Yurt dışı iPhone almak

Ywgizefe

Decapat
Daha fazla  
herkese merhaba,
Yurt dışından iPhone 16 Pro Max almayı düşünüyorum.

ilk sorum: tek SIM mi yoksa çift SIM mi almalıyım? Aralarındaki farklar neler?

ikinci sorum: anladığım kadarıyla her yıl 8 ay boyunca rahatça kullanabiliyoruz. Kalan 4 ayda ise ıkos K7 gibi bir cihazla ya da eski bir iPhone ile ı clod eşleştirerek kullanmak öneriliyor.

İnternette bazı kişiler 2000 TL gibi bir rakama sınırsız IMEI kaydı yaptıklarını söylüyor. Bana pek inandırıcı gelmedi. Daha önce bu işlemi yaptıran var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
herkese merhaba,
Yurt dışından iPhone 16 Pro Max almayı düşünüyorum.

ilk sorum: tek SIM mi yoksa çift SIM mi almalıyım? Aralarındaki farklar neler?

ikinci sorum: anladığım kadarıyla her yıl 8 ay boyunca rahatça kullanabiliyoruz. Kalan 4 ayda ise ıkos K7 gibi bir cihazla ya da eski bir iPhone ile ı clod eşleştirerek kullanmak öneriliyor.

İnternette bazı kişiler 2000 TL gibi bir rakama sınırsız IMEI kaydı yaptıklarını söylüyor. Bana pek inandırıcı gelmedi. Daha önce bu işlemi yaptıran var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
İyi sosyaller.

Çift SIM altlı ve üstlü SIM kartı takmaya yarıyor. E SIM falan uğraşmıyorsunuz direk olarak 4 ay bitince SIM kartını çıkarıp altına takıyorsun tekrar 4 ay daha kullanıyorsun kolayca. Tek SIM ise normal bildiğimiz SIM kartını takıyorsun 4 ay bitiyor sonra e SIM kurman gerek.

İkos falan evet önerebiliriz ama bence para vermeyip çift telefon kullanın. Ama düzgün arayüzlü stabil bir ikos alternatifi veya ikos modeli ise alabilirsiniz. Ama unutmayın arama işlemleri farklı uygulamadan olur ve bazı modelleri mobil veri paylaşımı yapmaz.

O internette gördüklerinize kulak bile vermeyin hocam dolandırıcıların teki. 2 bin TL'ye yurt dışı telefon açılsaydı kim Türkiye'den cihaz alırdı? İzdiham olurdu.

İyi Sosyaller.
Bu durum yasadışı normalde diye biliyorum. Yapanlar tabii ki yapıyordur ama yasal değil.

Ayrıca çift sim arkadaşın da dediği gibi 4+4 şeklinde kullanıyorsun. Birinci sim yuvasında 4 ay bittikten sonra ikinci sim yuvasında takıyorsun böylelikle bir 4 ay daha kullanabiliyorsun yani toplamda 8 ay kullanma fırsatın oluyor. Eğer tek simli alırsan ilk 4 ay bittikten sonra e sim yaptırmazsan 8 ay boyunca kapalı kalıyor telefon. Bu yüzden çift sim daha mantıklı bence.

Çift SIM altlı ve üstlü SIM kartı takmaya yarıyor. E SIM falan uğraşmıyorsunuz direk olarak 4 ay bitince SIM kartını çıkarıp altına takıyorsun tekrar 4 ay daha kullanıyorsun kolayca. Tek SIM ise normal bildiğimiz SIM kartını takıyorsun 4 ay bitiyor sonra e SIM kurman gerek.

İkos falan evet önerebiliriz ama bence para vermeyip çift telefon kullanın. Ama düzgün arayüzlü stabil bir ikos alternatifi veya ikos modeli ise alabilirsiniz. Ama unutmayın arama işlemleri farklı uygulamadan olur ve bazı modelleri mobil veri paylaşımı yapmaz.

O internette gördüklerinize kulak bile vermeyin hocam dolandırıcıların teki. 2 bin TL'ye yurt dışı telefon açılsaydı kim Türkiye'den cihaz alırdı? İzdiham olurdu.

Hocam baktım ikos alınca uygulama ile kullanıyoruz ama TP-Link 4G LTE diye bir model var biraz daha kaba bir şey ama direk telefonun kendi arayüzünden arama yapılıyor ve mobil veride sıkıntız bir cihaz olduğu söyleniyor fiyat olarak da çok uygun.
İkos 7 fiyat olarak pahalı bir cihaz onun yerine düzgün bir iOS cihaz alabilirim biri beni aradığında direk yurt dışı cihaza aktarılıyor ama ben hangi telefondan arayacağım. Orasını anlayamadım.

Hocam baktım ikos alınca uygulama ile kullanıyoruz ama TP-Link 4G LTE diye bir model var biraz daha kaba bir şey ama direk telefonun kendi arayüzünden arama yapılıyor ve mobil veride sıkıntız bir cihaz olduğu söyleniyor fiyat olarak da çok uygun.
İkos 7 fiyat olarak pahalı bir cihaz onun yerine düzgün bir iOS cihaz alabilirim biri beni aradığında direk yurt dışı cihaza aktarılıyor ama ben hangi telefondan arayacağım. Orasını anlayamadım.

Çift telefon kullanırken yurt dışı olandan değil maalesef diğer telefondan arayacaksın dostum. Örnek vereyim iPhone 6 ve 16 Pro kullanıyorsun 6'dan arayacaksın.

Arama gelmesini merak ediyorsan örnek verdiğim gibi iPhone 6'dan arama gelince diğer telefona 1-2 sn sonra ekrana düşüyor ve açtığında her iki telefonda da arama açılıyor ve şu ses çıkıışında ana telefonun oluyor.

Bir de bazı operatörlerde Wi-Fi bağlıyken ana telefondan hat çekiyor ama çok da stabil değil fakat arama, SMS falan geliyor bazen ama bazen de gelmiyor. Fakat hat takılı olması gerek. Onu söyleyeyim.

İkos tarzı cihazlarda bildiğin gibi uygulamayı açıp arıyorsun diye biliyorum kullanamdım ama.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı