Yurt dışı iPhone IMEI kaydına gerek yok mu?

mertdzgn

Decapat
Daha fazla  
Bir arkadaşımla görüştüm. Almanya'dan iPhone 14 Pro Max getirtmiş. 1500 euro 42000 TL vermiş. Apple mağazasından aldılar dedi faturasıyla beraber. Burada kayıt yaptırmadan sınırsız kullanım hakkı var dedi. Bu nasıl oluyor. Kayı da gerek yoksa gayet uygun fiyata denk geliyor.

Bir arkadaşımla görüştüm. Almanya'dan iPhone 14 Pro Max getirtmiş. 1500 euro 42000 TL vermiş. Apple mağazasından aldılar dedi faturasıyla beraber. Burada kayıt yaptırmadan sınırsız kullanım hakkı var dedi. Bu nasıl oluyor. Kayı da gerek yoksa gayet uygun fiyata denk geliyor.
Öyle bir şey yok. Yurtdışından alınan telefonların hepsi TR sınırları içinde hat takmasından itibaren kullanım süresi başlıyor. TR'de eğer hat taktıysanız ve IMEI süresine dair mesaj gelmediyse kullanın belki yurtdışından TR kayıtlı cihaz almışsınızdır ama hiç sanmıyorum.

Cihaz ilk hat takıldığı baz istasyonundan başka bir baz istasyonuna yani şehir değişikliği yapılmazsa kayıt mesaji geç geliyor o yüzden öyle düşünülmüş olabilir ancak yurt dışından alınan her IMEI'li cihaz Türkiye'de kullanılması için bir süre sonra kesinlikle kayıt edilmelidir.

Öyle bir lüks yok. Kayıt yaptırmak zorunda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı