Yurt dışı iPhone kapanırsa ne olur?

sharp44

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, kardeşim yurt dışı iPhone 11 almak istiyor fakat kapanma durumu var diye biliyorum bir zaman sonra.
Oldu da kapandı diyelim, tam olarak ne oluyor? Komple telefon kapanmıyordur herhalde değil mi?
Yalnızca SIM kart çalışmıyor diye tahmin ediyorum, kapandığında tablet gibi mi kullanılır? Evde Wi-Fi falan var ama arama yapılmıyor gibisinden.
Ayrıca duyduğum bilgilere göre kapandıktan 3 ay sonra geri açılıyormuş sanırım, tam bilgi sahibi değilim bilginiz ve varsa paylaşırsanız sevinirim.

Kayıt yaptırmadan belli bir yıllık kullanma süresi var. O süreyi aşarsan IMEI kapanır, arama yapamazsın ve hücresel veriyi kullanamazsın. Kablosuz ağa bağlanma gibi durumlarda sorun olmaz, telefonu kullanmaya devam edebilirsin.

Kayıt yaptırmadan belli bir yıllık kullanma süresi var. O süreyi aşarsan IMEI kapanır, arama yapamazsın ve hücresel veriyi kullanamazsın. Kablosuz ağa bağlanma gibi durumlarda sorun olmaz, telefonu kullanmaya devam edebilirsin.

Hocam 16 ay kullanıp 4 ay kapanma durumu varmış sanırım, o 4 ayda şu an kullandığı telefonu kullanır sorun olmaz. Hatta güncel telefonunu internet paylaşımı için kullanır ve IPhone'da mobil veri olmuş olur, aramaları da normal telefonunda yapar. Fakat bir abi bize "bir kere kapandıktan sonra geri açılıyor ve tekrar kapanmıyor" demişti, bu ne kadar doğru bilmiyorum bilginiz var mı?

kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır.
Hocam 16 ay kullanıp 4 ay kapanma durumu varmış sanırım, o 4 ayda şu an kullandığı telefonu kullanır sorun olmaz. Hatta güncel telefonunu internet paylaşımı için kullanır ve IPhone'da mobil veri olmuş olur, aramaları da normal telefonunda yapar. Fakat bir abi bize "bir kere kapandıktan sonra geri açılıyor ve tekrar kapanmıyor" demişti, bu ne kadar doğru bilmiyorum bilginiz var mı?

Aldıktan sonra her sene 8 ay kullanım hakkınız oluyor. Bu süre her 1 Ocak tarihinde yenileniyor yani 8 ay hakkınız geri veriliyor. Şu an alırsanız 2025 Ağustos tarihine kadar kullanabilirsiniz. Kapandığı zaman eski bir iPhone 6S-SE1 alarak sim kartı ona takarak Apple’ın kendi özelliği olan iCloud arama yönlendirme ile gelen aramalarınızı ve internet paketinizi yeni iPhone’unuzda kullanabilirsiniz. Bu dediğim son dört ay için idare etmelik bir yöntem.
"bir kere kapandıktan sonra geri açılıyor ve tekrar kapanmıyor" demişti, bu ne kadar doğru bilmiyorum bilginiz var mı?
8 ay geçtikten sonra kapanıyor kimse o abin dinleme onu.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı