Yurt dışı iPhone alıp kaydettirmek mantıklı mı?

TSML

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba konu çok karışık olduğu için soruyorum yarın bir yurt dışı 16 Pro almayı düşünüyorum. Ocak ayında kullanımlar yenileneceği için 2025 8. ayına kadar kullanımım olacak.
2025 7. ayında Yunanistan'a giriş çıkış yapsam telefonu kaç gün içerisinde kaydettirebilirim? Zam gelir tabii o zamana kadar.
Mantıklı olur mu?

Merhaba konu çok karışık olduğu için soruyorum yarın bir yurt dışı 16 Pro almayı düşünüyorum. Ocak ayında kullanımlar yenileneceği için 2025 8. ayına kadar kullanımım olacak.
2025 7. ayında Yunanistan'a giriş çıkış yapsam telefonu kaç gün içerisinde kaydettirebilirim? Zam gelir tabii o zamana kadar.
Mantıklı olur mu?
Bence alacaksan açma zaten 8 ay açık

İlla yunanistana gitmenize gerek yok. Kıbrıs Gürcistan'a kimlikle giripde yapabilirsiniz. 6 ay sınırı var. Ve bence 15 Pro Max alıp kayıt ettirmeniz daha karlı olur. 16 Pro Max yurt dışı fiyatları şu an için uygun değil. Yeni yılda kayıta gelecek zamla 110bini bulur sana gelmesi.

Eskiden mantıklıydı şu an tartışılır bir konu. Yüksek vergi ve aradaki kar miktarı iyice azaldı. Alınmaz demiyorum ama yurt dışına farklı bir sebeple gidilecekse (yani kayıt sebebi hariç bir durum) alıp kayıt yapmak mantıklı

Eskiden mantıklıydı şu an tartışılır bir konu. Yüksek vergi ve aradaki kar miktarı iyice azaldı. Alınmaz demiyorum ama yurt dışına farklı bir sebeple gidilecekse (yani kayıt sebebi hariç bir durum) alıp kayıt yapmak mantıklı.

Gezmek amaçlı zaten gitmek istiyordum ama çok aşırı fiyatlar anormal derecede.

Gezmek amaçlı zaten gitmek istiyordum ama çok aşırı fiyatlar anormal derecede.

iPhone 16Pro 256 GB ABD fiyatı (en ucuz seçenek)

37562,91 (1100 dolar)

31, 692 TR kayıt ücreti.

69.254 TL toplam tutuyor. En ucuz seçenek böyle olunca taibki gereksiz pahalı.

TR resmi sitesinde 88 bin TL fiyatı var. Aradaki fark büyük. Ama sene sonu bu vergilere iyi zam gelir. Kayıt ücreti artar. Onu da düşünmek gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı