek. Ben gurbetçiler üzerine kayıt ettirdim akrabam. Ve pasaport sahibinin sim kartı takılı olmak zorunda 3 yıl boyunca. 3 Yıl bitince satabiliyosun yani 3 sene boyunca sana zimmetli oluyor gibi birşeyYurt dışına giriş-çıkış yapmama gerek yok yani çok teşekkür ederim.
Kayıt için pasaport yeterli fakat 6 ay içinde yurt dışına ayağını sokup çıkarmış birisi olması gerek. Ben gurbetçiler üzerine kayıt ettirdim akrabam. Ve pasaport sahibinin SIM kartı takılı olmak zorunda 3 yıl boyunca. 3 yıl bitince satabiliyosun yani 3 sene boyunca sana zimmetli oluyor gibi bir şey.
Peki şeyi sorayım şimdi bizim tanıdıklar var Almanya'dan gelip giden yaz tatilinde sürekli gelip gidiyorlar onlara desem onların pasaportu üstüne kayıt ettirsem telefona takılı olan SIM kartı onların üstüne mi olması gerek yoksa başka birinin üstüne kayıtlı olan SIM kartı da takılabilir mi? Pasaporta kayıt ücreti 6000 TL mi?
Türkiye vatandaşı olmalı diye biliyorum. Benim kayıt ettirdiğim Avustralya'da yaşıyor fakat TR vatandaşı. Pasaport numarası ile doğrulatarak o yurtdışındayken ben Türkiye'den ettirdim. 2667TL gibi bir şey ödedim Hepsiburada'dan bir şey alır gibi yazdım bilgileri aldım. Şu anda kayıt ücreti 6099 işte o yüzden değmez.
Yani yanında olmasına gerek yok uzaktan da edebiliirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.