Yurt dışı iPhone nedir?

Mr.Whıte1

Decapat
Daha fazla  
Yurt dışı iPhone 12 almayı düşünüyorum ama yurt dışı IPhone'ler hakkımda hiçbir şey bilmiyorum. Bana kısaca anlatabilecek var mı ve alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
IMEI kaydı olmayan bir süre sonra passaport kaydı yapılıp kullanılması gerekiyor yoksa telefonunuzda SIM kartı çalışmıyor 1 sene süresi var pasaporta kayıt edilmesi için.

Yurt dışı iPhone 12 almayı düşünüyorum ama yurt dışı IPhone'ler hakkımda hiçbir şey bilmiyorum. Bana kısaca anlatabilecek var mı ve alınır mı?
Her sene 120+120 olmak üzere 240 gün normal tr cihazı gibi kullanırsın. Geriye kalan 4 ay ise cihaz şebeke almaz. Arama mesaj mobil veri gibi işlevler olmaz ama wifi ile sosyal medya vs kullanılır şekilde olur. 1 Ocak zamanı da süre yenilenir. Her sene böyle böyle kullanabilirsin eğer pasaport kayıt yaptirmazsan. Eğer gidip kendin alacaksan hiç uğraşma pasaport kaydı 31k. Tr cihazı daha ucuza denk gelir. Telefoncudan alacaksan zaten kayıt yaptiramazsin.

IMEI kaydi yok ozdemirinde dedigi gibi pasaport kayitda 350 TL gibi bir şey benim bildigim yanlış ise kusura bakmayın 8 ay normal olarak kullana biliyorsunun tabii çift SIMli ise 4 ayda 6 6S falan ikinci el bir iPhone alır ICloud'u baglar kullanirsin.

IMEI kaydi yok ozdemirinde dedigi gibi pasaport kayitda 350 TL gibi bir şey benim bildigim yanlış ise kusura bakmayın 8 ay normal olarak kullana biliyorsunun tabii çift SIMli ise 4 ayda 6 6S falan ikinci el bir iPhone alır ICloud'u baglar kullanirsin.
350 TL değil keşke olsa. 😁 31k küsur birşey. Zaten 11 k civarında buraya çıktılar yd den cihaz alınıp gelinmesin diye. Bu şekilde tr pazarından alınması amaçlandı

Kanka kayıt edebilmen için de yurt dışına gir çik yapmak lazim.sonra bi de 30k ödiceksin.
Evet. Doğrusu bu. Yani gidip telefoncudan veya sarı siteden yd alıp kayıt yaptiramazsin. Bunlar kaçak yolla gelmiş telefonlar. Sen bizzat gidip aldığını pasaport giriş çıkış ile ispat etmen gerekiyor. Ve zaten gitmen alman gelmen kayıt şuan trde satılan 15pm den daha pahalıya gelir.

Her sene 120+120 olmak üzere 240 gün normal TR cihazı gibi kullanırsın. Geriye kalan 4 ay ise cihaz şebeke almaz. Arama mesaj mobil veri gibi işlevler olmaz ama Wi-Fi ile sosyal medya vs kullanılır şekilde olur. 1 Ocak zamanı da süre yenilenir. Her sene böyle böyle kullanabilirsin eğer pasaport kayıt yaptirmazsan. Eğer gidip kendin alacaksan hiç uğraşma pasaport kaydı 31k. TR cihazı daha ucuza denk gelir. Telefoncudan alacaksan zaten kayıt yaptiramazsin.

Ufak bir soruda ben sorayım yurt dışına giriş çıkış yaptıkça süre yenilenir mi yoksa yurt dışına geri çıkış yaptığım günden itibaren saymayı bırakır mı örneğin diyelim 50 gün TR'de kaldım 240 gün hakkım var 190 gün kaldı ben geri döndüm o 190 günden daha eksilir mi acaba?

Ufak bir soruda ben sorayım yurt dışına giriş çıkış yaptıkça süre yenilenir mi yoksa yurt dışına geri çıkış yaptığım günden itibaren saymayı bırakır mı örneğin diyelim 50 gün TR'de kaldım 240 gün hakkım var 190 gün kaldı ben geri döndüm o 190 günden daha eksilir mi acaba?
Yok. Çık gir asla etki etmez. Türkiye'de bir kişinin kullanım günü 1 hat 120 gün. Yani bu turistler için yapılmış birşey. 120 gün 1 hat 240 2 hat ile kullanım yapıyorsun. Fazlasını yaparsan şebeke gidiyor. 240 senin 360 gün içinde kullanım hakkın. Hiçbir koşulda bu süre uzamaz. İstersen her hafta çık gir yap ülkeye. 240 gün sürede 40 gün kullanıp çıkış yaparsan ve 100 gün sonra geri giriş yaparsan hattın sadece 200 gün açık kalır

Yok. Çık gir asla etki etmez. Türkiye'de bir kişinin kullanım günü 1 hat 120 gün. Yani bu turistler için yapılmış bir şey. 120 gün 1 hat 240 2 hat ile kullanım yapıyorsun. Fazlasını yaparsan şebeke gidiyor. 240 senin 360 gün içinde kullanım hakkın. Hiçbir koşulda bu süre uzamaz. İstersen her hafta çık gir yap ülkeye. 240 gün sürede 40 gün kullanıp çıkış yaparsan ve 100 gün sonra geri giriş yaparsan hattın sadece 200 gün açık kalır.

Peki bu e hat olayı gibi bir şey duydum o nasıl oluyor ben mesela yılın sadece 180 günü türkiyedeyim hatta daha az oluyor 140 olması lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı