Ketçaplı cips
Hectopat
Öncelikle geçmiş olsun. Evet yapabilirsiniz. Ben aşağıda anlattığım yöntemle kullanmayı gayet mantıklı buluyorum kayıt parası vermek külliyen saçmalık. O sürenin kalkması için çalışmaların başladığına dair ortada haber bile yok, açıklama yok hiçbir şey yok bizim insanlar da haklı olarak devletin daha önceki tutumlarına göre onu endişe ederek söylüyorlar. Kalkmaz o süre bana göre çünkü hep diyorum artık bunun ötesi insan haklarına aykırılık olur buraya işi gereği girenler çıkanlar oluyor vs. kalksa da parça niyetine satarsın yine satarsın hocam 15 Pro alıyorsun ekranı sadece 20k olan cihaz. Parça niyetine 16-17'ye bile satarsın 30'a aldın zaten öyle bir durum bile olsa. Neyse ben kullanım senaryosunu da yine anlatayım:
Aldıktan sonra her sene 8 ay kullanım hakkınız oluyor. Bu süre her 1 Ocak tarihinde yenileniyor yani 8 ay hakkınız geri veriliyor. Şu an alırsanız 2025 Ağustos tarihine kadar kullanabilirsiniz. Kapandığı zaman eski bir iPhone 6S-SE1 veya 7 alarak SIM kartı ona takarak Apple'ın kendi özelliği olan iCloud arama yönlendirme ile gelen aramalarınızı ve internet paketinizi yeni iPhone'unuzda kullanabilirsiniz. Bu dediğim son dört ay için idare etmelik bir yöntem.
Bu metot hoşunuza gitmezse kayıt ettireyim gibi düşünce oluşursa yine kayıt ettirmeyin buradan saf vergiye 31k para vereceğinize tekrar 2. yurt dışı 15 Pro'nuzu alın. 6 ay birini diğer 6 ay ötekini kullanarak hiç bu son 4 ay muhabbetiyle uğraşmanıza da gerek kalmaz. Gündelik kombininize göre kullanırsınız. Her türlü kayıt ettirmek mantıksız.
Çok sağ olun hocam. Mesela iPhone 7 varken aramaları 15 Pro'dan yapabilir miyim? Olmazsa 2 tane 15 Pro almak daha mantıklı geliyor ama aramaları 15 Pro'dan yapabilirsem yurt dışı çok mantıklı geliyor. Siz de yurt dışı kullanıyorsunuz galiba öyle hatırlıyorum. En kötü şimdi yurt dışı 15 Pro alırım sonra bidahaki yıl 8. ayda 16 Pro Max alırım yine yurt dışı. Ben eski 15 Pro Max aldığımda İngiltere'den çok ucuza almıştım. Aldığım kişi galiba kayboldu diyerek bir daha alıyormuş applecare+ ile. Ama cihazlar İngiltere'de kullanılmadığı için çok ucuza satıyordu. Yakında yine gideceğim. Eğer iPhone 7 ile beraber kullandığım zamanda 15 Pro'dan arama yapabilirsem direk 15 Pro alacağım.