Çözüldü Yurt dışı iPhone kaç ay kullanılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Oğuz X

Decapat
Yer
Almanya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
First system : Asus Rtx 4080 , R7 9800X3D , 32GB RAM, 2 TB SSD
Second system : Sapphire Rx6700 R7 5800X 16GB RAM 512GB SSD
Meslek
Avukat
Yurt dışından aldığım IPhone'u Türkiye'de kac yıl kullanabilirim. Her yil 8 ay kesin olarak çalışıyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ocak ayında kullanım süresi sıfırlanıyor. 4ay fiziki SIM + 4 ay e-SIM olarak toplamda 8 ay kullanabiliyorsunuz. Evet her yıl 8 ay olarak aktif oluyor.
Kalan 4 ayı geçici süreliğine ücretli şekilde kullanıma açtırabilirsiniz, telefoncular yapıyor.
Öyle bir şey yok. 2+2 şeklinde yapıyorlar. Yurt dışında yaşayan insanların e-devlet hesabına girerek bunu yapıyorlar. Hem çok pahalı hem de yakaladıklarında IMEI'niz kalıcı olarak kapanır ve bir daha açılmaz. Ayrıca daha sistem açık değil diye biliyorum. Onun harici 4 ay geçici kayıt diye bir şey yok, iPhone'nin IMEI'sine müdahale edemezsiniz. Nisan aylarında bunu yapan insanlar türedi ancak bu 4 ay uzatma dedikleri şey IMEI 1'den IME 2'ye almak yani 4 aylık hakkınızı açıyorlar, yine 8 ay hakkınız oluyor. Bunu da 700-800 gibi bir fiyata yapıyorlar fakat çok basit bir yöntem bunu rehberimde anlattım: Rehber: 1 fiziksel SIM'li telefonları eSIM olmadan 4 ay daha kullanmak

Dediğinizde haklısınız, bu mevzuyu telefoncuda duymuştum, hatta bu fiyat dediğinizden daha yüksek 2-3K civarı diye biliyorum, sistem açıp kapanabiliyor hepsi aynı sistemi mi kullanıyor bilmiyorum, çoğu insan 4 ay daha kullanabilmek için sıraya giriyorlardı, bende bu konuyu tam bilmiyordum, bilinçlendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Dediğinizde haklısınız, bu mevzuyu telefoncuda duymuştum, hatta bu fiyat dediğinizden daha yüksek 2-3K civarı diye biliyorum, sistem açıp kapanabiliyor hepsi aynı sistemi mi kullanıyor bilmiyorum, çoğu insan 4 ay daha kullanabilmek için sıraya giriyorlardı, bende bu konuyu tam bilmiyordum, bilinçlendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Benim dediğim fiyat 4 ay vaadiyle IMEI 1'den IMEI 2'ye geçirenler. Sizin dediğiniz ek 4 ay kayıt yaptıranlar. 2-3 binden de fazladır. E-devlet üzerinden yapıyorlar ve çok riskli yok yere IMEI tehlikeye atmaya değmez bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı