Evet haklısın tr cihazı daha garanti, kafa ağrıtmaz. Ama bir yandan yurtdışı kullanım süresi daha azken 8 aya çıkardılar. Turistler de kullanabilsin diye düşürmezler herhalde. Düşse bile tr kayıtlı bi tane telefonla çözülür gibi.Normalde ben de yurtdisi almayi planliyordum ama yetkililer yarin cikip artik kayit suresini 4 aya dusurduk derse elimizden hicbir sey gelmez. Bu yüzden TR kullanmak daha mantikli geliyor bana
Çok teşekkür ederim.17'nin çıkmasını bekliyorum. Eğer olursa yurtdışından arkadaşıma getirteceğim. Olmazsa en kötü sıfır kapalı kutu tr'den yd alıcam. Telefoncuyla konuştuğumda buradaki kapalı kutu 17 yd fiyatlarının 75k falan olabileceğini söyledi. Başta pahalı olacağını düşünüyorum ama en kötü 16 pro max alırım.Kayıt süresi şu an yasal olarak 4 ay zaten. 8 ay hat kullanabilmemizin sebebi telefonlarda 2 SIM özelliği olduğu için. Devletin bunu çıkıp 4 ten 3'e 2'ye düşereceğini sanmıyorum 4 ay gayet makul bir süre ve şu an kimse irdelemiyor bu konuyu.
Eğer bu iş biterse bizim ülke ve hükümetin değiştirmesinden değil de teknolojiinin hızlıca gelişmesinden dolayı bitecek. Örneğin ABD de üretilen IPhone'larda SIM kart girişi yok artık o şekilde üretiliyor birkaç seneye yavaş yavaş tüm dünyada o sisteme geçilirse biz 2 tane esim değişikliği yapamayız şu an olduğu gibi 8 ay kullanamaz ve patlarız. Ya da bir şekilde yapılırsa da operatörlerle daha cok uğraşmak gerekecek. Sürekli 4 ayda bir gidip e SIM değişikliği vs yapmak gerekebilir bu tür şeyler işte…
Şimdilik devamm 17 Pro Max al geçç 50-60 bin vergiden kurtul mis gibi kullan 2 telefon gezdiğin ayları kışa denk getir sıkıntı yok başka.
Çok teşekkür ederim. 17'nin çıkmasını bekliyorum. Eğer olursa yurt dışından arkadaşıma getirteceğim. Olmazsa en kötü sıfır kapalı kutu TR'den yurt dışı alacağım. Telefoncuyla konuştuğumda buradaki kapalı kutu 17 yurt dışı fiyatlarının 75k falan olabileceğini söyledi. Başta pahalı olacağını düşünüyorum ama en kötü 16 Pro Max alırım.
aynen o yüzden fazla fiyat ödememek için 16 pro max alsam daha iyi olur gibi. Garanti konusunda da çok haklısın biraz diken üstünde gidicez telefonla ama çok hor kullanmıyorum telefonu. Bide her yıl yenisini alma gibi de derdim yok aslında. Atıyorum 1-2 yıl kullandıktan sonra aldığım fiyattan 5-10 bin düşüğe satacaksam ve yenilikleri daha iyiyse o zaman geçerim diye düşünüyorum. Çünkü minimum bi 5 yıl gider bence.İlk çıktıgında biraz pahalı oluyor telefoncular fırsatçılık yapıyorlar. Ama ondan sonra düşer sabit bir fiyatta oluyor her yerde.
Bir de garantin yok.
Parasıyla bile orijinal servis desteğin yok onu göz önünde bulundur.
Dışarıdan destek alacaksın parasıyla herhangi bir sıkıntı yaşarsan.
Ben bugüne kadar pek sıkıntı yaşamadım batarya dışında. Zaten IPhone'ların parçaları ve tamiri, cihazları hep ön planda olduğundan düzgün yapan yerlerde yaptırtabilirsin. En kötü ileride bir batarya falan değiştirirsen işte. Ya da hiçbir şey yapmadan elden çıkartırım her sene diye düşünüyorsan zaten sorun yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.